16-12-2007, 11:08
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.11.02
|
|
כמה הערות:
לגבי הבירה, מומלץ לברר לגבי אפשרות של בירה מחבית.
בכמויות כאלו נראה לי שזה יצא יותר משתלם מבקבוקי בירה.
אם בכל זאת החלטת ללכת על בקבוקים, אז רק על בקבוקי חצי ליטר, הם משמעותית יותר זולים מבקבוקי 330 מ"ל, ואל תשכח לאסוף את הבקבוקים הריקים כי אתה מקבל עליהם זיכוי די גדול (אני חושב שבסביבות השקל, כי אלו בקבוקים שעוברים שימוש חוזר, כלומר, ניקוי וחיטוי והופה, ממלאים אותם שוב).
לגבי האלכוהול עצמו, מומלץ לעשות הפרדה בין בקבוקים לקוקטלים (מה שנקרא ספיד-בר) ובין אלכוהול לשתיה נקיה.
אם אתה לא חושב שיהיו הרבה אנשים שירצו לשתות ג'ין נקי, אני לא חושב שאתה צריך לקנות ג'ין ב-120 ש"ח.
תברר עם הקייטרינג (של האולם או קייטרינג חיצוני אם הזמנת) בכמה הם מציעים לך ערכת בר בסיסית (וודקה, ג'ין, טקילה, רום) ומה איכות המשקאות. אלו משקאות שישמשו להכנת קוקטילים בהם איכות האלכוהול פחות מורגשת מכיוון שהם נמהלים במיצים שונים ומשונים.
היתרון העיקרי בכך הוא שלרוב יש להם מלאי זמין (כי הם עורכים כל הזמן ארועים) והסיכוי שיגמר פתאום משהו הוא קטן.
אם בכל זאת אתה לא רוצה להשתמש בשירותיהם, אני ממליץ לך לקבוע איתם מראש לגבי מחירים בנוגע להשלמות (נניח פתאום, באמצע הערב, נגמר לך משקה כלשהו, אתה בפאניקה ומהאולם מציעים לך להשלים את המלאי, אבל במחיר מפוקפק. לא נעים), כך תדע מה יהיה הנזק בשימוש בהם בתור עתודה.
כמו כן, אתה ממש לא צריך רדבול אורגינל. אתה יכול למצוא משקאות תואמי רדבול (ומבחינת הטעם והאפקט זה אותו הדבר) בכ-3 ש"ח לפחית. כבר חסכתי לך 500-600 ש"ח
לגבי טקילה, אפשר למצוא תחליפים טובים יותר (לטעמי) מהדורנגו כמו טאהונה (אני מכין ממנה מרגריטה מצוינת) שגם עולה פחות (בסביבות ה-50, אם אינני טועה).
בנוגע לייגר, לא נראה לי שכדאי לעשות ערבוב בין ייגר מקורי לתחליף. אם תגיש רק תחליף, רוב האנשים בכלל לא ידעו שזה תחליף, אבל הם הם יזכרו שבתחילת הערב הם קיבלו ייגר מקורי ופתאום אחרי כמה זמן הם קיבלו תחליף (או יותר גרוע, חבר שלהם קיבל ייגר מקורי והם קיבלו תחליף) זה עלול להוביל לתוצאה לא רצויה.
אני הייתי הולך רק על התחליף ומזמין יותר. זהו משקה שנלגם בשוט (60 מ"ל). בבקבוק יש כ-750 מ"ל, כלומר כל בקבוק מכיל רק כ-12 מנות. בגלל שמדובר במשקה מרוכז שלא מוהלים אותו, אנשים נוטים לשתות ממנו בכמות יותר גדולה (חוץ מאלו שמתעקשים לערבב אותו עם רדבול, אנשים מוזרים)
המחירים בדיוטי פרי הם לרוב כשליש מהמחיר בארץ (יש קרוב ל-200% מכס על אלכוהול) אבל יש הגלה על הכמות שאתה יכול להכניס ארצה, לכן מומלץ לרכוש שם את הפריטים היקרים, כמו הוויסקי והאפטר שוק עליהם החיסכון יהיה משמעותי.
אני הייתי בודק אפשרות להשקיע וגם להביא וויסקי איכותי יותר, כמו ג'וני ווקר בלאק לייבל.
לגבי ניתוב אלכוהול, אתה יכול להשתמש בשירותי בר אקטיבי שבעצם מנסה לדחוף לאנשים את האלכוהול שאתה רוצה שהם ישתו כאשר הם נמצאים על רחבת הריקודים ובכך מוריד את כמות האנשים החוצפנים שניגשים לבר ומזמינים מה זהם רוצים לשתות.
לגבי כמויות, אני לא כ"כ בקיא, כך שתאלץ לחכות לתגובות של אנשים בפורום שאולי מתעסקים יותר באירועים
אה, ומזל טוב.
נערך לאחרונה ע"י stoned בתאריך 16-12-2007 בשעה 11:14.
|