24-07-2011, 05:22
|
|
מנהל משבראש, בלשנות, תכנות ויהדות
|
|
חבר מתאריך: 04.06.06
הודעות: 33,133
|
|
|
לא, קמח ומים.
בכל מקרה, מצאתי בנענע10 את הפרקים של התכנית, הם ראו איך מכינים גם וגם.
האטריות המבושלות בסין, ואטריות הקדאיף בטורקיה.
הקטע הרלוונטי בסין מתחיל ב־29:00, ממה שהם אומרים שם, מדובר באטריות עמילן שעועית, ככל הנראה שעועית מונג (מה נקרא אפונה סינית, או "מאש") ולא קורנפלור וביצים.
אני די בטוח שמדובר באטריות "פֿן סי", למרות שהם לא אומרים את שמן.
[עריכה: צדקתי, מדובר ב־"פֿן סי", מצאתי סרטון סיני שמראה את תהליך ההכנה שלהן באופן מסחרי, מתחיל ב־6:30, עד אז זה רק הכנת העמילן]
נ.ב. מעניין גם לראות את הזקנה שמכינה אטריות עמילן (קמח) באידוי במחבת (מתחיל בערך ב־17:00), זה מגניב.
אני חושב ששם מדובר באטריות "ליאנג פי", למרות שגם את שמן הם לא מציינים..
דרך אגב, קיימות גם אטריות גרמניות שלמכינים לעתים בצורה דומה. נקראות "שפצלה" (Spätzle), ויש בהן גם ביצים בנוסף לקמח (הרגיל).
מכינים אותן או כאטריות קטנות, או ארוכות דרך "מועך פירה" (זה שנראה כמו כותש שום גדול), ישירות לתוך סיר מים רותחים.
ניתן לראות פה את שלבי ההכנה (לחץ להגדלה):
נערך לאחרונה ע"י ShoobyD בתאריך 24-07-2011 בשעה 05:32.
|