12-03-2005, 10:24
|
|
|
חבר מתאריך: 28.10.04
|
|
תראה.
תראה עם כל הכבוד אני חושב שקצת איך שאומרים קפצת למיים עמוקים מדיי אבל אני אנסה להסביר בכל זאת - לוגריתם בעקרון בא לספק לך דרך למצוא חזקה, כלומר, נניח יש לך 2 בחזקת איקס שווה ל 4 , ואתה צריך למצוא את איקס, ברור לנו שהפתרון הוא X=2 כלומר 2בחזקת 2 שווה ל 4 .
אבל אם יהיה לך נניח 10 בחזקת איקס שווה ל 1234 ואתה מתבקש למצוא את איקס הריי שלא תוכל למצוא בשום דרך את איקס מבלי להשתמש בלוגריתמים ובמחשבון. ואיך עושים זאת -
10 בחזקת איקס שווה ל 1234 ניתן גם לכתוב כ log של 1234 בבסיס 10 . ואז מה שעושים במחשבון זה פשוט לוחצים על log וכותבים 1234 לוצים שווה ומה שיצא זהו הפתרון לאיקס. במחשבון הלוג הוא כבר בבסיס 10. אם היה לך תרגיל אחר כמו נניח 4 בחזקת איקס שווה ל 1234 היית צריך לעבור מבסיס 4 לבסיס 10 בכדי לחשב במחשבון וזאת עושים ע"י נוסחה מתאימה.
תראה אני לא בטוח שהבנת את ההסבר שלי ואני לא חושב שבשלב זה אתה בכלל תצתרך לוגריתמים, הנושא עצמו הוא קצת גדול ויש בתוכו כל מיני נוסחאות עזר ומספר תנאים שחייבים להתקיים.
אני מציע לך שתעזוב את הנושא הזה בינתיים ותתמקד במושגים יותר פשוטים, מה גם שבשביל לפתור תרגילים בלוגריתמים תצתרך לדעת מצויין חזקות וחוקי חזקות דבר שאני לא חושב שלמדת עדיין....
אגב אם אתה רוצה בכל זאת להבין את הנושא הזה ועוד נושאים רבים באלגברה אתה יכול לקנות בחנות ספר אלגברה של כיתה י"א - י"ב ושם תמצא הסברים לכל נושא שלומדים בתיכון באלגברה כולל דוגמאות טובות שמהן בטוח תבין הכל.
נערך לאחרונה ע"י I am me בתאריך 12-03-2005 בשעה 10:31.
|