התמונות צולמו ע"י אורן רוזנפלד בשנים 95-97 שפירסם אותן באתר פליקר.
אורן הרשה לפרסם את התמונות גם כאן, תודה.
ליחצו על התמונות להגדלה:
ציטוט:
במקור נכתב על ידי אורן רוזנפלד
Shachar (tzan) Levi
Polishing our shoes for the northern comand general visit.
Shachar is one of a group of 5 including me that survived the 1997 helicopter crash that killed 73 of our friends from the outpost.
The chopper crashed into another one that was going to the Dlaat(pumkin) outpost just north west of the Bufor.
We are alive because we werent on it, there were no survivers.
^ שיירה לבופור. משמאל הליטאני ומעל לרכס בולט המבצר. יש לי תמונות כמעט זהות.
^ מנחת המסוקים, העמדה המערבית ועיקול הJ.
^ צילום מאד קרוב לבופור מצפון מערב. ניתן לראות את בית המשת"פ.
^ חורף 96
וילון עשן להסתרת המוצב והציר העולה אליו מירי טילים שיכול להתבצע מכיוון תבנית/נבטייה.
אפשר להבחין במשאיות של השיירה שיורדת על הציר העולה לבופור.
העיירות תבנית ונבטייה נמצאות מאחורי מסך העשן, מצפון מערב לבופור. על הפיסגה הגבוהה ביותר מצד ימין אפשר לראות את מוצב דלעת. כיפה אחת קרובה יותר (בולטת מאד) נמצא מוצב הדר.
תמוונות נוספות בקרוב
במקור נכתב על ידי mp_phonix
תודה על התמונות
שאלה,
בספר "אם יש גן עדן" רשום שלא יורדים לקומות הנמוכות של המבצר מכיוון שיש חשש שהמחבלים מילכדו אותן [עוד בשלום הגליל];יש אמת בדבר ?
מכיוון שבפרייקט של YNET שבו אנשים ששירתו או סתם עברו בבפור ויש להם תמונות
פירסמו את זה שם ומישהו סיפר שהוא ירד לשם אבל הם לא יכלו לרדת יותר עמוק כי
היה שם חשוך מאוד וכשהם האירו על זה עם פנס הם ראו תייל למטה וחלקי מוקשים.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "תמונות חדשות וגדולות של הבופור (כבד!)"
^ שטר כסף לבנוני
^ חייל נוסע בשיירה לבופור. החייל כנאה לא שייך לחי"ר אלא הוא אחד הניספחים למוצב: קשר, מודיעין, חימוש, חובש, תצפיות איכון או שריון. את זה אני לומד מכך שהוא יושב באביר שלגון ולא על רכב ממוגן. את הרכבים הממוגנים החי"רניקים היו שומרים לעצמם (אולי רק כדי לשבת ביחד ולא מתוך מחשבה שיש פחות סיכוי להיפגע בהם).
שימו לב לעיתונים מאחור ומשמל. זה היה הצינור המחבר ביננו במוצבים לעולם האמיתי (והנורמאלי) שבחוץ. קיבלנו עיתונים אחת לשבוע (במקרה הטוב) והשתדלנו לקרוא בהם כל מילה.
אין מילים אלה היו סוף ימי התום . ידדינו עם הנשק על ה.. א . נפגשנו לפני מ"ס חודשים .
ימים בלי שינה ירי מכל הכיוונים במיוחד שלנו . פתיחות ציר לארנון והסביבה גמילה .
נקניק בלי סוף . ימי שמש בודדים נוצלו לצילומים .
נפגשת עם א. ? הנ"ל לא מתאחסן באחד המוסדות הממלכתיים של המדינה ?
אכן היה קר מאד בתקופתנו, אבל היינו צעירים ומחושלים ... מעניין לראות היום את התמונות עם הגליל + דורגלים + צולבת, ולחשוב שהיום המקוצר עם הטריג' כבר מתחיל להיות כבד.
הבופור זכור לי כמקום בו "חנקתי" חודשיים בלי לצאת הביתה (כי בכל פעם שהגיע תורי היתה התקלות ולא הגיעו שיירות), כוננות עם שחר בקור מקפיא ולאחריה דייסה חמה כארוחת גורמה, פתיחות ציר וסיורי נוכחות (הכל כדי לשבור את השעמום ...), השמירה בלילה ב"מיטה 9", וכמובן היום בו נתקעתי 12 שעות שמירה בעמדת הלבן כי הכוח שיצא לטווס הסתבך קצת ולקח זמן עד שחזר.
בקיצור - היה חוויה, וטוב שנגמר.
בצוללת היו מיטות קומותיים גם עד הנסיגה!
בחד"בים עברו למיטות שלוש קומות (ויותר) בסוף 95.
המיטות בצוללות מוחברות לקירת ומתקפלות אליהם. גם התיקרה נמוכה יחסית לחד"ב.
לדעתי התמונות הם יפות ונוסטלגיות משהוא (במיוחד החברה האלה עם הגלילים)
"במקום שבו יעצרו הזחלים שם יקבע הגבול"
"השריונאי רואה מבין ראשון פועל ראשון ומנצח"
" נוע נוע סוף"
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "בהתאם לדגל של פלוגת גל עוז..."
שים לב למיעוט המיגונים בזמני, עמדות רגילות ללא בטונדות וללא רשתות נגד נ"ט. בכניסה למגורים היו בזמני 2 קומות של בטונדות, בתמונות המאוחרות יש כבר 5 קומות. לא היו תעלות קשר מבוטנות או שום דבר בסגנון, רק סוללות עפר. התנועה לאורך הציר היתה ללא בטונדות להגנה בזמן התנועה, וגם מנחת עוד לא היה.
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "בהתאם לדגל של פלוגת גל עוז..."
בכל מקרה תודה על הזיהוי וכנראה שכן זה אולי באמת קסנון
"במקום שבו יעצרו הזחלים שם יקבע הגבול"
"השריונאי רואה מבין ראשון פועל ראשון ומנצח"
" נוע נוע סוף"
שימו לב לאנטנה שהיתה על החלק הדרומי של הבופור, שאח"כ פוצצה, ועל הגודל של המוצב בזמן שאני שהיתי בו (לא דומה למה שהפך אח"כ).
לא כל כך קשור לנושא אבל אפשר להרחיב לגבי המדים שהמצולם לובש?
נראים כאילו אין לחולצה כותפות והיא בעלת כפתורים מכוסים (כמו המדי ב' הנוכחיים).
נראה שלמכנסיים אין כיסים ויש להם איזושהי רצועה מוזרה שמשתלשלשת מהם אבל הם לא נראים כמו מכנסי דובון או משהו אחר שאני מכיר ועונה על התיאור הזה.
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי Elad E שמתחילה ב "תודה צנחן1, המדי חסנ"ש שאני..."
אני מניח שכן, אחרת לא היו לנו מדים כאלה, שים לב לחייל שמצולם לידי שלובש סרבל חסין-אש, גם הוא חי"רניק. בכל מקרה ממילא רוב הזמן היינו עם גטקס+סוודר+מדים חסנ"ש+חרמונית .... כי היה נורא קררר
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי צנחן1 שמתחילה ב "אני מניח שכן, אחרת לא היו לנו..."
אבל זה היה המקום היחידי שהיה מותר ללבוש אותם .
וגם פעם ראשונה שהיה ירידת מתח מבחינת משמעת .
צנחן אחד זוכר טוב הצגות נשק גם בשנה ושלוש .
וגם את תחושת החופש היחסי ודגש יחסי .
למיטב זכרוני צנחן אחד שאר הפלוגה היתה בשומריות .
וחלק כלל אותי יצאנו לביצוע ומודלים לפני מבצע .
זוכר הכל ... מודלים לפני מבצע, מבצע, חוזרים למנוחה ושוב מודלים ומטווחים לפני מבצע, ושוב מבצע .....ואת נרקיס, ושוב סלוקי ועוד פעם סלוקי, ולפעמים גם מקומות נוספים.
אגב שים לב לנעליים שלי בתמונות, אלו נעלי הפרווה שקיבלנו (נעליים מחממות עאלק) כי לא הקצו לנו נעליים קנדיות או נעלי אוויר.
חברים שלום
לתיעוד תולדות חטיבת הנח"ל נשמח לקבל תיעוד כתוב או מצולם על החטיבה במוצב הבופור ובכל אירוע אחר שהשתתפה.
הכתובת: nachal933@gmail.com
אין לשלוח חומר מסווג!!!!!
תודה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "תמונות חדשות וגדולות של הבופור (כבד!)"
^ הבופור בראש הרכס, מבט מדרום מזרח
^ אורן כתב: מוצב צד"ל ליד ארנון. זה נראה לי כמו ולנסיה.
רחבת חימוש. שימו לב לארבעה קליסקאלים (אחד עם דלת טיפולים פתוחה).
^ חדר הגששים. מימין גשש שברח לי שמו. יצא לי לפגוש אותו בשטחים. משמאל צפריר שובל שנהרג באסון המסוקים. הגששים ואנשי החימוש בעצם היו במוצב יותר זמן מכל חייל אחר. הם פיתחו לעצמם הווי מיוחד.
מבט לחרמון (מזרחה)
^גג המוצב
^מבט מתוך המבצר אל הליטאני
שיירה יורדת מהבופור
בכיתוב בתצ"א יש מספר אי דיוקים שתוקנו בתרשים.
תיעוד היסטורי: רגע פיצוץ הבופור. 15 שנים לאחר הנסיגה מלבנון, מפרסם ארכיון צה"ל במשרד הביטחון תיעוד נדיר מהאוויר של השמדת המוצב שהפך לסמל. בסרטון נראים הכוחות כשהם עוזבים את הבופור תחת אש, רגע לפני הפגזתו. כך זה נראה
תיעוד: 15 שנה לאחר הנסיגה, צפו בפיצוץ מוצב הבופור
המוצב ההיסטורי שהפך לאחר שנכבש ליעד מרכזי לתקיפות מחבלים, נותר עד היום סמל לעמידת ישראל בבוץ הלבנוני. סיפורי הגבורה גם טומנים בחובם לא מעט טרגדיות. "בהשוואה למנהרות החמאס - במחילות הבופור היו יותר עקרבים"
רגעים היסטוריים: פיצוץ מוצב הבופור
צפו בתיעוד המיוחד: ארכיון צה"ל במשרד הביטחון מפרסם את רגעיו האחרונים של אחד מסמלי צה"ל בלבנון • שניות לאחר פיצוץ המוצב - ירי לעבר כלי הרכב הצבאיים
15 שנה לאחר הנסיגה מלבנון: משרד הביטחון מפרסם תיעוד של פיצוץ מוצב הבופור
פיצוץ המוצב, ב-24 במאי 2000, סיים את תקופת השליטה הישראלית ברצועת הביטחון בדרום לבנון. כיום, לוחמים שהיו שם נאבקים על הכרה בתקופה כמלחמה לכל דבר
"השיירה שאני נוסע בה מותקפת. טיל אחד פוגע והורג את החובש אבנר חזי, וטיל שני מחמיץ את הספארי שלי". לקראת יום השנה לנסיגה מלבנון, nrg מפרסם את סרטון פיצוץ ה"בופור" וכן עדות של לוחם ששירת במוצב
למרות שחיפשתי מספר פעמים במנוע החיפוש של "פרש". זו בדיוק התקפה שהייתי שם ואורן ושחר אם אני זוכר נכון היו הקשתים של המוצב. ניתן לראות את הכוך שלהם בתמונה של שחר שמצחצח את נעליו לקראת ביקור האח"מ. חבר'ה נחמדים מאוד הקשתים.
תודה על התמונות.
נ.ב לגבי החייל בנ"נ, אם אני לא טועה, איתן סמב"ץ 769 במוצב.
נערך לאחרונה ע"י ofermar בתאריך 21-05-2015 בשעה 17:26.
הדגל שהוסר והוחזר, החשש שאחד הלוחמים נשאר מאחור, הנגמ"ש שנתקע בדיוק בירידה מההר, ההודעה הדרמטית - "מתקפלים". מיוחד ל-ynet: שלושת מפקדי הגזרה במוצב המפורסם חוזרים לרגעי הנסיגה מדרום לבנון, וגם: כך נראה הפיצוץ האדיר לפני החזרה הביתה
שלום,
מקווה שזה בסדר "להעיר" אשכול ישן.
בעקבות התעניינות מחודשת ראיתי היום שב-Google Earth אפשר לרדת ל"סיבוב" בStreet-view באזור קטן בסביבת המבצר.
בקישור שתי תמונות - אחת של המסלול שאפשר להשתמש בו לצפייה בגוב הקרקע, והשנייה של מה שנראה כמו שריד של המוצב (עלייה לעמדת ה"ירוק" אם הבנתי נכון מתרשים שהועלה בעבר באשכול זה?)
כ"גדוד שקד" לשעבר שירתתי בסביבות זרעית ומעולם לא הגעתי למזרחית אז במחילה על חוסר ההיכרות :-)
התמונות כאן: https://imgur.com/a/3bGbrD6
בין 89-91 מצלם מהעמדה הכי גבוהה בבופור (זאת שנהרג בה צחי איטח) בשפיץ של הבופור
מבט לכיוון מטולה רכס מרג' עיון
מבט לכיוון החרמון הסורי
מצד ימין השירותימיקלחת שלא היה אף פעם מים חמים- מאחור עמדה לא מבוטנת בעליל , נדמה לי שזה הכחול ובסרט בופור משום מה היא מופיעה כירוק
תמונה שצילמתי תוך סיכון עצמי מיותר מהטופ של הבופור לליטאני - בערך 700 מטר - למטה רואים עץ גדול וזה נותן לך קנה מידה. ולחשוב שהיו שהציעו לכבוש את הבופור מכאן. הזוי.
גם ביום שמש היה קר מאוד- ליד העמדה של הקשתים - התמונה לכיוון מזרח - הרי סוריה המושלגים
תקופה שהבופור היה חשוף אפילו לאיומי נק"ל - חוץ מהצוללת אנשים קצינים ישנו למעלה בקראוון והעמדות היו ממש גרועות. בנוסף, במרכז התמונה אוהל שצמוד למקלחת שעשויה מפח חלוד- באוהל הזה היתה כמעט כל התחמושת של המוצב, פגזים לטנקים ארגזי פעולה ועוד
לא רחוק משם 15 מטר חדר האוכל שבנוי ממכולה. 10 מטר משם הקראוון של הקצינים
במרכז התמונה רואים את ארנון ואת הצומת שבה התפוצצה לה אשה על הממ שעסק בפתיחת ציר. למ"מ שלום. למתפוצצת פחות.
כיוון הצילום הוא צפון מערב כיוון דלעת וצומת 0.5
עמדת מק"ח בכחול
נערך לאחרונה ע"י helpy4 בתאריך 07-02-2023 בשעה 13:48.