ברק תמך בהסכמי אוסלו, וגם מפלגתו, וגם עכשיו אינו מסתדר עם קומץ מחבלים הרבה יותר קטן
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מדינאי שמתחילה ב "שאלת תם: בגלל פרס - הסכמי אוסלו נהרגו הרבה יותר אנשים מאשר במלחמת לבנון ולמה"
במה הוא עדיף מאולמרט?
הנה כתבה שמנסה להחליף את אולמרט בברק.
ארגוני המחאה מגבירים הלחץ על ברק
יום ראשון, 27 בינואר 2008, 5:30 מאת: לילי גלילי, הארץ
מטה המחאה של חיילי המילואים והמשפחות השכולות כבר שריין את כיכר רבין לעצרת מחאה, אך הודיע כי העצרת תבוטל אם שר הביטחון יקבע לו"ז ריאלי להחלפת רה"מ
עוד בכתבה:
עלייה בממדי המחאה»
מטה המחאה המשותף (חיילי מילואים, הורים שכולים ותנועת "תפנית"), שריין את כיכר רבין בתל אביב, לקראת קיומה האפשרי של עצרת מחאה במוצאי השבת שלאחר פרסום דו"ח וינוגרד. אף שהמחאה מתמקדת בקריאה להתפטרות ראש הממשלה, אהוד אולמרט, קיומה של העצרת תלוי דווקא בשר הביטחון, אהוד ברק.
לדברי המארגנים, העצרת תבוטל אם ימלא ברק את מחויבותו הציבורית ויקבע לוח זמנים ריאלי להחלפת אולמרט בראשות הממשלה. אם יימנע ברק מנקיטת עמדה או מנקיטת צעדים בפועל, ייתכן שאף יוזמן לעצרת להסביר שם את עמדתו.
מטה המחאה בחר באפיק פעולה זה, לאור ההערכה כי ברק הוא עתה החוליה החלשה, אך גם החשובה ביותר במאבקם להחלפת אולמרט. ההערכה הפוליטית גורסת כי גם הציבור הגדול שחפץ בהתפטרות אולמרט אינו רוצה בהכרח בקיום בחירות, ורובו אף מעוניין בהמשך כהונת ברק כשר ביטחון.
יו"ר תפנית, עוזי דיין, השומר על קשר עם הסופר דוד גרוסמן, ששכל את בנו במלחמת לבנון השניה, יבקש מגרוסמן לשוב ולשאת דברים בעצרת, כפי שעשה בעצרת דומה לפני כשנה.
עלייה בממדי המחאה
ההחלטה לשריין את כיכר רבין, השמורה להפגנות המונים, היא עליית מדרגה בממדי המחאה, שהגבילה עד כה את פעילות הרחוב שלה. "אם גם אחרי פרסום הדו"ח ואי מימוש התחייבות ברק, לא יבואו המונים לכיכר, ניאלץ להגיע למסקנה שאנחנו באמת לא מעניינים איש", אמר ל"הארץ" רס"ן (מיל') יקיר שגב, מחותמי מכתב 50 המ"פים הקוראים להתפטרות אולמרט. "אני יודע מה מצב הרוח הציבורי, אבל קשה לנו להעריך את נכונות הציבור לפעול".
קיומה של העצרת בכיכר אינה נקודת אי הוודאות היחידה במחאה יוצאת הדופן הזאת. ארבעה ימים לפני פרסום דו"ח וינוגרד הסופי, מתלבטת תנועת המחאה של חיילי המילואים והמשפחות השכולות, באיזה נושא למקד את המחאה בימים שנותרו. מחאות דומות בעבר התמקדו באירועים שהתרחשו כבר. המחאה מנסה עתה להתאים עצמה מראש למסקנות לא צפויות של דו"ח שעתיד להתפרסם.
אם לפני כעשרה ימים היה ברור שעיקר ההסברה והמחאה, בימים שלפני הדו"ח, תתמקד ב-60 השעות האחרונות של המלחמה וקבלת ההחלטה לצאת לקרב הקרקעי, הרי עתה התעוררה שאלה אם נכון יהיה להתמקד בסוגיה זו. אף שקרב אחרון זה במלחמה, שתבע את חייהם של 33 חיילים, נראה כמלכד בהתנגדות לו דעת קהל גורפת, עלה במטה המחאה החשש לעתידה, אם יקבע הדו"ח שקבלת ההחלטות בעניין זה היתה סבירה.
"למרות ההתלבטות, הרוב בתוכנו חושבים גם עכשיו שצריך להתמקד בקרב האחרון", אומר משה קלוגהפט, ממובילי המחאה. "אני גם יודע שלח"כים שמתלבטים כיצד לנהוג, הקרב האחרון הוא הגבול החוצה בין טיפשות ורשלנות להחלטה לשלוח חיילים לקרב מיותר, שהתקבלה בזדון ובמודע". אחת הסיסמאות שהוצעו ללוות את הקמפיין בימים הקרובים היא "אל תיתנו לו חיילים", המכוונת לראש הממשלה.
_____________________________________
יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן (תהילים קכט, ח)
|