23-02-2005, 20:05
|
|
|
|
חבר מתאריך: 20.10.04
|
|
אממ...
הודתי כבר באפסיותי אם לא שמת לב?
אמרתי שאני תולעת לרגליך ואתה המלך הכל יכול
<| |>
(בקשר למונה, תסתכל על כל התגובות שלי ותראה לי אחת שהיא בשביל להגדיל את המונה.
לי לא איכפת מהמונה ומעולם לא היה לי איכפת ממנו דוגמא קטנה שלך )
בכל מקרה אני דיברתי על המסה שמייצרת את השדה הכבידתי, הצורה של אופק האירועים לא קשורה למבנה של הענן שנשאב לתוכו (כמו גם צורתה של המסה, אבל לפי דעתי כשמדברים על חור שחור מדברים על המסה עצמה ולא על השדה הכבידתי)
אם מדברים על השדה הכבידתי וצורת אופק האירועים אתה כניראה צודק שצורתו כצורת כדור פחוס
אם מדברים על המסה במרכז אז הנה:
(לפי תורת הקוואנטים)
אם המסה נקודתית כלומר החור השחור מדומה לחלקיק (חלקיקים הם נקודתיים, אלא אם כן הם בנויים מתת חלקיקים, אין משמעות לגודלו של חלקיק, הוא לא תופס מקום במרחב. אלקטרון הוא נקודתי, אבל פרוטון וניוטרון בנויים מUP וDOWN וקשרים ביניהם, לכן הם לא נקודתיים)
(לפי תורת המיתרים)
אין כזה דבר נקודתי, לא קיים דבר שהוא קטן יותר מגודל פלאנק, הכל מורכב ממיתרים והשוני בין החלקיקים הוא הצורה של המיתר (טבעת (גרביטון?) או מיתר פתוח (רוב החלקיקים שאנחנו מכירים) ויש צורות שונות אחרות) משולב עם התנודות שהוא זז בהם, לכן הגודל של החור השחור הוא גודל פלאנק ולא 0.
(יש איזה משהו בתורת המיתרים שכל דבר שהוא קטן מגודל פלאנק שווה לדבר שהוא גדול ממנו ולכן אם הגודל שלו הוא 1/2 גודל פלאנק אז זה שווה לזה שגודלו 2 כפול גודל פלאנק, איך זה קורה? משהו שקשור לליפוף סביב ה7-8 מימדי מרחב המקופלים, אל תשאלו אותי, אני לא ממש הבנתי את זה בעצמי...)
למי שלא מבין: תורת המיתרים היא תורה חדשה יחסית, יש לה עומק מתימטי עצום אבל יש בה פגם גדול, היא מתעסקת בדברים שכמעט בלתי אפשרי לראות במעבדה ולכן קשה לאמת אותה, תחזיותיה מדוייקות אפילו יותר מתורת הקוואנטים אולם לא ברמה שיכולה לשלול את תורת הקוואנטים ולאמת את תורת המייתרים, תורת המייתרים עדיין לא שלמה אבל היא מתיימרת לאחד את תורתו של אינשטיין ותורת הקוואנטים.
נערך לאחרונה ע"י Rutasashi בתאריך 23-02-2005 בשעה 20:17.
|