25-03-2008, 12:35
|
|
|
|
חבר מתאריך: 10.07.07
|
|
אני מודה לכם על התגובות העניניות...
אבל,
עם כל הנאמר עדיין קשה לי להאמין כי חברות היי-טק הכחול לבן, מעדיפות לא להכנס לשוק העולמי בגלל שהוא כבר "תפוס" ע"י הגדולות.
למעשה אם מה שאתה אומר זה נכון, אז הרי שישראל מלבדה להיותו מעצמת היי-טק היא גם מעצמה פחדנית, שלא שואפת לפרוץ גבולות ולהציב בפני עצמה יעדים חדשים.
בנוגע לזה שאמרתם שבשביל חברה חדשה צבירת מוניטין, ואמון ציבור לוקח שנים(או לחילופין "זמן רב") אני גם לא מסכים, תראו לדוגמא את LG-אומנם החברה קיימת על הנייר מ1947(למרות שאז היא הייתה ידועה יותר בשם : "Lucky - Goldstar"-שזה הר"ת בעצם LG) אבל עד לפני 10 שים היא נחשבה לחברה זולה, עם מוצרים לא אמינים או גבוהים במיוחד(בטח שלא ברמה של SONY ושאר המפלצות)כיום LG היא מובילה עולמית בתחומים רבים, היא מחזיקה בנתח שוק רציני מאוד בתחום הצגים,חומרה למחשב,מזגנים,מקררים וכ'ו.
מה שאני בעצם רוצה לומר, זה שנניח(למרות שכנראה זה לא יקרה)יגיע אוליגרך יהודי עשיר במיוחד, שהוא גם במקרה ציוני מובהק וחובב ישראל, ויהיה מוכן להשקיע מספר לא מבוטל של מילארדים בחברת היי-טק, או במספר חברות המאוגדות יחד(וכל אחת מתמקדת במשהו אחר)האם לא קיים סיכוי, שהקבוצה הזו תפתח ותשווק מוצרים איכותיים?
כל הזמן משום מה אני נזכר בSanDisk שהיא כיום אחת משלושת החברות לייצור כ.זיכרון הגדולות בעולם, ומרכזי הפיתוח הגדולים ביותר שלה בעולם ממוקמים בישראל כנ"ל אינטל, SAP, ועוד לא מעט גדולות, משום מה אני מרגיש כאילו החברות הגדולות ממקמות את מרכזי הפיתוח שלהן בישראל(על גוגל ומייקרוסופט כבר דיברתי?)בשביל נטו לנצל את המוח היהודי, ובכך לפתח כל הזמן את דור העתיד של המוצרים שלהם...
ולכן אני לא מצליח להבין, אם יש לנו את הידע, אז למה אין את האומץ?
למה אין תעשיית רכב בישראל, הרי בלאו הכי העתיד של המכוניות הוא בתחום המחשב, ושילוב מערכות, ולפי דעתי יש את הידע בישראל, אם אנחנו מציליחם לפתח תעשיות שמייצרות טילים ולווינים, אז מה מונע מאיתנו לפתח תעשיית רכב? או זיכרון?או צגי מסך?
אני באמת שלא מבין, אני לא מבין מה יש לשאר החלוצים בעולם-שאין לישראל, הרי הדרישה בעולם רק גוברת, והשוק תמיד פתוח לעוד חברות איכותיות, הוא לא נשלט ע"י מעצמה אחת או שתיים(לדוגמא אינטל וAMD בתחום המעבדים, או מייקרוסופט בתחום מערכות ההפעלה למחשב).
ניתן לסכם את כל האשכול הזה בכך שאין לנו את הביצים,וזהו.