17-12-2007, 15:47
|
|
|
חבר מתאריך: 10.02.07
|
|
ל ISHPUZ
כשאני התגייסתי לא הייתי עד לכזאת רמה של טירטורים כמו שאתה מתאר , כנראה שבאמת עשו חושבים והפסיקו את הטירטורים חסרי התועלת הללו.., אך היום המצב הוא קיצוני לכיוון השני.
מ"כ בבא"ח או סמל מחלקה לא יכול לקדר את מחלקתו\כיתתו כראות עיניו , אבל , הוא גם לא יכול לקדר את מחלקתו בצורה של השגת מטרה או לימוד העמידה בזמן והמרת הענישה האישית ( פגיעה ביציאה ) לקדר מחנך. היום המפקד מוגבל בכך שביום בודד מוקצבת לו כמות מסוימת של טירטורים שהוא יכול להטיל על פקודו כגון מספר עליות מתח מסוימות , שכיבות סמיכה , מרחק הריצה ומספר הפעמים שהוא יכול להריץ את החייל... ברגע שהחייל יודע את החוקים והוא מודע למסגרת הענישה שיכולים להענישו אז כך גם המרחק בין החייל למפקד מתקצר והעמימות שמהוה חלק מאוד חשוב בטירונות הולכת ומטשטשת.
וכן , אני חושב שבעקבות ותיקות (נורמאלית, לא לקום באמצע הלילה ולחמם את האסלה לאחד הותיקים ) בא גם הכבוד היראה והמשמעת אצל לוחמים צעירים יותר...
במקום שותיק יהווה מודל לחיקוי לחייל הצעיר וילמד אותו , ידריך אותו , יעזור לו בעיתות שביזות ויעלה לו את המוראל העצמי , אז לא , היום החייל הותיק הוא שווה ערך לכלל חיילי הפלוגה ומה שמבדיל בינהם הוא תאריך השחרור. אני לא רוצה לדבר כאן על מה מגיע ומה לא לחייל הותיק .
כאשר הייתה צעירות ותיקות בפלוגה שלי העיניינים היו שונים לחלוטין , הייתה שאיפה להגיע לאיזשהו מקום.
אני מאמין שהמפשט הזה " אין כבר למה לשאוף ולאן להגיע " מהדהד לו עד אוזני הטירון שברגע זה עומד לו בשלשות .
לצערי , נעלמה לה המסורת , נעלמה השמחה , נעלם ההווי , אין יותר שירי פלוגה מרעילים אין יותר הבדלי מעמדות .
וכשאני מדבר על כבוד משמעת ויראה , לא יכול להיות שחייל יריב פיזית עם מ"כ מאותה פלוגה , או שחייל ייסטור בפניו של מ"כ אחר ... אני מקשר את זה לשינוי שחל ביחידה שלי. יכול להיות שיש בעיה נקודתית , אבל את מה שאני אומר , אני אומר מתוך שימת לב לכל הקשור ביחידה שלי ולכל ההתנהלות שלה בשנתיים האחרונות. מה שבוודאות אני יכול להגיד לך שיש שינוי מאז ביטול הצעירות ותיקות , "זכויות" הותיקים , עד כה לא מצאתי משהו חיובי באותה החלטה למעט דברים שהיו גם קיימים בעת ההיא. לצערי קטונתי , וההחלטה לא נתונה בידי. כנראה שיש בעלי דרגות ותארים שמבינים לעומק ולאורך טווח , כך אני מקווה.