לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 25-01-2008, 22:07
  pinielbaz pinielbaz אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.07.03
יש לי כמה שאלות על הגיוס שלי

שלום לכולם.
אני כרגע בכתה יב וקבלתי תאריך גיוס ל21 ביולי.
אני אתחיל מהשאלה הראשונה,מה הסיכוי שהתאריך גיוס ידחה לי?לא קיבלתי זימונים לשום דבר,לא יום סיירות לא כלום,ובמידה והוא לא נדחה מה האפשרות להגיש בקשה לדחייה?ממש לא בא לי להתגייס ישר אחרי הבית ספר ואין לי ממש סיבה אחרת לדחות אותו חוץ ממה שאמרתי כרגע.

קיבלתי פרופיל 82 בגלל בעיות בגב
קב"א אין לי מושג כמה הוא.
על כל מקרה,כל עוד אני לא מקבל זימון כל שהוא,לאיזה תפקידים מיעדים אותי?במידה ושולחים לי מנילה אני מקבל מנילה קרבית?יכול להיות שאני לא אקבל מנילה ורק שאני אגיע לקצין מיון אני אדע לאן אני הולך?
מה קורה במקרה שהקצין מיון שולח אותי למקום שממש לא בא לי?
האם יש אפשרות להגיש בקשה לתפקיד מסויים לפני הגיוס ושהתחשבו בזה?

אני חייב לציין שכרגע אין לי שום מושג מה אני רוצה לעשות בצבא,מצד אחד לא יודע אם אני רוצה קרבי ולראות את הבית פעם בחודש,מצד שני הרבה אנשים אמרו לי שאם אני יהיה איזה פקיד בקרייה אני עלול לסיים אצל קב"ן ולהרגיש שבזבזתי 3 שנים סתם מהחיים שלי.

אשמח לתשובות
תודה מראש
פיני

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 25-01-2008, 22:28
צלמית המשתמש של tomcarr
  משתמש זכר tomcarr tomcarr אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.11.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי pinielbaz שמתחילה ב "יש לי כמה שאלות על הגיוס שלי"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי pinielbaz
שלום לכולם.
אני אתחיל מהשאלה הראשונה,מה הסיכוי שהתאריך גיוס ידחה לי?לא קיבלתי זימונים לשום דבר,לא יום סיירות לא כלום,ובמידה והוא לא נדחה מה האפשרות להגיש בקשה לדחייה?ממש לא בא לי להתגייס ישר אחרי הבית ספר ואין לי ממש סיבה אחרת לדחות אותו חוץ ממה שאמרתי כרגע.

על כל מקרה,כל עוד אני לא מקבל זימון כל שהוא,לאיזה תפקידים מיעדים אותי?במידה ושולחים לי מנילה אני מקבל מנילה קרבית?יכול להיות שאני לא אקבל מנילה ורק שאני אגיע לקצין מיון אני אדע לאן אני הולך?

אני חייב לציין שכרגע אין לי שום מושג מה אני רוצה לעשות בצבא,מצד אחד לא יודע אם אני רוצה קרבי ולראות את הבית פעם בחודש,מצד שני הרבה אנשים אמרו לי שאם אני יהיה איזה פקיד בקרייה אני עלול לסיים אצל קב"ן ולהרגיש שבזבזתי 3 שנים סתם מהחיים שלי.

אשמח לתשובות
תודה מראש
פיני

אין לי תשובות לכל השאלות שלך אבל אני ינסה לענות על חלק.

במקרה שקצין מיון שולח אותך למקום שלא נראה לך אתה יכול להגיש טופס מעבר שנקרא טופס 55.
אתה יכול להגיש בקשה לתפקיד מסויים לא יודע מה מידת ההיתחשות.

ישן 25-01-2008, 22:37
  רמבו 6 רמבו 6 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי pinielbaz שמתחילה ב "יש לי כמה שאלות על הגיוס שלי"

ארשום רק מה שאני יודע:
זה תאריך גיוס כללי, הגיוס האמיתי שלך יתרחש בכמה ימים בודדים לאחר מכן או לפני כן, הסיכוי שידחה
באופן אוטומטי בלי התערבות שלך (ע"י המערכת) נמוך מאוד, יש מלא שרוצים לדחות את התאריך הזה,
פרופיל 82 זה תפקידי שדה נטו ז"א קרביים אם תרצה לקרוא לזה כך, מנילה קרבית תקבל כמו כולם,לאיזה
קצין מיון אתה מתכוון בדיוק? לזה שבלשכת גיוס או בבקום? בבקום סיכויים נמוכים מאוד שישנה לך גיוס אם
נקבע לך באופן ברור לאן אתה הולך, הוא כן שואל אם אתה רוצה לשנות את הגיוס לשריון תותחנים או הנדסה
- מקומות בהם הרבה לא רוצים להיות (בזמני היה כך). בפרופיל הנוכחי תוכל להגיש בקשה רק
ליחידות השדה במנילה כמו כולם, בשביל זה יש מנילה, אין בקשות מיוחדות דרך טלפון אלא א כן אתה
מתחרט על מה שסימנת ורוצה לשנות אפשר לפנות דרך הטלפון לשכה.
ישן 25-01-2008, 22:45

אין סיכוי שבמנילה שאני אקבל יהיו גם תפקידים של ג'ובניקים?
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי רמבו 6 שמתחילה ב "ארשום רק מה שאני יודע: זה..."

ואם בכל זאת אני מרגיש סופית שאני לא רוצה קרבי,אז מה הפתרון להתחמק מזה?להתחיל להוריד פרופיל איך שהוא?
אני לא כמו אלה שמגיל 15 חולמים על איזה יחידה מובחרת אבל מצד שני החלום שלי זה לא להשקות עציצים בקרייה.
הרבה אנשים שמכירים אותי אמרו לי שתפקיד פיקודי יכול להתאים לי יופי.
אבל מזה נקרא תפקיד פיקודי בתור חייל קרבי או איזה תפקידים פיקודיים יכולים לתת לג'ובניק?
ממה שיצא לי לראות גם מכ"ס בטכני של חיל האוויר זה איזה שהוא תפקיד פיקודי

ישן 25-01-2008, 22:45
צלמית המשתמש של ~ים~ כחול עמוק
  משתמשת נקבה ~ים~ כחול עמוק ~ים~ כחול עמוק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.05.07
שלח הודעה דרך ICQ אל ~ים~ כחול עמוק
ועכשיו עם התוכן:

ציטוט:
שלום לכולם.

כולם מקבלים תאריך שהוא משתנה כמעט תמיד!!! תלוי לאן תתגייס:

מנילה קרבית נשלחת גם לבעלי פרופיל 82 במידה ויש לך קב"א מתאימה...
לגולני למשל תוכל להגיע עם פרופיל 82..(דוגמא קטנה ומתומצתת**)
תשלח מכתבים ללשכה הקרובה לביתך עם בקשה ליום סיירות, או לגיבוש ליחידה מסויימת שתרצה להגיע אליה.
כן, תנסה, ותציק להם במכתבים! לא הביישן למד.
הרבה אנשים נמצאים במצב שלך, חוסר מודעות מוחלט,
השאלה מה אתה מחפש,
מה זה תפקיד קרבי?!
תפקיד קרבי לחלק מהאנשים נחשב תפקיד שבו הם ממצים את עצמם,
לא בטוח שתפקיד בשטח יספק אותך, ילהיב אותך... או תפקיד בחיל הים, או האויר..אני מתכוונת כלוחם/ווטאבר.
אם אתה בהחלט מחפש שטח ותפקיד של 'טחינה' !רק אז! זה יסב לך סיפוק אדיר לפי מה שאני שומעת למרות כל הסבל החבר'ה שלי נהנים אש.
בכל מקרה- להיות בקרבי אני אישית לא חושבת שזה 'בזבוז של 3 שנים.
בגלל שבקרבי אתה מפיק הרבה יותר מחכמת ספרים ותארים, אתה מפיק את הסיפוק העצמי שלך, אתה רואה דברים שלא תראה בשום מקום אחד, אתה מכיר את החברים שלך לחיים, אתה מוכן למות בשביל אנשים אחרים וההפך, אתה יודע לעמוד בזמנים, מוכן לעמוד תחת לחץ, יודע לתפקד, אולי אפילו לקחת פיקוד.
ויש עוד המון דברים שאתה רק יכול ללמוד.
ואם כבר את המחפש את הפלוסים בעתיד גם בעבודות לאחר מכן כשיראו שהיית קרבי זה ייתן לך את הבונוסים של זה.
בנוגע ל-לא לראות את הבית, בהתחלה זה קשה, היציאות חרא,לאט לאט משתפרות, זה גם סוג של התבגרות והשתפשפות, עצמאות כזאת, טיפה בךי הבית, ללמוד להסתדר לבד, שלא תמיד אמא ואבא לצידך.
אני חושבת שזה מאוד חשוב ומשמעותי- לך ולמדינה.

ובהחלט אם כבר את המחוייב לשרת 3 שנים- למה שלא תפיק מהן את המקסימום?!
ולהיות קיד בשבילך זה המקסימום?יכול להיות שכן, אבל אם אתה מתלבט בין קרבי לפקיד כנראה שזה לא כל כך כי אתה יודע שמבחינתך יש אופציה 'גבוהה יותר' מפקיד.
אני אומרת: אל תחשוב פעמיים, תברר על היחידות וקח יחידה שמעניינת אותך ותציב לךמטרה להגיע לשם! זה מעניין, זה מרתק! ואתה תראה שתלמד הרבה יותר ולא תצטער על זה.
אשמח לתשובות
תודה מראש
פיני

בהצלחה!!

ישן 25-01-2008, 22:54
צלמית המשתמש של Atex
  משתמש זכר Atex Atex אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.10.06
שלח הודעה דרך MSN אל Atex

א.תאריך הגיוס שלך צריך להידחה,הכל תלוי בתהליכי המיון שתעבור אחרי שתקבל את המנילה,אמרת שיש מצב שאולי יהיה לך קצין מיון,כל זה דוחה,אני מניח שזה יכול לדחות במקסימום חודש-חודשיים - שוב זה הכל תלוי במסלול שלך.(כמו שרמבו 6 אמר)

ב.אתה יכול להגיש בקשה לדחיית גיוס כל עוד זאת בקשה לגיטימית,זאת אומרת כל עוד לא מדובר במשהו כמו "לא בא לי אחרי בית ספר".

ג.כל עוד לא קיבלת זימון,אתה יכול להיות מועמד למסלולים השייכים לאגף המודעין,במידה ולא תקבל דברים מהסוג הזה,המנילה שלך כביכול תיהיה קרבית.

ד.אם אתה מגיע למקום שאתה לא רוצה להיות בוא,אין מה לעשות,אתה צריך לחיות עם זה,סה"כ הצבא לא תמיד מתחשב בך ב100% זה גם תלוי מה הצרכים שלו.

ה.אני חושב שסך הכל התפקידים אליהם אתה תיהיה מועמד,יגיעו לך במנילה,ששם תוכל לנסות ולמצוא משהו שמתאים לך. *כמו שמישהו אמר אפשר להגיש טופס 55,שזה טופס ערעור,אתה מגיש אותו אחרי שאתה כבר התגייסת(אני לא חושב שאפשר לפני הגיוס) ,בכל מקרה איתו אתה מגיש את הבקשה שלך לעבור תפקיד.

לגבי הערה אחרונה שלך,אני קצת מסכים עם החברים שלך,תראה מצד אחד אם אתה עובד בקריה,או ג'ובניק אתה משמש כ"משאב אנושי",הזמן שלך עולה כסף,שכביכול הצבא כמובן לא משלם לך אותו
אז ככה אולי מבחינתך זה יהיה ביזבוז מבחינת הצבא זה היה התרומה שלך למדינה.
בקטע של הקרבי,אני לא חושב שאתה תחזור פעם בחודש,סה"כ קרבי זה סיפור אחר,אחי,הכל תלוי במוטבציה שלך והרצון שלך לתרום למדינה,מה השאיפות שלך,ואם אתה רוצה להצליח במסגרת הצבא...
אני חושב שקרבי,זה משהו שיכול לתרום לך,מבחינה אישית/מקצועית,וזה יעזור לך להצליח בחיים..

הצעה:
-אם אתה רוצה להגיע ליום הסיירות ולא קיבלת הזמנה,אני מציע לך להתקשר למדור סיירות לדבר איתם,לשאול אם אתה מועמד ליום סיירות,במידה ולא אתה תוכל להגיש ערור (יום סיירות הבא הוא ביולי) במידה והערעור יתקבל אתה תקבל יחידה מאותו יום הסיירות הגיוס שלך ידחה,במספר חודשים על בטוח

מקווה שעזרתי,שיהיה בהצלחה.
חרשני כרצונך – מגל, גלגל – חרושת
או חרב ופגיון.

הנדר הבית"רי ,זאב ז'בוטינסקי, פאריס, תרצ"ד

ישן 26-01-2008, 15:26

איזה קטע,עכשיו הבאתי דואר וחיכתה לי שם המנילה

כמו שציפיתי מנילה קרבית
קבלתי את היחידות הבאות:

א.חטיבת כפיר 900
ב.משמר הגבול(כולל ימ"ס)
ג.חטיבת גבעתי
ד.חיל שריון(כולל פלס"ר שריון)
ה.חטיבת הנח"ל
ו.חיל ההנדסה(כולל היחידה לסילוק פצצות וסיירות יעל)
ז.חיל התותחנים(כולל מיתר ומנתץ)
ח.לוחם במערך הנ"מ
ט.לוחן איסוף
י.חטיבת גולני

שירות ביחידות הממיינות:
א.חטיבת צנחנים
ב.יחידת דובדבן
ג.ספינות טילים

כמובן שמופיע גם השאלה באיזה מידה אתה רוצה לשרת בתפקיד לחימה.
אני אגיד לכם דוגר,בקשר לשאלה הזו נראה לי שאני אסמן במידה בינונית,אני לא מתנגד לזה נחרצות אבל אני לא ממש מאושר מזה.

עכשיו בקשר לכל הדברים שהציעו לי,על מה הייתם ממליצים לי?הבנתי שמי שהולך לשריון חוזר עם גב גמור וגם ככה יש לי בעיות בגב ואחותי אמרה לי שלוחם במערך הנ"מ זה נחשב לתפקיד טוב..
אשמח אם תמליצו או תספרו קצת על יחידות שהציעו לי,פשוט אין לי מושג מה לבחור
איפה יכול להיות לי שירות מעניין יותר?איפה יש תנאים יותר נוחים?
מצטער אם אני נודניק
תודה מראש
פיני

נערך לאחרונה ע"י pinielbaz בתאריך 26-01-2008 בשעה 15:29.
ישן 26-01-2008, 16:04
צלמית המשתמש של tomcarr
  משתמש זכר tomcarr tomcarr אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.11.07
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי pinielbaz שמתחילה ב "איזה קטע,עכשיו הבאתי דואר וחיכתה לי שם המנילה"

ציטוט:
כמו שציפיתי מנילה קרבית
קבלתי את היחידות הבאות:

א.חטיבת כפיר 900
חטיבה המכילה גדודים חיר שפועלים לפי אזורים בשטחי יהודה ושומרון. גדודים כמו דוכיפת חרוב לביא נחשון ושמשון. דרך יחידה זו אתה גם יכול להגיע לעוקץ יחידת הכלבנים . ולמשק לוחמה בטרור

ב.משמר הגבול(כולל ימ"ס)
זה בטח אתה יודע מה זה. ימ"ס היא יחידת מסתערבים.

ג.חטיבת גבעתי
גם זה בטח תיודע מה זה

ד.חיל שריון(כולל פלס"ר שריון)
לגבי הבעיות גב שאמרת אני לא בטוח שיהיה לך דווקא משריון בעיות גב.

ה.חטיבת הנח"ל

ו.חיל ההנדסה(כולל היחידה לסילוק פצצות וסיירות יעל)

ז.חיל התותחנים(כולל מיתר ומנתץ)

ח.לוחם במערך הנ"מ
יחידה נגד מטוסים

ט.לוחן איסוף
לוחם איסוף הוא לוחם מודיעין שדה שתפקידו בעיקר לאסוף מודיעין מהשטח בזמן אמת.

י.חטיבת גולני

שירות ביחידות הממיינות: היחידות האילו התנדבותיות ובשביל להגיע אליהן תצטרך גיבוש או מיון.
א.חטיבת צנחנים
ב.יחידת דובדבן
יחידת שפועלת בשטחי יהודה ושומרון לעיתים בצורה מסוערבת.

ג.ספינות טילים
יחידה בתוך חיל הים

כמובן שמופיע גם השאלה באיזה מידה אתה רוצה לשרת בתפקיד לחימה.
אני אגיד לכם דוגר,בקשר לשאלה הזו נראה לי שאני אסמן במידה בינונית,אני לא מתנגד לזה נחרצות אבל אני לא ממש מאושר מזה.

עכשיו בקשר לכל הדברים שהציעו לי,על מה הייתם ממליצים לי?הבנתי שמי שהולך לשריון חוזר עם גב גמור וגם ככה יש לי בעיות בגב ואחותי אמרה לי שלוחם במערך הנ"מ זה נחשב לתפקיד טוב..
אשמח אם תמליצו או תספרו קצת על יחידות שהציעו לי,פשוט אין לי מושג מה לבחור
איפה יכול להיות לי שירות מעניין יותר?איפה יש תנאים יותר נוחים?
מצטער אם אני נודניק
תודה מראש
פיני

אני מציע שתקרא בספר על כל יחידה ותראה מה מתאים לך ולאיזה סוג פעילות אתה נמשך יותר.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:42

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר