22-06-2008, 18:56
|
|
|
|
חבר מתאריך: 05.08.06
|
|
מקצוע מדעי "לא שימושי"
אחרי הרבה התלבטויות, החלטתי ללמוד ביולוגיה וקוגניציה (=מדעי המוח או משהו כזה).
המחשבה שלי כשנרשמתי ללימודים הייתה ללמוד משהו שבאמת מעניין אותי, ואחרי שנה א' או תואר ראשון לשקול מחדש את ההחלטה, ואולי לעבור לתחום אחר.
אבל אני חוששת שהציונים שלי באוניברסיטה לא יהיו גבוהים ביחס לציונים בתיכון, ואני אפסיד את היתרון שיש לי עכשיו (האפשרות להתקבל כמעט לכל מקום).
כל פעם שאני פוגשת מישהו ששואל אותי מה אני עושה שנה הבאה, אני מתחילה לפחד מחדש שההחלטה שלי לא נכונה, ושהייתי צריכה ללכת על משהו שאמנם נשמע כרגע פחות מתאים לי, אבל הוא יותר "שימושי" כמו קלינאות תקשורת או הנדסה רפואית.
רציתי לשאול:
א. מה באמת אפשר לעשות עם תואר ראשון (B.Sc) או שני (M.Sc) במדעים, והאם אפשר להתפרנס מזה?
ב. אם אני אחליט בסופו של דבר לעבור אחרי שנה א', האם יסתכלו רק על הציונים מהאוניברסיטה, או גם על הפסיכומטרי? ולמה יהיה משקל גדול יותר?
ג. מה הסיכוי להתקבל אח"כ לתואר שני במקצועות כמו קלינאות תקשורת, ריפוי בעיסוק, הנדסה רפואית או רוקחות לאחר תואר ראשון (B.Sc) במקצועות שהזכרתי והאם זה משתלם ללכת "מסביב" מבחינת מס' שנות לימודים וכדו'?
ניסיתי להסתכל באתר מידעת ובאתרי האוניברסיטאות, אבל אם יש פה בעלי ניסיון, אשמח לשמוע את דעתם.
תודה