19-03-2008, 15:10
|
|
|
חבר מתאריך: 01.03.07
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי צנחן1
למה אתה שולח אותנו כל הזמן לויקי, ממתי זה נהיה אסמכתא למשהו ?
|
לפחות הבאתי אסמכתא כלשהי. אבל מאיפה הרעיון הזה שלך לגבי כינוי גנאי, שאותו ביטאת בהחלטיות כזאת?
ציטוט:
ממשלת גאורגיה ביקשה מהעולם לחזור ולקרוא למדינת גאורגיה ולא גרוזיה, מכיוון שהשם גרוזיה הוא שם שניתן להם ע"יח הרוסים ולא שמה המקורי של מדינתם.
|
שם זה או אחר בשפה לא נוצר עקב בקשות של ממשלוט זרות, אלא עקב תמורות טבעיות בלשון. הוא יכול לבקש שנקרא לגרוזיה קלכידוכיה או איבריה, אבל זה לא אומר שאנחנו צריכים לשנות את השפה שלנו כדי שתתאים למצב פוליטי נתון של מדינה אחרת כלשהי.
ציטוט:
ב- 2005 ביקש שגריר הרפובליקה בישראל, לאשה ז'ווניה, שהוא דובר עברית, לחדול מהשימוש בשם גרוזיה ולחזור לשימוש בשם גאורגיה. הסיבה העיקרית מאחורי הבקשה - רצונה של הרפובליקה לנתק לחלוטין את הקשר בינה לבין רוסיה.
|
אתה יודע איך אומרים בגרוזינית "יהודי"? ג'וגא. אני אישית מוצא את השם הזה כפוגע ברגשותי, כי הוא מקשר אותי ואת עמי ליוסף סטלין ששם משפחתו היה, כידוע, ג'וגאשבילי, כלומר - "בנו של יהודי". ולהזכירך, סטלין טבח ברבבות של יהודים. לכן בא נבקש מגרוזינים לשנות את השפה שלהם בת אלפי שנים, מה אתה אומר? נשמע אבסורדי ומטורף? אכן כך.
ודרך אגב, אי אפשר לנתק קשר היסטורי\תרבותי ע"י החלטה מדינית, למרות שרואים היום יותר ויותר נסיונות לעשות את זה.
ציטוט:
אם אני קורא נכון בין השורות, הרי ששם שניתן ע"י הכובש למדינתך הכבושה (דה-פקטו) תחת שלטון סובייטי, אינו שם שאתה תראה אותו כשם רצוי, אלא כסוג של כינוי גנאי.
|
אתה לא קורא נכון בין השורות. השם הזה הוא שם סלאבי, לא קשור בכלל לברה"מ ולא לכיבוש. פשוט כיוון שגרוזיה מחפשת לה חברים חדשים במערב, היא רוצה שאפילו את השם שלה יגידו בצורה אמריקאית (בכוונה לא אמרתי אנגלית), ולא בצורה הסלאבית. אם כבר, הם היו צריכים לבקש שיקראו להם "קארטבלבי", כפי שהם קוראים לעצמם. מכל מקום, איןם זה תפקידם להכניס שינוים בשפה שלנו או שפה אחרת כלשהי פרט לשפתם.