לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 01-05-2007, 19:41
  זיגמונד פרויד זיגמונד פרויד אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.02.07
שלח הודעה דרך MSN אל זיגמונד פרויד
מידע גיבוש סטי"לים/דבורים 29-30/4/07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי זיגמונד פרויד שמתחילה ב "גיבוש סטי"לים/דבורים 29-30/4/07"

אחרי המיונים בתל השומר מקבלים טופס לגיבוש סטי"לים/דבורים יומים בבה"ד חיל הים בחיפה.
יום ראשון-מגיעים לרחבה של תחנת הרכבת בבת גלים ומשם שולחים אותנו לבה"ד נכנסים לבסיס עם האישור לגיבוש ושם הולכים לבניין מסגרת סטיל. כול כמה זמן מכנסים שם קבוצה גדולה והם הולכים ברחבה לבדיקת נוכחות ובדיקה רפואית קטנה שבה לוקחים את השאלון הרפואי שחייבים למלאות עם חתימה של רופא משפחה. רואים שיש שם בנות לגיבוש אחר מה שאחרי זה מתגלה כלא נכון.
אחרי זה הולכים לאוהלים כול אחד תופס מקום במיטה מתקפלת נותנים לך מדים2X חולצה ומכנס וכובע אחד. את הכובע קושרים לחולצה כדי שלא יעוף, לי נתנו כובע ממש קטן רק שמתי אותו על הראש כמו כיפה. מדים שהם בדרך להיות סמרטוט למכונאיים.
חוזרים לבנין מסגרת סטיל ופשוט יושבים שם חצי שעה ובינתיים מכירים אנשים חשוב מאוד יכול להיות שאחרי זה היו איתכם בצוות, מגיעים עוד אנשים כול הזמן.
ואז מגיעים המפקדים כולל מפקד גיבוש ואומרים לעשות ח' גדולה פה ושם אנשים יורדים ל-20 בגלל סיבות שונות. מדברים איתנו ככה בכללי וקצת תיזוזים. ואז הולכים לחדר הרצאות ומדברים איתנו על מה שנעבור ויש הרצאות על ניווט חופי וס"גים (סירות גומי) חשוב להקשיב יש מבחן על זה יום אחרי זה.
הולכים לכיוון הים עומדים בתור שלשות ענק ואז מגיעה החלוקה לצוותים. כשאף אחד לא רוצה ליפול על כמה מפקדים שנראים "רעים" שמות רצים וצוותים הולכים, אני הייתי בצוות 22 האחרון חניך 221 מתוך 227 (אבל יש קפיצות מספרים בכללי היו בערך 180 איש כולל בנות). לנו הייה 4 בנים 4 בנות, כבת מס' 225 לקחה פיקוד אצלנו בצוות.
גילינו שהבנות איתנו בגיבוש כי הן רוצות להיות מדריכות ולכן הן עוברות את הגיבוש ביחד עם הבנים. מתוך 4 גיבושים לסטייל לגיוס קיץ רק זה עם בנות. מכירים את המפקד והמספר צוות ומספר אנשים ויש תיזוזים. הולכים לארוחת צהוריים משותפת לכולם אחרי תור ענק יושבים שם על דשא מדרכה וכול הבא ליד. אחרי זה הולכים לכיוון הים ממש סוף סוף. עכשיו בגלל שאני הייתי בצוות האחרון עשיתי קודם משימות יבשה ואחרי זה ים והראשונה הההפך בערך חצי צוותים ככה או ככה כול פעם.
משימות יבשה: קודם הלכנו לגבעה קטנה ליד הים ונתנו לנו חבלים קרשים ובקבוקים לבנות רפסודה. יצא לנו לא טוב פעמים כי לא עבדו טוב ביחד. ובגלל זה ירדו ל20 כולם. אחרי זה היתה הפרדת מין בצוותיים שזה הצוות האי זוגי והזוגי שאחריו אנחנו 20 21. הבנות קודם ניסו להעביר אנשים דרך חורים כשאסור לגעת בחוטים ולחזור על חורים בינתיים הבנים עומדים בלי לזוז מי שזז עונש צפוי ואז מתחלפים. תכלס זה לא אפשרי למה יש חורים קטנים שאני אפילו לא הצלחתי שיעבירו אותי בלי לגעת ואני דיי קטן.
אחרי זה הולכים לבנות אוהל שגם זה דיי לא אפשרי ולפי מה שהבנתי רק צוות אחד הצליח, אנחנו נכשלנו פעמים. אין מספיק יתדות וחלר מהחבלים קצרים.
ואז אחד הדברים הכיפים חדר הצפות, נכנסים לחדר כזה שיש בו חורים ובזמן שהמים עולים צריך לשתום אותם עם בולי עץ וחתיחות בד בלתי אפשרי אבל כיף לאלה וסוף סוף מים ביום החם שהייה.
כול אלה באים לבדוק עבודת צוות רעיונות וכוו..
משימות ים: קודם כול לפי דעתי עדיף קודם יבשה ואז ים למה ככה אתה יבש רוב היום ואחרי הים רטוב רק שעה ולא בסביבות 3.
נותנים לכולם חליפות הצלה ונכנסים למים עם ידים משולבות ואז מכנסים את הראש ויש סיחבה של בן זוג ומתחלפים וחוזרים לחוף. ואז עולים על ס"ג ומתחילים לחתור לעבר הרפסודת הקאות הייה קצת ים סוער אבל סביר, נכנסים יושבים צמוד לקיר עם הפנים ויש סירה שעושה גלים מבחוץ אני קצת לא הרגשתי טוב אבל לא הקאתי, בצד שני של הרפסודה שמעו אחד כאילךו הוא מת, הינו בערך 20 דקות בפנים ואז חותרים בחזרה עם הס"ג לחוף. צוותים 20 21 האחרונים היו האחראים להחזיר את הסגים במקום וגם את הרפסודות לא כבד יותר מידי. אותי ועוד אחד לקחו גם לסחוב מכילי דלק של הס"ג שעשה גלים וזה דיי כבד כול יד מיכל הולכים איזה חצי ק"מ אבל לאט עם הפסקות שזה שלוויה אותנו אמר לעצור וחזרים לצוות. בינתיים קצת תיזזוזים. ואז אחרונים כמו תמיד לאוכל ארוחת ערב עוד פעם כולם.
ואז סוף סוף חוזרים לאוהלים נותנים לך חצי שעה לעשות מה שיש: מי שרוצה לעשות מקלחת אחרי תור ענק ולרוב מים קרים רצח בכיף, אני רק שתפתי עם הידים ככה בחפיף את הראש והגוף עליון. עולים על מדים יבשים ואז הרטובים בחוץ בארגז כזה. יש עוד אתארגניות ויוצאים החוצה לצוותים.
הולכים למגרש ספורט הקטן ושם המפקד מחלק את הצוות לשתי רבעיות כשכול 4 צריכים להוציא אנשי צוות או אמצאי לחימה מקטע שנותנים לך ולדרג לפי חשיבות ולהסביר למה ככה אחרי זה.
ואז הולכים למגרש הגדול כולם ובאות 2 מד"סיות כוסיות (מדריכות ספורט) שעושות תיזוזים רק בגדול לכולם ריצות קפיצות מצב 2 שכביה עם הרמת רגלים וכוו...
אחרי זה עומדים בתור ענק בדרך לב"ח (בסיס חיפה) 10-15 דקות הליכה, מגיעים והולכים לכיוון הרציפים רואים בדרך את המספנות הדבורים הצוללות והסטי"לים למינהם. עולים על סער 5 על המנחת מסוקים וסיבוב קצר על ב4.5 ,יש שם מידע למבחן להקשיב טוב, שיחה עם המפקד גיבוש+שאלות למפקד.
חוזרים לבה"ד ומתכנסים ליד המרינה כשכול צוות או צוותים סוחבים ס"ג או רפוסדת הקאות. אנחנו מעלים רפסודה לאוויר ועשוים סיבוב גדול בבסיס לכולם כשהפקדים מפעילים פיסכולוגיה בשקל ומאימים שעומדים להיכנס למים חוזרים למרינה אפשרות אחרונה לפרוש, היו כמה, מורידים והולכים ליד הקו מים ועושים קריאת עלה ים. עלה ים, עלה ים ים ים. זה פשוט מעפן אחרי שנתנו לנו 2 מדים כשאחד רטוב וכבר לא אצלנו מאימים להרטיב אותנו בסדר...
חוזרים לאוהלים נותנים לך דפים להכנה למבחן מחר 20 דקות לכיבוי אורות. מטלפנים למי שער למה כבר מאוחר צוחקים קצת קוראים את החומר והולכים לישון. איזה באסה שחזרנו מאוחר למה הייתי אומור להיפגש עם ידידה חילת שבבסיס...
יום שני- 6 בבוקר צריך להיות בחוץ לפי צוות, קמים ככה רבע שעה לפני מתארגנים בקטנה. המפקד מגיעה מחזרים לו את הסיכומים ותיזוזים עד ארוחת בוקר. הצוות שלנו בנה שוב את הרפסודה הפעם ביחד עם 21 הפעם מעולה אחרי תכנון, המפקד התחיל עם שיחות אישיות.אחרי זה כולם הלכו לחדר הרצאות שוב ועושים את המבחן. ממש לא קשה זה אמריקאי ולפעמים מסומן התשובה בגלל מישהו שעשה את זה בעבר.
ואז מגיע שיאה הגיבוש מבחינתי לפחות, הולכים שוב לבה"ד הפעם באור יום כשבדרך רואים אזרחים...
רואים שוב את המספנות הכלים לימנהם ועולים על הגשר פיקוד של סטיל 4.5 ביחד עם הצוות של הסטיל שמגיח ומפליגים לחצי שעה בערך. בדיוק כשיצאנו יצא גם צוללת וראינו אותה מתחילה לצלול זה הייה מגניב עושים סיבוב קצר בתוך הסטטיל וחוזרים לבסיס בה"ד. תיזוזים כמו תמיד וארוחת צהורים ביחד עם כולם. האוכל עשה ל קצת רע אחר כך.
הולכים עוד פעם לחדר הרצאות ונותנים לך טופס למילוי שאחרי זה מגישים לקצין מיון. חוזרים לבניין מסגרת סטיל וממלאים את הטופס, ומתחילים לללכת לקצין מיון. אנחנו הינו אחרונים למיון אז הייה לנו הרבה זמן חופשי של לשבת מי ששכב ירד ל20 כמוני כמה פעמים והפקד גמר עם השיחות האישיות.
הולכים לקצין מיון מדברים איתו איזה 5-10 דקות הזדמנות אחרונה לחתום ויתור, שמעתי שהיו כמה חתמו אצלם, מפגרים מגיעים עד פה וחותמים.
נשארו רק כמה צוותים בבסיס השאר השתחררו כבר אחרי הרבה זמן חופשי+עבודות רס"ר למינהם לה לה לה אנחנו לא. הולכים לאוהלים עולים על אזרחי מחזירים מדים שיחה אחרונה עם המפקד אומר בהצלחה ויאלה תתפזרו לי מעיניים והביתה. בדרך הבאתי לצוות 22 עוגה מאמא ששמרתי לצוות וכולם אכלו כמו חזירים.
הלכתי לרכבת בת גלים וב6 הייתי בבית.
טיפים- חובה להביא את הטופס הרפואי מלא לא ברור לה היו כאלה שלא עשו את זה
להביא בקבוק של חצי ליטר לזמן שאתם באוהל למה אין מים בזמן הזה ולאחרי הגיבוש, במשך היו נותנים לכם לשתות דיי הרבה ותמיד אפשר לבקש.
תביאו חגורה או אזיקונים למקרא הרע, למה המכנסים 90% ענקיים עליך ונותנים לך רק חוט לסגור את זה. לי הייה זוג ענק וזוג סביר רק קצר מידי.
סיכום- לא גיבוש קשה יותר מידי ולא הרבה תיזוזים אפילו, לנו היו בנות אבל לא הייה יותר לגיוס קיץ, מי שלא רוצה את זה עדיף שלא יבוא, לא לפרוש בגלל כול דבר שהמפקדים אומרים. אם הגיבוש הראה לכם שזה לא בישבילכם תחתמו ויתור למה אחרי זה אם עברתם קשה מאוד מאוד לצאת.

יאלה מקווה שעברתי ושאני יקבל דבורים בחיפה, למי שיש שאלות שישאל אני עונה בכיף. בהצלחה לכולם.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 03:25

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר