לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה  ✡ ברוכים הבאים לפורום יהדות ✡  חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > יהדות והלכה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 16-03-2008, 18:05
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.11.02
מבחינה טכנית אין הבדל.
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "להזכירך, שאלנו במשפחה בדיוק..."

המיקרופון רק משנה את צורת גל החשמל שעובר דרכו. אין בניה והריסה של מעגל חשמלי.

גם כשאדם משתמש במעלית שבת משקל הגוף שלו גורם לשינוי העומס על מנוע המעלית ולשינויים בזרם החשמלי.

אני מניח שהאיסור נובע בעיקר מכך שלא מדובר בדבר "הכרחי" (להבדיל, לדוגמא, ממקרר שחייב להמשיך לעבוד בשבת או במעלית שבת בבית חולים)
ומפאת העובדה שבמידה ויש תקלה הפיתוי לתקנה ולחלל את השבת הוא גדול (תחשבי שהרכבת את כל המערכת לפני תחילת השבת, בדקת והכל עובד מצוין ובדיוק לפני שאת באה להשתמש בה את מגלה שאחד החוטים ניתק או שכפתור נלחץ. אחרי שטרחת כ"כ הרבה להתקין את המערכת תוותרי על השימוש בה?).

חזרה לפורום
ישן 16-03-2008, 20:58
צלמית המשתמש של שחף דרור
  משתמשת נקבה שחף דרור שחף דרור אינו מחובר  
מנהלת פורומי הצילום

חבר מתאריך: 12.04.05
שלח הודעה דרך ICQ אל שחף דרור
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי stoned שמתחילה ב "מבחינה טכנית אין הבדל."

מעלית שבת אכן מותרת רק במקרים שבהם היא נצרכת (לא רק בבית חולים, גם בבניין מגורים של אדם זקן, ונדמה לי שכל אחד שם את הגבול במקום אחר. למשל, כשהייתי בשבת אצל חברים שגרים בקומה 20 בבניין - עלינו במעלית שבת), והמקררים של הדוסים לא פועלים לפי טמפרטורה, אלא כל X דקות מופעל המנוע מחדש (ככל הידוע לי).

באופן כללי, אמירות נוסח "מבחינה טכנית בלה בלה בלה" לא תופסות בהלכות שבת, ובד"כ סופן לומר בדיוק את ההיפך מההלכה הפסוקה.

סיון, לצערכם אין דרך להשתמש בחשמל על מנת להגביר את הקול. אם אתם רוצים באמת לשמור את ההלכה כמו שהיא (ובכוונה ניסחתי כך. אני מכירה <ומכבדת> גם חילונים שרוצים לקיים אירוע בשבת במסגרת ההלכה, אבל מוכנים לוותר פה ושם, כי בכל זאת הם חילונים וזה רק צעד "לקראת השבת" מבחינתם), אתם לא יכולים לעשות את זה.
תאלצו לחפש דובר בעל קול רם (יש כאלה), ואולי להושיב "מתורגמנים" ליד כבדי השמיעה.

בהצלחה!
חזרה לפורום
ישן 17-03-2008, 08:46
צלמית המשתמש של Tallyco
  משתמשת נקבה Tallyco Tallyco אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.05.06
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי אסיף13 שמתחילה ב "סתם מעניין אותי , ותעצרי אותי..."

האירוע הוא כינוס משפחתי של משפחה מכל העולם שאנחנו מארגנים. יש לנו משפחה מכל סוג אפשרי - אורתודוכסים, רפורמים, חילונים, נוצרים ואפילו גילינו מוסלמית..... האירוע יימשך לאורך סופשבוע שלם. מחמישי עד מוצ"ש וייערך במלון כך שלא יחייב חילול שבת על מנת שכל פלגי המשפחה יוכלו ליטול חלק. מכיוון שצפויים כרגע בין 80 ל-100 איש, אין אפשרות לכינוס אינטימי, מה גם שחלק מהאנשים הם בני העשורים השביעי והשמיני לחייהם, והשמיעה כבר לא מה שהייתה. אם אין פיתרון, ויגיעו אנשים שיפריע להם, לא נשתמש במערכת הגברה בשבת, אבל זה מגביל מבחינת הפעילות המתאפשרת ביחד.....

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
מיכל - 20.1.13

מאיה - 9.11.14
נטע - 2.4.20

חזרה לפורום
ישן 17-03-2008, 16:10
צלמית המשתמש של Tallyco
  משתמשת נקבה Tallyco Tallyco אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.05.06
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי אסיף13 שמתחילה ב "חחח אהבתי !!"

הסיפור הוא סיפור מרשים. סבתא של סבתא שלי היתה ילדה במשפחה בה היו 28 ילדים ללא זוגות תאומים (28 לידות). מתוך 28 הגיעו לבגרות והעמידו צאצאים 14, כאשר מתוך 14 משפחות אלו שתיים נגדעו בשואה ול-12 יש צאצאים גם כיום. המפגש הוא איחוד המשפחה המורחבת הזאת (רק משפחה של סבתא שלי בעצם). מכיוון שחלק מהמשפחה התנצר כדי לשרוד את מלחמת העולם השניה - יש נוצרים. חלק נכבד מהמשפחה חי היום בארה"ב ושם יש אורתודוכסים וגם רפורמים (יש אפילו רב!!). בארץ יש חילונים. לקראת הכנס ביצענו מחקר על מקורות המשפחה וגילינו כי היתה אישה (פלג אחר מה-28, אבל מאותו מקור במשפחה) שהיגרה לישראל, כאן ככל הנראה פגשה ערבי וילדה לו בת (אנחנו לא יודעים בינתיים אם נישאו או לא) האם עם ביתה חזרו לסלובקיה ושם הבת חיה גם כיום. לפני כשבוע סבא וסבתא שלי יצרו איתה קשר. קוראים לה סמירה וסביר להניח שהיא מוסלמית.....

על שמירת הקשר אחראית סבתא שלי ששמרה על קשר עם כל פלגי המשפחה במשך השנים.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
מיכל - 20.1.13

מאיה - 9.11.14
נטע - 2.4.20

חזרה לפורום

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:40

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר