19-02-2008, 10:31
|
|
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים
|
|
חבר מתאריך: 01.01.06
|
|
מוקירים את הפצועים
טקס ההוקרה השנתי לפצועי חיל ההנדסה הקרבית התקיים הערב בקיבוץ געש • קצין ההנדסה הראשי: "כשהענקתי לצעירים את אות המלחמה הרגשתי את אותה נחישות שמלווה את הפצועים הוותיקים, ועל כך אני מלא גאווה"
אדיר מור
מאות מוותיקי קרבות ומלחמות חיל ההנדסה הקרבית בעבר ובהווה התקבצו הערב (ב') במתחם האירועים שבקיבוץ געש לטקס ההוקרה השנתי לפצועי החיל. לערב ההצדעה השנתי, שנערך במעמד הרמטכ"ל, רא"ל גבי אשכנזי, מפקד זרוע היבשה, האלוף אבי מזרחי וקצין ההנדסה הראשי, תא"ל משה שלי, קדם טקס הוקרה נוסף בו קיבלו שמונה מפצועי החיל בסדיר ובמילואים את אות מלחמת לבנון השנייה מידי תא"ל שלי.
"ראיתי פה היום לוחמים וותיקים שהיו בני עשרים במלחמת ששת הימים ובמלחמת יום הכיפורים, שנלחמו על גבעת התחמושת וכיבוש החרמון", סיפר תא"ל משה שלי. "כשפגשתי אותם ראיתי עד כמה הם גאים ונחושים במה שעשו על אף הפציעה, וכשהענקתי לצעירים יותר את אות המלחמה הרגשתי את אותה נחישות שמלווה את הפצועים הוותיקים, ועל כך אני מלא גאווה".
"חיל ההנדסה של היום הוא חיל מיוחד; חיל שהשכיל לבצע את השינויים למצב הקיים והפיק לקחים מהמלחמה האחרונה", אמר הרמטכ"ל, רא"ל גבי אשכנזי. "אמנם לא גדלתי בחיל ההנדסה, אך אני מרגיש חלק ממנו ומחויב למסורת שלו".
http://dover.idf.il/IDF/News_Channe.../08/02/1803.htm