08-01-2008, 18:46
|
|
|
חבר מתאריך: 07.04.07
|
|
יום סיירות 6.1.08
אוקי,
אספר לכם כיצד עבר עלי היום סיירות, ואני ארד לפרטי פרטים.
אז ככה, מגיעים עם הרכבת או עם כלי תחבורה אחר לוינגייט שם יש שילוט,
די לקוי וזעיר אבל מסתדרים בסופו של דבר.
בכל מקרה מגיעים למקום שנראה כמו מחנה צבאי, עם אוהלים ענקים,
מביאים לאיזה מילומניק את הזימון במקרה שלי זה היה מטכליסט, בכל מקרה הולכים לעמדות של מיטב נרשמים מקבלים מספר , עוברים לאוהל של המרפאה.
עכשיו חשוב מאוד להיות כנים באוהל של המרפאה, כי במקרה שלי למשל זה מה שעשה את ההבדל בין חובלים למטכל, כי לא רציתי לדחות את הזימון למרות שהייתי שבוע עם כביות קור צינון שיעול ונזלת.
בכל מקרה אחרי החלק הזה, איזה מדריך מוציא קבוצה של 60 איש לריצת חימום לאחר מכן מתחיל בוחן הבראור.
עומדים שתי טורים ואז מסתובבים כל אחד למקביל לו בטור השני לוחצים ידיים ואלו הזוגות בבראור, בהתחלה יש את מבחן שכיבות השמיכה, שעליו לא אפרט יותר מידי חוץ משאומר שהזוג עובד כך, אחד שם אגרוף על הרצפה והשני עושה שכיבות שמיכה ואסור לעצור למעלה מ3 שניות (אני אישית עשיתי 64) .
בכל מקרה לאחר התחנה הזאת מגיעה תחנת כפיפות הבטן, כל זוג לוקח מזרון ויש 2 דקות לעלות כמה שיותר (בתחנה הזאת עשיתי 60 עליות).
לאחר מכן הולכים מעט למסלול של ה2000, שלפי דעתי הוא במעט יותר ארוך מ2000 מטר, רצים ובסופו של דבר מקבלים מספר באיזה מקום הגעת (הייתי די חלש והגעתי מקום 34).
עכשיו מגיע זמן המנוחה, עכשיו לפניו אומר כי התוצאות בבראור אינן קובעות את הזימון המשך שלך, מכיוון שיש הרבה אנשים שאני מכיר שהיו מקום50 בריצה מרפקים ובטן ממש חלשים וקיבלו מטכל ושייטת.
קודם כל יש שיחה עם המפקדים והם אומרים שמי שלא יכול זאת ההזדמנות האחרונה שלו לדחות, את האמת שממש חשבתי באותו רגע לדחות את הזימון ליום אחר אבל משום מה החלטתי שאני לא מוותר.
בסדר מתחלקים לקבוצות לוקחים את הציוד מתחילים לזוז לכיוון הדיונות.
תרגיל 1.
המפקד עושה שיחה קצרה וישר מתחיל לתזז, 12 שניות הקפתם את הגומחה זוז, חזרתם לא הספקתם להתנשף שוב 12 שניות זוז ככה כמה סיבובים טובים עד שאתם והוא מבינים שהזמן הוא לא ריאלי כי גם במישור לא הייתם מצליחים לעשות כזאת תוצאה אז הוא מחליט לעשות סידרי הגעה שצריך להסתדר לפי הסדר מ1 עד המספר האחרון.
כאן הייתי די חלש והגעתי איזה 4 פעמיים מתוך 15 ל4 הראשונים, כי הייתי די בשוק וגם שכחתי את הדברים שלי בכיסים אז זה הכביד עלי.
אחרי כמה וכמה הקפות המפקד מחליט לעצור ולתת 10 דקות שבהם כל אחד צריך לשתות 5 כוסות מים.
תרגיל 2.
פותחים אלונקה שמים עליה 3 שקי חול מלאים עד הסוף ו2 ג'ריקנים גדולים המטרה היא להגיע בין הראשונים ולקחת את הציוד, כאן הייתי די טוב ואולי ב4 סיבובים מתוך 20 לא הגעתי לשום דבר.
תרגיל 3.
כל אחד ממלא שק חול מלא עד הסוף קושר אותו ויש תחרות של כמה שיותר סיבובים סביב הגומחה שאותה הכרנו כבר בתיזוזים ובסוציומטרי, כאן הייתי די חלש ועשיתי 15 סיבובים שהכי טוב עשה 20 והוא היה ממש שפיץ.
תרגיל 4.
חפירת בור שצריך להיות בגודל של מטר על מטר בעומק מטר. בעקרון הצלחתי להגיע למצב שאני באורך מטר רוחב חצי מטר ו70 סנטימטר עומק. עכשיו בסוף התרגיל המפקד שואל כל אחד מה הוא חושב על הבור ואיזה ציון הוא נותן לו, אני נתתי לו ציון 7 ואת האמת שהמפקד לא ממש נכנס איתי לויכוחים כמו עם אחרים כי הוא די התעצבן עלי לפני זה וכנראה זאת הסיבה שלא קיבלתי מטכל.
בכל מקרה מפרקים ציוד כל אחד מספר בתורו מאיפה הוא מה השם שלו וכל פעם זה משתנה ... סתם שיחה להכרת האנשים שעבדת איתם במשך יום שלם והתחרת בהם.
לאחר מכן מקריאים תוצאות... קיבלתי חובלים... בהצלחה לכל מי שניגש ליום הזה..
|