27-12-2007, 01:08
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
אם כבר הוקפץ
בקישור יש גם כמה VTR של מטוסי F15 ישראליים ואת הדברים של בן אליהו
בצה"ל טסים במטוסים שהצבא האמריקני מתכוון להשבית
טייסי חיל-האוויר ממשיכים לטוס במטוסי ה-F-15 הישנים יותר של החיל, למרות שבחיל האוויר האמריקני שוקלים לקרקע אותם לצמיתות בשל כשלים חמורים במבנה שלהם. מצה"ל נמסר כי המטוסים עברו לאחרונה בדיקות ונמצאו תקינים
אלון בן דוד וחדשות נענע 10 23.12.2007
טייסי חיל-האוויר הישראלי ממשיכים לטוס במטוסי ה-F-15 הישנים יותר של החיל, למרות שבצבא האמריקנים שוקלים לקרקע אותם לצמיתות בשל כשלים חמורים במבנה שלהם. ה"וושינגטון פוסט" דיווח אתמול (שבת) כי בחיל האוויר האמריקני מעריכים שכל מטוסי ה-F-15 שברשותו יוצאו משירות בשל מצבם. מדובר צה"ל נמסר כי עשרות מטוסים זהים, הנמצאים בשימוש חיל האוויר הישראלי, נבדקו לאחרונה ונמצאו תקינים. יש להדגיש כי לא מדובר במטוס ה-F-15 מסוג "רעם", שהוא מדגם חדיש יותר.
מפקד חיל האוויר לשעבר, האלוף במילואים איתן בן אליהו, אמר כי "בארה"ב המטוסים הללו עומדים בפני החלפה עם מטוסי F-22 ולכן לא משפצים אותם". לדבריו, המטוסים המצויים ברשות חיל האוויר הישראלי "עברו שיפוצים ותיקונים וחיזוקי מבנה".
מדובר צה"ל נמסר כי עשרות מטוסים זהים, הנמצאים בשימוש חיל האוויר הישראלי, נבדקו לאחרונה ונמצאו תקינים. יש להדגיש כי לא מדובר במטוס ה-F-15 מסוג "רעם", שהוא מדגם חדיש יותר.