24-02-2008, 23:58
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.09.06
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי shalom77
מעבר לבנייה של חפיר עמוק מסביב לרצועה, שימנע מעבר של הולכי רגל, בתוספת חיזוק של הגדר המקיפה את הרצועה אני לא רואה איך אפשר להתמודד עם רצון המוני של בני אדם להביע מחאה פוליטית גם במחיר של חייהם שלהם.
אם מדברים על פתרונות שחורגים מהמיידי והצבאי, הרי ברור שככל שיהיה ברצועה רע יותר ככה יהיה פחות אכפת לאנשים שם להתעמת עם הגדר ועם ישראל.יסלח לי צנחן1 אבל כבר מזמן נאמר "לפרולטריון אין מה לאבד, זולת כבליו". תדחוק את האנשים (כל אחד, אגב, לא רק העזתים) אל הפינה והם לא יתכווצו ויעשו קולות של שטיח, אולי בהתחלה, אבל בסוף ימאס להם והמוות/פציעה יראו להם כאופציה פחות גרוע מהחיים. אם היתה ממשלת ישראל פועלת כדי להגיע למצב שבו לתושבים ברצועה יהיו חיים טובים, לא רק בהשוואה למה שיש להם היום, שזה הרבה יותר גרוע ממה שתושבי שדרות חולמים בסיוטי הלילה הכי קשים שלהם, אלא שיהיו שם חיים טובים בקנה מידה נורמלי, הרי התמריץ לחיות את החיים טוב היה חזק יותר, ככה זה בני אדם. כדי שזה יקרה צריך להבטיח את השקט ברצועה וכדי שזה יקרה, כנראה, צריך לעשות שני דברים שממשלות ישראל לדורותיהן לא רצו - להכניס כח בינלאומי לרצועה ולאפשר זרימה של סחורות מן הרצועה ואליה שלא בדרך המעברים לישראל. הכנסת כוח רב לאומי מהווה בעיני ממשלות ישראל ויתור על ריבונות/שליטה ופתיחת המעברים תאפשר הכנסה של אמל"ח ויועצי חיזבאללה/אל קעידה, מעבר של מפגעים לסיני ובריחה של מבוקשים - כל אילו תוצאות לא רצויות. בפריצה של הגדר לרפיח המצרית ראינו איך סיר הלחץ מתרוקן מאדיו לכמה ימים, הקסאמים פוחתים ועזתים עסוקים בעניינים אזרחיים יותר. כל זאת כמובן במחירים שדיברתי עליהם - הכנסת אמל"ח ויועצים ויציאה של מבוקשים ומפגעים. ברור שלכל הבעיות הללו צריך למצוא פיתרון, אולי בפיקוח בינלאומי על המעברים או בהסדר חדש עם מצרים, אבל כל עוד תושבי מדינת חמאס נלחצים עם גבם אל הקיר, האם יש כאן בפורום, מכל קצות הקשת הפ*** (לא אומר את המילה אפילו) מישהו שחושב שהלחץ הכלכלי יגרום לאנשים להיכנע? יש שם לחץ שהולך ומתעצם וממשלת ישראל צריכה למצוא דרך לנקז אותו, אחרת הוא עלול להתפרץ לכיוון שלנו ונעים זה לא יהיה.
|
מעניין, ברגע שאתה טורח לבנות טיעון מלא אני מתחיל להסכים איתך.
בוא נעשה סדר:- גם חפיר ניתן לחצות, זה רק ידרוש יותר זמן. נשאלת השאלה מה תעשה עם אלו שכן עברו. אבל כצעד מונע אני מסכים איתך שזה רעיון טוב.
- מסכים לחלוטין עם הציטוט מהמנפיסט הקומוניסטי, אדם שאין לו מה להפסיד הוא האויב הכי גדול.
- שים לב לכך שגם ערפאת לא העז לחתום על הסכם שנותן לו מדינה, למרות שבזמנו המצב הכלכלי של הפלסטינאים היה טוב ובמגמת עליה. ההשערה הסבירה היא שהיה לו הרבה מה להפסיד בחזית אחרת - מלחמת אזרחים עם הפלגים הפחות מתונים.
- ההנחה של סעיף 2 מתקיימת רק בעקבות תנאי מקדים של חשיבה רציונלית. דת היא אופיום להמונים, והחמאס משתמש באופיום הזה בדיוק כמו שהחשאשיון השתמשו בו בזמנם.
- לאור סעיף 2 אני מסכים לחלוטין שבאופן עקרוני אחד היעדים של ישראל צריך להיות העלאת רמת החיים ברצועה.
- כיום כל פיסת מתכת וכל קילוואט חשמל שמוזרמים לרצועה מופנים למחרטות שמייצרות קסאמים. ברגע שצמצמנו להם את אספקת החשמל, אספקת החשמל לבתי החולים ולשכונות מגורים נפגעה, המחרטות עבדו כרגיל.
- כל מוצר שלא יכול להיות מתורגם לאמל"ח כן מועבר לרצועה דרך ישראל.
- במצב הנוכחי, בדיוק כמו עם תקדים החשמל, סביר להניח שאם נפתח את הרצועה לסחר ימי פתוח מירב הסחורות ייועדו לייצור אמל"ח מתקדם שיכניס יותר ערים בישראל תחת איום רציף של רקטות.
- ובאשר לכוח או"מ - מסכים לחלוטין. אם יהיה כוח שיוכל להבטיח הפסקה של ירי הרקטות על שטחנו, אני הראשון שיהיה מוכן לתת לו להכנס לעזה.
- אם אנחנו רוצים להפסיק את העימות הצבאי בעזה, נשאלת השאלה מה הם רוצים ומהצד השני האם אנו מוכנים לשלם להם את אותו כופר. הם קיבלו ממשל עצמי, הם קיבלו טיהור אתני של שטח הרצועה מיהודים, הם קיבלו את כל התנאים הדרושים לשגשוג כלכלי ב 98-00, ועדיין הטרור התפרץ מחדש. מה הם רוצים? כי את אשקלון והכותל אפילו אני לא מוכן לתת...
|