17-03-2008, 01:24
|
|
|
חבר מתאריך: 25.07.07
|
|
התייעצות בנוגע לאי פינוי
טוב, אז ככה. אני בעיקרון אוטוטו בן 19, הייתי אמור להתגייס כבר ביולי\אוגוסט שנה שעברה, אך עקב שימוש ברואקוטן נדחה לי השירות שוב ושוב. במנילה הלא קרבית שלי רשמתי שאני מעוניין להיות תכניתן בעדיפות ראשונה, ובסביבות אוקטובר קיבלתי זימון למבחנים לתכניתן.
עברתי את המבחנים בהצלחה, אך בתחילת דצמבר העלו לי את הפרופיל ל-72, לאחר סיום הטיפול ברואקוטן. הודיעו לי באותו היום במדור קד"צ שבעקבות העלת הפרופיל, הסיכוי שאני אוכל להתקבל לתכניתן הוא קלוש.
לאחר כשבועיים שלושה, קיבלתי טלפון ממדור תקשוב (נראה לי), וביקשו ממני להגיע לתחקיר ביטחוני לתפקיד תכניתן. הייתי בתחקיר, חיכיתי לתשובה, וכעבור זמן מה התקשר אליי חייל שביקש ממני למלא מנילה חדשה, של פרופיל 72. כמובן שלא הייתי מעוניין באף אחת מהאפשרויות שהוצעו בפניי (תותחנים, שיריון, נ"מ, מודיעין שדה), אבל אמא שלי אמרה לי "תגיד תותחנים זה הכי פחות קרבי". קיצר אמרתי, וכעבור כמה זמן התקשרתי למדור תקשוב, והבנתי שהוציאו אותי מתכניתן (החייל לא אמר זאת במפורש, אבל אם אני לא משובץ לקורס, מה כבר יכול להיות).
כשהבנתי שצה"ל בעצם מייעד לי להיות בתותחנים, התקשרתי למדור מיון ושאלתי מה אפשר לעשות אם אני רוצה לעבור תפקיד. החיילת במדור אמרה לי שחודשיים לפני הגיוס, אין מה לעשות והתפקיד סגור (למרות שפרוספקט של תותחנים וצו ליחידה קיבלתי פחות מחודשיים לפני תאריך הגיוס).
מכיוון שלתותחנים אין שום סיכוי שאני מתגייס, הבנתי שהאפשרות היחידה שלי היא לא להתפנות. העניין הוא שאני לא רוצה לשרת באף אחת מהיחידות הבסיסיות שיש לבעלי פרופיל 72 (שיריון, נ"מ, מודיעין שדה). מצד שני, אני גם ממש לא רוצה להיתקע באיזה ג'וב מסריח במשך 3 שנים.
מה שאני כן רוצה, זה תפקיד שמצריך קצת מחשבה ומתאים לנתונים קצת יותר גבוהים מהנתונים הבסיסיים. וכן, אני יודע שצה"ל זה לא תכנית לבקשתך.
השאלה שלי היא האם יש סיכוי שאני אקבל תפקיד כזה לאחר סירוב התפנות, או שזהו, זה או תותחנים\שיריון וכולי או ג'וב באיזה אפסנות?
תודה מראש לעונים.
|