21-12-2007, 12:21
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
בכתבה ניתן לצפות באתר קשת.
באתר מובאות גם התגובות של גורמים שונים:
תגובת דובר משרד הביטחון, שלמה דרור: "מר פאלאק יצחק הגיש לראשונה תביעה להכרה בזכויות ב- 27.07.1999, כ- 14 שנה לאחר האירוע הנטען שאירוע בשירותו הצבאי.
"ב- 4.1.2000 נדחתה התביעה בהסתמך על סעיף 32 לחוק הנכים, לפיו הזכות להגשת הבקשה מתיישנת כתום שלוש שנים מיום שחרורו של הנ"ל משירותו הצבאי שבזמנו אירע המקרה שגרם לנכותו. לא נמצא כי התביעה מתייחסת לנכות שנגרמה על ידי חבלה רשומה. כמו כן, לא נמצאו נתונים רפואיים ועובדתיים המעידים כי אירעה לו נכות בזמן ועקב השירות הצבאי כמשמעותו בחוק הנכים.
"ב- 9.7.06 התקבלה בקשה לעיון נוסף ומתן החלטה חדשה בתביעתו של הנ"ל. הוחלט לקבל את הבקשה לעיון נוסף לאור החומר החדש.
"מר פאלאק נבדק במאי 2007 על ידי פסיכיאטר ואנו ממתינים לקבלת חוות דעתו. עם קבלת התיק מהמומחה הרפואה נינתן החלטה בתביעה לגבי ההכרה באיש".
עמוס ירון מסר בתגובה: "אין לי שום תגובה לזה כי אני לא זוכר. באופן עקרוני אני יכול לומר שאני לא אחד שנהגתי לטאטא דברים מתחת לשולחן ולהחביא אותם".
צריך להבין את הרקע לכתבה הזאת. לא מדובר במיחזור סיפור עתיק. הסיפור נובע, ככל הנראה, מהצורך לקדם את התביעה של פאלק כנגד משרד הביטחון.
אין לי בכלל ספק שהתביעה שלו צודקת. אם הוא אכן פגוע נפש יש סיכוי טוב מאד שהפגיעה נגרמה לו בשל הארוע המטופש הזה.
אגב, בהחלט ייתכן שהתיקון לחוק הנכים שהעבירה אתמול זהבה גלאון יוכל לסייע לו (תלוי ממתי מכיר בו הביטוח הלאומי).
לדברי גלאון, "היה כאן עוול נורא גדול שנגרם להלומי הקרב, מערכת הביטחון הכירה רק באנשים שנפגעו באופן פיזי וזה באמת תיקון עוול וחוב מוסרי שהמדינה חייבת לאותם אנשים שנשלחו לקרב בשמה ומטעמה".
כמה נקודות מעניינות:
* אסנהיים לא שוכח להזכיר שהסיירת התכוננה לפעולה על רקע פעולה אחרת שנכשלה ובה נהרג לוחם מהיחידה (ברק שרעבי ז"ל).
*הסתרת השם של בועז זו צנזורה? רצון להימנע מפגיעה בצנעת הפרט? שכחו בעובדה שגוגל קיים? מה יותר פשוט מלהכניס לשורת החיפוש בדה מארקר (שממנו מביאים תמונה בכתבה ושבו כדאי להתחיל לחפש בקשר לעולם העסקים הישראלי) את המילים בועז וסיירת ולקבל כתוצאה ראשונה את שמו המלא ואת תמונתו של בועז דינטי? ומה הקושי אח"כ ללכת לגוגל ולמצוא עשרות תמונות שלו? האם עובדה מנסים להתגונן מתביעה? למה?
* לא נראה לי שהשיחה עם גדעון, מפקד הצוות, מבויימת. היא בהחלט נשמעת כנה ואמיתית. לפלאק יש הרבה מזל, שעם כל הגועל נפש, כנראה שלגדעון הזה, בסופו של דבר, יש נשמה. אני מכיר הלומים שניסו לדבר עם מפקדים שלהם לשעבר שאחראים, לפחות חלקים, לפוסט טראומה שלהם והמפקדים סירבו לשוחח איתם או דיברו אליהם בגסות.