16-03-2008, 21:08
|
|
מנהלת פורומי הצילום
|
|
חבר מתאריך: 12.04.05
|
|
ראשית, בקשה שלא לכתוב בפורום בשבת תוסף, אם אתם חושבים שזה נכון. לא חשבתי לבקש דבר כזה, כי זו הפעם הראשונה (ככל הידוע לי) שמוקם פורום דתי באתר חילוני (פורום "בני עקיבא" בתפוז לא נחשב, הוא ממש בועה בתוך תפוז...). אני רגילה לפורומים דתיים באתרים דתיים, בהם לא צריך לבקש דברים כאלה (ולי אישית לא מפריע אם חילוני יכתוב בשבת בפורום, זה לא שהוא יעשה את זה במקום ללמוד תורה או משהו ).
לגבי תמונות של בנות - חוק כזה לא ייקבע, כי אני מתנגדת לו. אין שום איסור על ראיית בנות. זה לא פורום צילום, ולכן לא יתחילו להופיע פה צילומי אופנה / עירום או משהו כזה, וצילומי בנות רגילים (למשל של ח"כיות, או מפגינות או משהו כזה) בתוך דיונים - אין איתם שום בעיה הלכתית, לפחות לפי פסיקת רבני הציונות הדתית (הפורום הזה פתוח גם לחרדים, אבל בכללותו הוא פורום דתי, שלא מחפש החמרות מעבר לפסיקות הרבנים הדתיים).
מה שכן, יש חוק בפורום האוסר העלאת תכנים שאינם צנועים (עירום וכדו'), ולא ראיתי שמישהו עבר עליו.
לגבי תכני הפורום - כאן זה המקום שלכם. הדגשתי כשהפורום עלה שכל נושא (שקשור לכותרת הפורום) מתקבל פה, ושאנחנו צריכים לגבש ביחד את האופי של הפורום. אם זה מה שעלה - כנראה שלזה הביקוש.
כמובן, הפורום עדיין טרי, ואף אחד לא ייפתח עיניים על מי שתבקש עזרה עם דוגמא של כיפה, וכדו'. הנה, אסיף פתח פה אשכול התייעצות על מסגרות טרום-צבאיות וקיבל תשובות יפות ומפורטות.
אולי אפשר לנסות לתת דגש יותר לצדדים החברתיים, ופחות לוויכוחים (שבאמת קצת מלאים <מלשון לאות, עייפות> בשלב כשלהו), אבל בסופו של דבר - מה שמעניין את הגולשים, זה מה שיתפתח. הרי פורום דוסים מצוי - אפשר למצוא באתרים אחרים בצורות יותר מפותחות. היתרון של "מה שבכיפה" הוא השילוב של כמה נושאים בתוכו, ובין השאר - דיונים בין כלל המגזרים והדעות בארץ, דבר שלא כ"כ קיים באתרים אחרים. יש לזה ערך מוסף.
אם אתה רוצה לראות כאן יותר תכניים חברתיים דתיים, אתה יכול לנסות לפתח אותם.
|