08-03-2005, 15:27
|
|
|
חבר מתאריך: 06.08.02
|
|
עכשיו אתה מסביר את עצמך טוב יותר
אוו שח"ם שח"ם נושא שקרוב לליבי, אני לא שם מ 2 סיבות:
1) פרופיל 97.
2) אי אפשר לצאת לקצונה במהלך השירות....
ועכשיו לכל השאלות שלך:
איך אתה מתקבל לשם ? אתה צריך לבקש מהלשכת גיוס וכשתתגייס כבר לבקש מהקצין מיון ומכל מי שאתה פוגש בדרך, כעקרון צריך הרבה מזל כדי להגיע לשם.
ההצבה היא אך ורק קל"ב, זאת אומרת שאו שאתה תשרת בעיר שלך או בתחנה ממש קרובה, לדוגמא אם אתה תושב חדרה אתה תיהיה או בתחנת חדרה או ממש קרוב (עירון, פרדס חנה, אור עקיבא, זכרון) תפתח מפה תראה עד כמה זה קרוב....
השרות הוא גם משמרת ליום כעקרון, זאת אומרת שאתה עושה 8 שעות וזהו שאר הזמן לעצמך.
אתה נחשב שוטר לכל דבר עם כל הסמכויות והכל, אתה מקבל אקדח ותעודת שוטר בנוסף אתה עובר מטווח על מיקרו גליל ככה כשיוצאים למחסום אתה עומד עם נשק מאוד מאוד מדוגם.
אתה עושה בצבא טירונות 02 ואז אתה עובר למשטרה, קודם כל אתה מתחיל לשרת בתחנת משטרה עד שנפתח קורס השוטרים, אתה עושה את הקורס בכיתה מיוחדת של שח"מים (לא עוברים את כל התכנים), הקורס מתחיל בנעורים ל 3 שבועות בערך ואז משם עוברים לשפרעם ושם ממשיכים את ההכשרה לאורך עוד כמה שבועות נוספים.
ברגע שאתה בשח"ם אתה יכול באופן אוטומטי (אם לא עשית בעיות) להתגייס למשטרה לאחר השרות, זאת אומרת שרוב השח"מים שרוצים הופכים להיות שוטרים, כי כבר אתה שוטר לכל דבר ואין בעיה שתיהיה שוטר רגיל, אבל שוב זה רק אם עשית את התפקיד שלך טוב...
עוד הפעם אני לא יכול להגיד לך אם עדיף לך שח"ם או מ.צ. אז תעשה את החשבון לעצמך.
אם יש עוד שאלות אז שאל אני אעזור לך.