לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 03-03-2008, 16:27
צלמית המשתמש של chatulim
  chatulim chatulim אינו מחובר  
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים

חבר מתאריך: 01.01.06
מידע החיילים יוכלו להתלונן על מפקדים שאינם אוכפים את החוק

פקודת המטכ"ל האוסרת על עישון ברחבי הבסיסים הצה"ליים עודכנה אתמול אחרי שהחוק עבר בשבועות בקריאה שנייה ושלישית במליאת הכנסת • סוף עידן הנובלס?!

אמיר כידון ואלעד שלו

החוק למניעת עישון במתחמי כוחות הביטחון שעבר לפני מספר שבועות בקריאה שנייה ושלישית במליאת הכנסת, קיבל אתמול ביטוי בפקודת מטכ"ל מעודכנת שאושרה אתמול באופן רשמי. פקודת המטכ"ל בנושא זה קיימת מזה מספר שנים, אך בעקבות הצעת החוק למניעת עישון במקומות ציבוריים, נעשו מספר תיקונים בידי אנשי הפרקליטות. "משמעות הפקודה היא שהמפקדים יהיו אחראים על אכיפת הפקודה בשטח יחידתם", הסביר רמ"ד חקיקה אזרחית, סרן אלון כרמלי. "לחיילים תינתן האפשרות להתלונן על מפקדים שאינם אוכפים את החוק, וכך יוכל למצוא את עצמו מפקד שלא אכף את הפקודה כראוי עומד לדין משמעתי".

כאמור, החידוש העיקרי בפקודה, מתבטא בהוספתם של שלושה סעיפים חדשים העוסקים באחריות המפקד. מהסעיפים עולה כי "מפקד, שבשטח הנתון לפיקודו מצויים מקומות ציבוריים, יהיה אחראי למניעת הפרתן של הוראות פקודה זו, ועליו לנקוט את כל האמצעים הסבירים לשם כך". עוד יהיה אחראי המפקד על "התקנת שלטים המורים על איסור העישון במקומות ציבוריים, וכן לשמירת השלטים במצב תקין".

כבר בפקודת המטכ"ל הקיימת הוגדרו מבנים משרדיים, אולמות, חדרי ישיבות ומסדרונות כמקומות אסורים לעישון, גם אם קיימת הסכמה כוללת של הנוכחים בחדר לפעולת העישון. בכל מבנה יוקצה מעתה חדר נפרד ומאוורר שייועד לאוכלוסיית המעשנים, וישמש כאזור עישון בלבד.

ביחידות בהן משרתים מספר מעשנים גבוה, צפוי ענף בריאות הצבא להתאים תכנית לגמילה מעישון שתכלול הסברה, הסמכת נאמני עישון שיפקחו על המעשנים בבסיס וסדנאות גמילה מעישון לחיילי ולקציני הבסיס. איסור גורף יוטל על עישון או אחזקת נרגילה בבסיסים הצבאיים והמפקדים יהיו האחראים לאכיפת חוקי העישון.

"בתור מעשן אני דווקא יכול להבין את החוק, נהפוך הוא, אני בעדו. כל עוד מגדירים אזורי עישון שיהיו מרווחים ולא צפופים ומחניקים", אמר סמל עוז דובין, חייל שמשרת באלר"ם ומעשן מגיל 15. "אין סיבה שאנשים שאינם מעשנים ייאלצו לסבול מעישון בסביבתם במידה והם לא רוצים בכך. אני בטוח שאם לא הייתי מעשן גם אני הייתי מעדיף להתרחק מעשן הסיגריות ומעישון פסיבי".

http://dover.idf.il/IDF/News_Channe.../08/02/2002.htm

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:20

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר