09-02-2008, 18:40
|
|
|
|
חבר מתאריך: 24.08.05
|
|
יש לך טעות בהבנה הבסיסית..
ציטוט:
במקור נכתב על ידי הפילדמרשל
לא הבנת את מה שאמרתי.
רק כדי להיות בטוח שאנחנו מדברים באותה שפה:
M16 - הנשק הרגיל עם מעלה סלילים 1/12
M4 - נשק עם קנה מעובה שנותן מעלה סלילים 1/7 (טוב לטווחים של מעל 300 מטר)
פלטופ - כינוי לנשק שניסרו לו את ידית האחיזה העליונה. יכול להיות M16 או M4
מקוצרר - נשק שאורך הקנה שלו הכי קטן שניתן לראות (ארוך-מקוצר-מנוסר-מקוצרר)
אני יודע שמנוסר זה המצאה (גרועה) ישראלית. לא ידעתי שמקוצרר גם (ואם כן, אז חוץ מנוחות, כנ"ל שיפצור גרוע).
ישנן הרבה גרסאות של M16 מקוצרר (כמו שאמרת נהגים-סיבה טכנית, קצינים בכירים-רמטכ"ל למשל, וכבוד לפז"מניקים מקומבנים).
מה שאני אומר, שהנשק בתמונה זה מקוצרר רגיל, שפשוט נכנס לסדנת חימוש וניסרו לו גם את ידית האחיזה - אתה אומר שאין דבר כזה, אבל אני אומר שיש!
|
M4A1 נשק בעל קנה מעובה ובעל מסילת ARMS ולהתקנת עזרים כדוגמת כוונות אופטיות או טלסקופיות.מכאן הכינוי פלאטופ משטח שטוח שמאפשר התקנה של הכוונות.
פלאטופ לא יכול להיות אמ 16 כיוון שמבחינה הזאת של ניסור ידית האחיזה זה בלתי אפשרי,כיוון שאת מרכז האיזון של הנשק משתנה ותהיה בעיה למקם אותו ועוד שלל דברים אחרים.
מנוסר זאת לא המצאה גרועה,הגרסה הראשונה עשתה צרות,הגרסאות המוסבות האחרונות הן שוות ערך לקצר בבחינת פגיעות למרות העובדה שיש לנשקים בעיה של סטייה ימינה או "קצה מהלך" לעיתים קרובות.לי היה בתקופה הקצרה שאני משרת מנוסר בבא"ח שעשה מעצורים לא מעט אבל פגע בטווח של 250 מטרים במקבץ של 6 ס"מ על כוונות ברזל,פלאטופ בפלוגת מסלול שירה מעולה ואחרי החלפת חתימות מקוצר עם מפרולייט שירה 7 מחסניות אחת אחרי השנייה בלי מעצור.
יש גרסה אחת והיא אמ 16 מקוצרר עם גשר רגיל.יש בעיות מק"ט עם ההסבות האלה לא פעם.לקצינים בכירים יש פלטופ קומנדו,לגדוד חי"ר יש שתי הקצאות לקולט קומנדו אחת למג"ד השנייה לסמג"ד.בגדס"רים וסיירות זה שונה ותהיה בטוח שקצונה בכירה (מח"טים ותתי אלופים) אוהבת להסתובב בד"כ עם הקולט קומנדו וטריג' כפול או מארס סמוי(המח"ט של החטיבה והקשר"ח מסתובבים איתם).
שוב פעם בקשר למקוצרר רגיל זה בטוח לא כי אין אופציה לעשות דבר כזה.
יש גם אמ 16 רגיל (קצר) עם קנה מעובה הרבה כאלה אפשר לראות במג"ב.