28-03-2008, 12:18
|
|
|
חבר מתאריך: 12.04.07
|
|
טוב, אז איך יוצאים מאב"כ?
שלום חברים יקרים
השבוע התגייסתי להנדסה קרבית, וכבר בבקו"ם היה אפשר לראות את המגמה של אנטי-הנדסה. אני לא יודע אם אי פעם ראיתם מימדים כאלו של סירוב פינוי, אך כל בנאדם שלישי או רביעי, אמר בבירור שהוא מסרב פינוי {כמובן שחלק מהמסרבים הגיעו כמו גדולים לבהל"צ אחרי כמה שעות במעצר, אבל זה לא העניין}. למרות שלא קיבלתי את השיבוץ שרציתי {בכלל לא סימנתי הנדסה במנילה}, בניגוד לרבים אחרים, לא חשבתי על סירוב פינוי, אלא על להגיע להנדסה ולתרום את כל מה שאני יכול לחיל הזה. אה, כן,כשאני כותב הנדסה אני מתכוון למיקוש וחבלה, כלומר, לאחד משלושת גדודי ההנדסה {ואם יתמזל מזלי, אולי גם יהל"ם}. בבקו"ם קיבלנו שאלון ההעדפות לגבי הגדודים, וסימנתי את גדוד האב"כ בעדיפות האחרונה. לא היה אכפת לי באיזה גדוד אני אשובץ, רק לא אב"כ.
אני לא מזלזל בגדוד הזה, אני פשוט לא רוצה להיות משובץ למקום שיכלתי להיות בו כבר באוגוסט {כשהיה לי פרופיל 72}, אלא להיות במקום שיצדיק את דחיית הגיוס שלי בשמונה חודשים.
אז מה קרה? הורידו אותנו מהאוטובוסים בבהל"צ {ברור שהם לא יאמרו לנו לאיזה גדוד אנחנו משובצים כבר בבקו"ם, מספיק אנשים מסרבים הנדסה, הם לא צריכים על הראש גם סרבני אב"כ}, ואמרו לי שאני משובץ לאב"כ.
באופן די מוזר, במחזור הזה אין בנות, וכמו כן, כמעט כל המתגייסים הם בעלי פרופיל 82 ומעלה, וקב"א גבוהה, כנראה רצו לעלות את האיכות בגדוד או משהו בסגנון.
למרות שהגענו לגדוד עם אווירה טובה ומשפחית, עם אנשים טובים, כמעט כולם רוצים לעבור מאב"כ לגדודים. למרות שהמ"כים באב"כ ניסו להסביר לנו שאב"כ הוא גדוד לא פחות קרבי מגדודי ההנדסה, כל ילד יודע שבגדודי ההנדסה עושים יותר פעילויות מבגדודי האב"כ {אך ורק בגלל הייעוד}.
ניגשתי לשיחה עם המ"פ, והסברתי לה את כל זה, אך היא אמרה שאין לי אפשרות לעבור לגדודי ההנדסה {למרות שיום לפני זה שניים מהמחלקה שלי עברו...טוב, כנראה בגלל שהם ידעו לעשות הצגות ולבכות ואני הלכתי לפי הספר, דפוק אני}.
אחרי כל החפירה הזאת, אני שואל את וותיקי הפורום, אילו עוד דרכים נותרו לי בכדי לעבור לגדודים?
אם לא הייתי יודע שהצבא הוא לא תכנית כפי בקשתי, גם אני הייתי מסרב ללכת לחיל, אך לא סירבתי.
אבל המהלך שהחיל הזה עשה הוא די מסריח למען האמת, כי אין שום הבדל בין החיילים בגדודים לחיילים באב"כ, למה שהם ייראו יותר פעילויות ואנחנו לא {וייסלחו לי כל חיילי האב"כ...אתם יודעים שאני מדבר על הייעוד, וימיו של חוסיין עברו ממזמן}...
שבת שלום