30-06-2008, 23:39
|
|
|
חבר מתאריך: 10.02.05
|
|
כלומר, אין יותר משא"ז קלאסי?
מוזר ומפתיע.
אולי נפלת על האיש הלא נכון?
כשהשתחררתי משירותי הצבאי, עבדתי במקביל ללימודים באוניברסיטה בחצי משרה במשא"ז (אז קראו לזה "מפקד בסיס"), ואז באותם ימים, חיפשו בנרות עוד ועוד מתנדבים למשא"ז הקלאסי.
המשטרה רוצה כח אדם מתנדב יותר מקצועי ורוצה התחייבות, לפצות את המחסור בכח אדם. בלי ההתחייבות, כנראה, לא שווה לה להשקיע בקורסים ובנילווים. (ולמען הגילוי הנאות, היה קשה לנהל מתנדבים בלי התחייבות, להיות תלוי בהוצאה לפעילות בקפריזות, בחי היום יום שלהם ועוד באלף ואחד סיבות, כך שהרצון היה להגדיל את מצבת המתנדבים יותר ויותר, כדי שתהיה אפשרות להפעיל מידי יום לפי הדרישות על מנת לבצע את כל המטלות. אנשים כמוך היו יותר ממבורכים)
בזמני המתנדבים ליחידות ההתנדבות המיוחדות (ית"ם, מתמי"ד וימ"ר ועוד כמה), היו מחוייבים ב 16 שעות חודשיות. הם היו מיועדים להצטרף לשוטרים למשמרת או חלק ממשמרת. והלכה למעשה, כיום, הם כח לא מבוטל ומאד נדרש במערכת.
אבל מנגד, יש כל כך הרבה פעילויות של המשא"ז הקלאסי, שאם לא יתבצעו, אני בספק אם מישהו אחר יבצע אותם, בטוח לא באותה תדירות.
אני בטוח שאנשי היח"ם (יחידות מיוחדות) לא מתעסקים בסימון רכוש, ליוי ואבטחת קשישים, לא מסיירים רגלית בשכונה ולא בודקים מוסדות חינוך ומוסדות אחרים. ויש עוד לא מעט פעילויות, שלבטח אנשי היח"ם עם ה"מעמד" מעל, לא ירדו אל העם לבצע.
משום מה, כשלובשים מדים, כל הפעילויות ה"קטנות" הללו נעלמות מעיני כולם.
ואם מחסלים את המשא"ז הקלאסי, כיצד משתלבים בני הנוער בפעילות? או שמא הם משאירים את הקלאסי רק לבני הנוער?
חבל ):
והיבט נוסף, עד שמגיע אזרח מרצונו הטוב, הייתי מצפה לשמר את הרצון של האזרח ולמצוא כיצד הוא מתאים למערכת, לא לשלח את האדם כלעומת שבא..
נערך לאחרונה ע"י שומר סוד בתאריך 30-06-2008 בשעה 23:42.
|