נושא שמעניין אותי אישית - חלוקת כתובות IP בבזק בינ"ל (שימי, אשמח לשמוע את דעתך)
שלום,
משום מה תמיד עניינו אותי כתובות IP וחלוקתן, אין לי מושג למה.
שמתי לב לתעלומה מעניינת שאין לי הסבר אליה: אחד ה"פולים" של IP שהיה שייך לבזק בינ"ל מאז '05 (88.152/14) פשוט "נעלם" מהרשת. כשאני אומר "נעלם" אני מתכוון פשוט...לא רשום בשום מקום, לא ברשימות של ripe - ftp://ftp.ripe.net/pub/stats/ripenc...p/alloclist.txt
מזה כשנה אני רואה שהם כבר משתמשים רק ב79.176/13, אך חשבתי שהם כנראה מיעדים את הטווח הזה 88.152/14 ללקוחות הכבלים. מה שמוזר הוא שהם עברו מ/14 ל/13 שהוא יותר גדול... בקיצור, למה קורה מצב שספקית מחליפה ללא סיבה נראית לעין טווחי IP ו"מחזירה" אותם לRIPE?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי agmony שמתחילה ב "נושא שמעניין אותי אישית - חלוקת כתובות IP בבזק בינ"ל (שימי, אשמח לשמוע את דעתך)"
אולי כי מבחינת פשטות ניתוב עדיף להם להשתמש בפולים גדולים ככל האפשר (פחות הוראות ניתוב, פחות עומס על נתבים באינטרנט)... למיטב זכרוני, לפי החוקים של RIPE ניתן לבקש להמיר IP-ים אחד-מול-אחד...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי agmony שמתחילה ב "נושא שמעניין אותי אישית - חלוקת כתובות IP בבזק בינ"ל (שימי, אשמח לשמוע את דעתך)"
נשמע הגיוני, גם אני חשבתי משהו בסגנון שטווח גדול יותר יהיה יותר פשוט לניהול מאשר כמה טווחים בודדים...פשוט אף פעם לא ראיתי את זה קורה אז שאלתי בכל מקרה, מעניין מה יהיה כשהם ימלאו את כל טווח ה/13 הזה - יצטרכו עוד.
יפה. למדתי משהו חדש היום למיטב זכרוני, זה לא קרה לכתובות ישראליות אף פעם (אני רגיל לראות בirc את הכתובות של המשתמשים, אז למדתי לזכור אותם בעל פה גם בלי dns). ראיתי הרבה טווחים שלא משתמשים בהם (81.218/16 לדוגמה), אבל לא נעלמים. אתה אומר שיש הרבה.. עולה לך דוגמה אחת לראש?
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי agmony שמתחילה ב "יפה. למדתי משהו חדש היום :)..."
מתי ראית לאחרונה את 192.115 שהיה עצום בגודלו בעבר? (היה בשימוש על ידי אקטקום, שני טכנולוגיות (וחברת הבת שלה אקטיבינט), ISDNNet שהפך לבזב"ל, ישראסרב... ועוד?)