13-02-2008, 20:48
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.04.04
|
|
אני לא איש קשר אבל פריסת הקצינים לא שונה מהותית שם מהקצונה אצלי בחיל.
בצבא לא תמיד מתקדמים למעלה או החוצה בסוף תפקיד, למעט אולי התפקיד הראשון בד"כ מבצעים סבב תפקידים באותה רמה בצורה שמסתדרת עם הפז"מ לדרגה, ואז מתמודדים על הרמה הבאה של תפקידים. העובדה שיש קשר"ג אחד בכל גדוד/יחידת שדה לא יוצרת בהכרח פירמידת קידום בעייתית . ברמת החטיבה אין רק את הקשר"ח, יש מספר קצינים עוזרים/מפקדי מחלקת (המספר תלוי במעמד - חי"ר/שריון/מרחבי/מילואים וכו').
כך שמעבר לתפקיד הראשון שתמלא, יש גם תפקידי ביניים-זוטרים בחטיבה, בגדוד הקשר האוגדתי, במתקני קשר מרחביים, בפיקוד וכו'. יש תפקידי קמב"ץ קשר מרמות מסויימות, אך זה כמו לכל חיל. זהו תפקיד מקצועי-חילי שעוסק בענייני קשר/תקשוב ולא קמב"ץ אג"מ שהינם קצינים לוחמים.
קידום בדרגות תלוי בפז"מ בדרגה הנוכחית, בתפקיד בתקן שווה בדרגה או יותר והחל מדרגות מסויימות גם מצריך תואר אקדמי ומעבר קורסי הכשרה מסויימים. כלומר אם אתה סגן שאמור לקבל דרגת סרן, אתה צריך למלא תפקיד שהתקן שלו הוא סרן (או רס"ן). לקראת סוף התפקיד יש ראיונות בשרשרת הפיקוד המקצועית שלך ו/או ועדות חיליות לשם קביעת השיבוצים.
לגבי פז"מ לקצינים בסדיר ממה שידוע לי: מסג"מ לסגן - שנה (למעט לוחמים שמקבלים סגן אוטומטית ב-37 חודשי שירות), קיצור לכל היותר של חודש בחגים. מסגן לסרן - שלוש שנים בתקן אך ניתן לקצר לשנתיים למצטיינים. סרן לרס"ן - עד כמה שידוע לי המינימום הוא 4 שנים לפני קיצורים. אני לא רוצה להטעות, אז קח בחשבון שאני לא מעודכן במיוחד ודברים השתנו.
John Kennedy Toole
נערך לאחרונה ע"י GrimReaper בתאריך 13-02-2008 בשעה 20:50.
|