12-01-2008, 16:18
|
|
|
חבר מתאריך: 25.06.06
|
|
נראה לי שקצת לא הבנת אותי... אני ממש לא כועס עליך
דבר ראשון אני כבר משוחרר, אז אני לא בא להגן כאן על הסדר יום שלי ועל הגדוד שלי מהסדיר ושאר משחקי פוזה וכוח.
אינדיגו, בוא אני אפרק לך את התגובה שלי לכמה נקודות, בהתאם לנקודות שלך:
1. נראה לך שאני חושב שבסיירות עושים רק מד"סים ופק"לים? אני בסך הכל אמרתי שלוחמים במסלול של שנה ו-4 או שנה ו-8 לא עושים הרבה פעילות מבצעית. עד כאן נכון? סבבה. ברור שכל המסלול מוקדש לתכני אימון שונים: ניווטים, צניחה, קמ"ג, ייעודי, סיור, הסוואה, כושר גופני וכו'. כל מה שאני אומר שכאשר אתה במסגרת של מסלול עם תכנים מוגדרים מראש, עם כל הצוות שלך ביחד (כי לא לקחו את שי וגיא לעמדות ואת משה, חיים ועידו למחסום) הרבה יותר פשוט לבנות תוכנית כושר וסרגל מאמצים בו כולם עושים מד"סים ופק"לים: יש לו"ז ליום והוא תובעני וקשה אבל הוא לו"ז מסודר, ידוע, מאורגן, בלי בלת"מים וכולם זמינים לו. כולם יודעים שבשעה 7 בבוקר יש מד"ס וכולם גם יהיו שם. במחלקה בפלוגה וותיקה תגיד ב-7 יש מד"ס אז סבבה אבל רוני ודן כבר עושים ריקון פחים עם הרס"פ, ושי עלה לעמדה ב-6 ויורד רק ב-10 והסיור לילה שסייר מעשר בלילה עד 6 בבוקר רק ירד לפני שעה ואתה מבין מה אני מנסה להגיד?
ובלי זלזול,רוב הלוחמים יכולים לדעתי לעבור הכל כל עוד לא מנחיתים עליהם דבר שלוחם אחר נבנה אליו במהלך זמן ארוך. אני אשים אותך 4-4 בעמדה כשב-4 שעות מנוחה שלך תלך למטבח ככה במשך שבוע שלם ישר מהיחידה בה אתה משרת כנראה גם אתה תתקשה קצת עם המציאות החדשה.
2. אתה קצת מדבר כאילו לוחמים בגדוד עושים רק שמירות, מארבים, מטבח ומחסומים. אתה חושב שלא הייתי באלמנות ימים או שלא יצאתי למעצרים שהנוהל קרב שלהם התחיל ב-4 בצהריים (אחרי שירדתי ב-2 מהמחסום משש בבוקר) והמעצר הסתיים ב-6 בבוקר למחרת? ואתה חושב שכשחזרתי זה עניין את הסרס"פ שאנחנו על הרגליים כבר 14 שעות ולא הייתי תורן כל היום? או עליתי למחסום ל-10 שעות ישר ממעצר? ברור שזה לא מצב אופטימלי וכזה שמנסים להימנע ממנו כמה שיותר בתוך חלוקת המשימות האינסופית אבל המצבים האלה קרו וקרו הרבה. אז בתוך כל הפלונטר הזה של שחיקה יחד עם פעילות יזומה איכותית קשה למצוא זמן למד"סים. גם ביחידות המובחרות אני יודע כעובדה שהזמן הפנוי למד"סים לאחר המסלול כשעושים הרבה פעילות ונוה"קים ומודלים יורד בצורה משמעותית (הכל כמובן לפי תקופות ורצף פעילות) אבל ללוחמים ביחידות מובחרות יש נקודת מוצא טובה יותר כי במסלול הארוך יחסית שלהם שמו להם דגש טוב, מקצועי ורציף על בניית כושר גופני גבוה, דגש שנבנה בצורה הרבה פחות טובה וארוכה אצל אותו לוחם בגדוד שאחרי 7 חודשים מתחיל לטחון. חוץ מזה שיש יחידות בהן אם אתה לא בכושר גבוה מספיק אתה פשוט עף, חד וחלק. הלוואי ויאמצו את הגישה הזו בצורה כזו או אחרת גם בגדודים (כמובן זה יהיה בעייתי נוכח כל מה שאני מתלונן עליו כאן).
3. דבר ראשון זה לא נכון שפז"מניקים לא עושים כמעט כלום. הם לא עושים תורנויות ושמירות (שמירות זה כבר לא טאבו כמו פעם ואני בחצי שנה האחרונה שלי בצבא שמרתי לא מעט), אבל מחסומים, סיורים, מארבים ובוודאי פעילות יזומה איכותית? עושים כל הזמן. נכון שיש יותר זמן פנוי אבל שוב - המצב האופטימלי שכל המחלקה תעשה מד"ס ביחד בשעה נתונה? קשה מאוד לגרום לזה לקרות. כמובן שאין בעיה שכל אחד יעשה מד"ס מתי שהוא לא במשימה, ויש מספיק זמן שכזה ובאמת לפחות אצלי בפלוגה הוותיקים שמרו על כושר הרבה יותר מהצעירים והיו בכושר מצויין. אני יודע שזה גם המצב בהרבה פלוגות אחרות. לגבי וותיקים רקובים שכל הזמן רק רובצים ומכינים טוסטים - שיבושם להם, אבל שלא תחשוב שכאלה אנשים מייצגים לוחם וותיק בגדוד. וותיקות זה שם נרדף למקצועיות בציוד, לנסיון קרבי עשיר, לשמירה על כושר גופני ולדוגמא ועזרה הדרכתית לחבר'ה הצעירים - לא ל-10 שעות שינה, פלייסטישן, מקל פז"ם וטוסטים. אל תהיה מושפע מסטיגמות, יש מספיק כאלה על לוחמים גם מהיחידה שלך.
וכמובן שאני לא חושב שלוחמים ביחידות מובחרות עושים בית זונות במסלול ולאחריו, לדעתי פשוט לא הבנת אותי. כל מה שאמרתי שביחידות המובחרות, בעיקר במהלך המסלול, יותר קל לבנות כושר גופני ברמה גבוהה - גם בגלל תכני המסלול וגם בגלל חרב ההדחה. אני רק יכול לקוות שיום יבוא והמצב יהיה דומה גם בגדודים.
נערך לאחרונה ע"י assaf tolko בתאריך 12-01-2008 בשעה 16:21.
|