15-02-2008, 19:53
|
|
מנהל פורום צבא ובטחון
|
|
חבר מתאריך: 04.05.02
|
|
זה התחיל בלילה לבן...
בפעם האחרונה שסיפרתי את הסיפור הזה, זה היה על כוס תה בתוך בקתה על רכס בניו זילנד שבה נתקענו כי הנהר עלה על גדותיו - אבל זה כבר סיפור אחר
בערך שנתיים בצבא, ליל שישי בבסיס, עוד הקפצה מיותרת בגלל כלב משוטט שאיזה תצפיתו חשב שהוא מחבל. כל הלילה על הרגליים, קור תופת וגשם מגעיל. נו, רצועת עזה - שום דבר טוב אף פעם לא צמח מהמקום הזה...
בוקר, השמש עושה טובה ומוציאה את האף, כולם מרוטים ושמחים על החזל"ש. החבר'ה ברחו למיטות, אני נתתי לעצמי את הפינוק של כוס תה חם לפני השינה. בחדר האוכל של הבסיס מילואימניק בשם אלדד, מתכונן לעלות לעוד משמרת ש"ג מרתקת ומלאת תובנות (not). כבר ראיתי אותו מסתובב בבסיס כמה פעמים עם חולצה מעניינת, אף פעם לא שאלתי - עד עכשיו.
הוא מספר לי על טרק אראונד אנאפורנה, ועל נפאל בכלל, ועל היאקים והנזירים והגאנג'ה והראפטינג ומפה לשם אני מוצא את עצמי יושב שעה וחצי בעירנות שיא ומקשיב לכל מילה שיוצאת לו מהפה.
מאותו בוקר שבת היה לי יעד בחיים, לפחות לטווח הקצר. פינטזתי עליה, חלמתי עליה, דיברתי עליה עד שהחברים רצו להרביץ לי - נפאל היתה שם, פשוט מחכה שאני אבוא. אחרי השחרור עבדתי בעבודה פיזית קשה - בכל רגע קורע במיוחד נתתי למוח לנדוד כמה אלפי ק"מ מזרחה אל מקום מדהים עם נופים עוצרי נשימה ואויר נקי כמו שבחיים לא נשמת, וזה עבד כמו קסם.
ידעתי שאני נוסע לבד. סירבתי להסתכל באלבומים של מי שהיה שם וגם לא הלכתי להרצאה בלמטייל, כי רציתי לספוג את מלוא החוויה בלי ספוילרים. פשוט סמכתי על עצמי, וביררתי עם חברים מה צריך לקחת ומה צריך לסדר לפני שנוסעים. שבוע לפני קניתי מדריך של לונלי פלאנט, זה מדריך נהדר שעושה עבודה מזעזעת (לא הגיוני, אני יודע).
לא הייתי לחוץ - להיפך, הייתי אכול ציפיות. הזהירו אותי שאתאכזב כשאגיע, לשמחתי זה לא קרה.
החיים הם מסע שמתחיל בגיל 0 ונגמר כמה עשרות שנים אחר כך. גם כשדברים בטיול נדפקים או מסתבכים, אני לא אוכל סרטים ולא נבהל כי בסופו של דבר זה חלק מהחוויה - גם אם זה אומר לחכות 3 וחצי שעות לטרמפ בגשם שוטף ביציאה מקאראמייה. אני מניח שאם אגיד לך לא להילחץ זה לא ממש יעזור, אבל באמת שאין סיבה ללחץ. בלבול זה כבר דבר אחר, כי ניתן לפתור אותו בכך שתברר ותלמד ותבדוק ובסופו של דבר יהיה לך מספיק מידע כדי להבין מול מה אתה עומד.