03-03-2008, 09:53
|
|
|
|
חבר מתאריך: 21.12.04
|
|
תראה, כשאתה מסקר מצלמה (ורוצה שיתייחסו ברצינות לביקורת שלך) אתה צריך לציין פרטים טכניים בנוסף לפרטים רגשיים / אישיים.
למשל "לדעתי האולימפוס הרבה יותר יפה מהניקון" זו טענה שהיא בהכרח נכונה (אין עוררין על מה אתה חש לגביה), אך היא תחושה אישית, והיא בצד.
מצד שני, אם אתה מדבר על פרטים טכניים כמו למשל "איכות תמונה", צריך להשוות בין גוף לגוף כאשר משתמשים באותה העדשה. כשאתה טוען שהאיכות שלה טובה יותר, או טובה כמו - צריך לתת ביסוס טכני לטענה הטכנית, ואין טוב מאשר לצרף תמונות (רצוי מקור לפני עיבוד כלשהו).
כשאתה אומר שהתוצאות טובות יותר, איך אתה משווה? האם היו לך גם D70 / D40 וגם האולימפוס ואתה יכול בהחלט להגיד שהתוצאות של האולימפוס עדיפות?
או שהשווית צילומים של אחרים לצילומים שלך, וראית שהצילומים שלך טובים יותר?
כשאתה אומר מהירות פיקוס, איך מדדת אותה? עם אילו עדשות? (כידוע, עדשות 'בהירות' מתפקסות טוב יותר).
חיישן - מה עדיף בחיישן של אולימפוס?
ממה שאני יודע, הוא נחות מחיישני ה APS הרגילים בעיקר בגלל שהוא פיסית קטן יותר, צפוף ובעל מבנה 3/4 (שאני אישית לא אוהב, אם כי אהבה זה מונח סובייקטיבי. אתה יכול לבוא ולטעון שזה עדיף לך).
אין לי בעיה עם ביקורות שסותרות את מה שאני יודע, להיפך אני תמיד רוצה ללמוד עוד.
אבל מהתגובה שלך אני לא למד כלום. לא הוכחת שום דבר, לא הבאת שום לינק לשום טענה שאתה טוען ולמעשה, הדיון סובב סביב "אני אומר ככה, ואתה אומר אחרת".
בנוגע לאולימפוס שלך, אם אתה משווה אותה ל D70, אני מקווה שהאולימפוס בת 4 שנים, כי D70 היא מצלמה מלפני 4 שנים. ולהשוות בין הטכנולוגיות זו שטות גמורה. כל שנה מפציצים טכנולוגיות שונות לגמרי והדבר היחיד המקשר את המצלמות לאורך השנים הוא הלוגו שמוטבע בחזית הגוף (וגם זה לא מדוייק במקרה של מינולטה ז"ל).
|