04-03-2005, 21:56
|
|
|
חבר מתאריך: 12.02.05
|
|
אני אנסה לענות על השאלות
בקשר למיון לגדודים....בשלב הטרום טירונות שזה שבועיים ראשונים שבה אתם יותר מכירים את הבסיס, עושים מדס וחצי ועוד כמה דברים דומים החיילים ממויינים בצורה סתמית. לקראת סוף הטרום טירונות תקבלו את דף העדפות שלכם בקשר לגדודים. אם תרשמו את מה שאתם רוצים ראשון אז יש לכם בערך 70% לקבל את מה שרציתם.
בקשר לעבור מגדוד לגדוד זה לא קל אבל אפשרי, כמו הרבה דברים בצבא.
אני אישית העדפתי את חי"ר מ"כ על הנדסה (באמת התלבטתי בין שני הדברים לפני הגיוס...הייתי מיועד ליחס"פ אבל בסוף העדפתי את חרוב).
בנוגע להתמחות הגדודים....כל הגדודים מתמחים בלחימה בשטח בנוי. זה הייעוד שלהם. ההכזרה של לביא שווה לכל שאר הגדודים, חוץ מחרוב כמובן שלא רואה אף גדוד אחר . מלבד זה יש גם קרב מגע אבל לא ברמה יותר מדי בשמיים. ההכשרה של הגדודים זהה לאלו של החטיבות האחרות אבל רק עם דגש יותר על לש"ב ולו"ז (לוחמה זעירה).
באגד 900 לא תיהיה סיירת....האפשרות להגיע לעוקץ עדיין נשארת.
מרץ כנראה יעשו את הטירונות בפלס גולני למרות ששמעתי עוד כל מיני גרסאות מעניינות שכללו בערך חצי מהבסיסים בארץ.
בכל חי"ר פועלים עם נגמשים...רק סוג הנגמש משתנה (אכזרית בגולני וכו'). גם עם טנקים יוצא לעבוד בפעילות המבצעית אבל הגדודים האלה הם כבר לא פלוגות חרמש אז זה לא הייעוד שלהן.
תודה על הח"ח מאדון חרוב. ד"א למדתי ממך די הרבה לפני שהתגייסתי והחלטתי לנסות ולהמשיך את הסידרה של השאלות על החי"ר הייעודי שאתה התחלת עוד בפורום הקודם, למרות שבכל מה שקשור לשייטת אתה יודע הרבה יותר
|