07-05-2008, 10:07
|
|
|
|
חבר מתאריך: 29.04.07
|
|
החרדים מפילים אותנו.
(זהירות חפירה)
מצד אחד, והוא צד חשוב שאל לנו לשכוח- הם אחים שלנו.
הבעיה שהם, ואני מתכוון לכל החרדים באשר הם, גם הנחמדים וה"לייט" למינייהם, נגד הציונות בעליל, נגד מדינת ישראל במתכונתה הנוכחית ונגד הממשלה החילונית היושבת בראשה.
"אז שלא יעשקו אותנו הפרזיטים!" יגידו המתלהמים.
אנחנו במדינה דמוקרטית הפועלת על פי חוק. והם לא עושים שום דבר כנגד החוק.
אז מי שהוא בא ביציאות כדוגמת הנזכר לעייל, הוא לא דמוקרטי.
אז מה הבעיה שלנו עם החרדים? שהם לא עושים צבא? נו שויין. שחררו עכשיו 40,000 ג'ובניקים משירות מילואים.
צבא זו לא הבעיה. ואפילו עלינו לזכור שצריך משהו שילמד תורה כשאנו נלחמים (גם אם מדובר באחוז קטן מאוד, על זה-בויכוח אחר).
הדעות שלהם, כנגד הציונות מחד, וההשתלטות שלהם על מוסדותינו מאידך, שמות מקל בגלגלי הציונות הדתית בפרט והמדינה בכלל (גיור, שביעית, כשרות וכו'). נכון שתמיד יש מי שמרוויח מזה, ולפעמים ההסתכלות הצרה מוליכה אותנו אל כיוון המשכורות המשולמות מהמדינה אל המתנגדים לה, אך זה לא העניין (זה גם אבל אנחנו אנשים גדולים יותר).
העניין אדיאולוגי גרידא. האם אנ"ש צריכים לאייש את משרות המדינה או החרדים?
היה לי ויכוח על העניין עם חמי, לגבי רב העיר בו הוא גר.
הרב, איש מקסים, חכם עצום, נעים הליכות, חייכן, מאיר פנים, צנוע, וחרדי- רב עיר גדולה בישראל שאחוז גדול מתושבייה סרוגים.
בזמן בחירת רב העיר, חמי היה בדילמה, האם לבחרו את אותו הרב המכהן והחרדי עם המעלות המשובחות או סרוג אך לא מוכר. בתמימותו הברורה בחר בראשון.
אך עניין זה נוגד את עקרונותינו. כמו שאני לא יבחר בביילין לראשות הממשלה, כך זה לא היה אמור לקרות.
החרדים תופשים משרות מפתח על גב הציונות הדתית, שעקרונותיה הולכים בד בבד עם מדינת ישראל. הגיור, השביעית (שב"ה נעצר בבג"צ הרצון החרדי להציף את הארץ ביבול חו"ל) הגירושין, הנישואין, הכשרות, למרות ששנינו דתיים, פסיקת ההלכה שונה הנובעת מאידיאולוגיה ציונית\אנטי ציונית.
אסור לתת להם להשתלט על מוסדות המדינה, ולו בשל הכפייה האדיאולוגית האנטי מדינתית, אנטי ציונית (כולם! חב"ד, בעלז, נתורי קרטא, הליטאים, סטמאר, מכל גווני השחור- לידיעה מיהו ציוני שואלים "האם אתה מאמין שמדינת ישראל היא ראשית צמיחת גאולתינו" שום דבר אחר כגון: הייתי בצבא, אני בעד המדינה וכד' איננו עניין ציוני, הוא קיים גם בגולה)
אסור אסור אסור.