01-05-2008, 08:17
|
|
|
חבר מתאריך: 08.04.06
|
|
אני מבינה את הכאב שלך
אני לא יודעת מה יהיה הכי טוב בשבילך כדי להתגבר על הכאב; ממה שאני קוראת בפורום יש הרבה שיגידו לך לנתק קשר ולנסות לשכוח ממנה, אבל דעתי שונה. אני חושבת שכדאי לך להמשיך את הקשר איתה, בלי לנסות (רק כדי לא להעיק עליה, אבל אם היא מעוניינת שתנסה בכל זאת, למרות שהיא לא רוצה - זה כבר משהו אחר. אתה זה שמכיר אותה ויודע אילו דברים מעצבנים אותה ואיזה לא).
למה? כי אני חושבת שאם תעזוב זה לא יגרום לך להרגיש יותר טוב, אלא ישאיר את הפצע פתוח ומדמם הרבה מאוד זמן, ואם כבר תצליח לקבור אותו בחול, משהו בעתיד, איזה טריגר יכול להפעיל אותו מחדש וזה עלול להתפוצץ לך בפנים. כמו כן הפצע הזה בתת מודע ישפיע עליך בכל צעד שקשור לאהבה. לדעתי זה די יקלקל לך.
ברגע שאתה נמצא בקשר תמידי איתה, אפילו בתור ידיד, תמיד יש אפשרות לריפוי, לסליחה, לשינוי מצב. אני יודעת שקשה לך מאוד שאתה שם והיא לא נענית לך, אבל באופן יחסי לאפשרות השנייה, הקירבה אליה תקל עליך מאוד מבחינה נפשית לדעתי. ריפוי הפצע הכואב הזה ייעשה בתת מודע. עם הזמן (וייקח הרבה מאוד זמן), אתה כבר פחות תרגיש אותו. אתה תכיר צדדים בתוכה שלעולם לא תוכל להכיר אם תעזוב אותה. ההכרה הזו של הצדדים היותר עמוקים ונסתרים שלה רק תעזור לך בהעמקת האינטימיות ובהתמודדות איתה עם כל בת זוג שתהיה לך בעתיד - היא או מישהי אחרת. אתה תבין יותר מה רוצות נשים, וכל בת זוג שתהיה לך רק תרוויח מכך, וההבנה הזו, הכל כך חשובה, רק תעזור לה להיות יותר מאושרת איתך.
אם תעזוב או לא תעזוב הכאב לא יעזוב - זה מה שבטוח. אבל אם תעזוב אותה עכשיו, אתה תעצור תהליך בתוכך, תהליך של ללמוד איך לאהוב לעומק. הלמידה הזו של אהבה עמוקה יותר אין לה שום קשר למשיכה. הקשר האינטימי העמוק הזה, שבדר"כ מתרחש בין ידידים - חשוב מאוד שיהיה בין בני זוג, אבל לרוב קשה מאוד לפתח אותו בין בני זוג שיש ביניהם משיכה, כי המשיכה די משתלטת על הקשר ומזניחים את החלק הזה של העומק. זה ניראה לי עכשיו כאילו הפתרון של הטבע לדבר כזה הוא לעבור בתור בני זוג דברים קשים ביחד, ואז רואים את העומק של הבנאדם ואז האהבה מעמיקה. אולי תסתכל על המצב שלך בצורה כזו: אם תשאר איתה בתור ידיד אתה לומד להעמיק את כישורי האהבה מהסוג היותר עמוק. דרכה ודרך הידידות איתה, אתה לומד לכבד את רצונותיה של בת זוגך לעתיד, שזה דבר חשוב מאוד. אולי אתה מפסיד אהבה זוגית איתה, אבל אתה מרוויח את עצמך, את האהבה העתידית עם בת הזוג העתידית שלך.
דבר נוסף, אני לא מנהלת, ואני לא יודעת אם הם יסכימו לבקשתך למחוק את ההודעה, אבל קודם כל זה המקום בדיוק לשפוך דברים החוצה, וחוץ מזה, מה שאתה מרגיש ומבטא במילים - יש עוד הרבה אחרים שמרגישים ולא יכולים לבטא זאת במילים ולא יכולים להצויא החוצה. הם רק צופים, אך כל תגובה שלנו או שלך, הם יקראו בציפייה - בדיוק ואת ציפיה כמו שלך, איך לשפר את הרגשתם. אז תחשוב על זה שאתה תורם עוד להרבה מאוד אנשים חוץ ממך. אתה מהווה פה לאלה שאין להם. לאלה שלא יכולים לדבר.
אני לא מבולגנת, אני פשוט חושבת שכאוס זה הסדר של היקום...
נערך לאחרונה ע"י מריאל בתאריך 01-05-2008 בשעה 08:19.
|