19-02-2008, 17:10
|
|
|
חבר מתאריך: 17.09.07
הודעות: 75
|
|
דבקה: טייסת 'נחשון' תקבל את מטוס הביון 'עיטם'..
המקורות הצבאיים של תיקדבקה: טייסת 'נחשון', הטייסת למשימות מיוחדות של חיל האוויר, תקבל בימים הקרובים את מטוס הביון המתקדם 'עיטם' Eitam. לחיל האוויר יהיו 3 מטוסים מהסוג הזה. מטוסים אלה הנושאים מערכות מכ''ם מתקדמות, מערכות אלקטרוניות פעילות ESM, ומערכות קשר המאפשרות למטוס לבצע ולהשתתף במבצעי לוחמה אלקטרונית AEW&C, יקנו לזרוע המודיעינית, והלוחמה האלקטרונית של חיל האוויר יכולת פעולה בעומק של מאות קילומטרים בעומק שטח האויב, לדוגמא סוריה, מבלי לצאת את המרחב האווירי הישראלי. המטוס יכול לפעול גם נגד מטרות באיראן, כאשר הוא נמצא במרחק רב מהמרחב האווירי האיראני. המטוס מסוגל לשהות באוויר במשך 10 שעות, ויש לו יכולת תדלוק באוויר.
יום שלישי, יג אדר א' תשס"ח, 08:21, 19 בפברואר 2008
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.debka.co.il/photos/2925.jpg] מטוס הביון, והלוחמה האלקטרונית החדש של חיל האוויר, 'עיטם'.
כל התכונות האלה יאריכו את הזרועות המבצעיים, הלוחמה האלקטרונית, ואיסוף המודיעין של חיל האוויר וצה''ל במידה רבה.
המטוס נושא אתו את מערכת ההתראה המוקדמות 'פלקון' מתוצרת התעשייה האווירית, ומפעלי 'אלתא', IAI/ELTA PHALCON airborne early warning system. כמו כן מותאמות מערכות מטוסי הביון החדשים לפעולה עם הלוויינים הצבאיים הישראליים, כולל לוויין המכ''ם המתקדם החדש מסוג 'טקסאר ' Tecsar ששולח בסוף חודש ינואר מהודו, עם הצוללות הישראליות מדגם 'דולפין', המסוגלות לפי מקורות זרים, לשאת טילי שיוט גרעיניים, עם מערכות ההתראה המוקדמות הישראליות, ועם מפקדות קרקעיות של צה''ל. הציוד במטוסי הביון החדש יכול לפעול גם מול חיישניים המפוזרים בשטח. המטוס נושא אתו שתי מערכות מכ''ם הפועלות ברצועות תדירות שונות, והוא מצויד במערכת אנטנות המסוגלות לעקוב ממרחקים גדולים, של מאות קילומטרים, במתרחש מסביבו ברדיוס של 360 מעלות.
כל המערכות האלה מורכבות על מטוס מדגם Gulfstream G-550. 'העיטם' מחליף את מטוסי הביון המיושנים מדגם E-2Cהפועלים בשירות חיל האוויר מאז סוף שנות ה-80. ישראל ספקה מערכות מתקדמות כאלה לצבא הודו, ולצבא סינגפור, אולם אלה הורכבו על מטוסים רוסיים גדולים מדגם איליושין Ilyushin Il-76. מומחי תעופה צבאית מערביים, ציינו את הישג הגדול של התעשייה האווירית ומפעלי 'אלתא', אשר הצליחו לדחוס ולהרכיב את כל מערכות המכ''ם והאלקטרוניות הגדולות והמסובכות האלה על פלטפורמה של מטוס קטן יחסית.
|