לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 19-02-2009, 11:17
  צופה ורואה צופה ורואה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.10.07
הודעות: 2,055
ילת"מ - היחידה לעבודות תת-מימיות של חיל הים

לא נראה לי שהרובוטים הגיעו לשלב בו הם יכולים לבצע את בל המשימות שצוללן יכול לבצע.


יוזמה: צוללני חיל הים יוחלפו ברובוטים


במסגרת ניסיון לחסוך קראו קצינים בכירים בצה"ל לסגור את היחידה למשימות תת מימיות ולהחליף את החיילים ברובוטים. בחיל הים התנגדו

אמיר בוחבוט | 19/2/2009 7:25
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://www.nrg.co.il/images/nrg/include/img/article_toolbar_comment.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://www.nrg.co.il/images/nrg/include/img/article_toolbar_print.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/include/img/article_toolbar_write.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/include/img/article_toolbar_send.gif]

האם מסורת ארוכה בצה"ל תמצא את עצמה בקרוב במצולות? קולות בצה"ל קוראים לסגור את היחידה המיוחדת למשימות תת מימיות, הפועלת מאז שנות ה-60. הסיבה: טעמי תקציב, חיסכון והיערכות למשבר הכלכלי. "אין סיבה שרובוטים וחברות אזרחיות לא יבצעו את אותה העבודה", טוענים קצינים בכירים.

היחידה המיוחדת למשימות תת מימיות זכתה בתחילת דרכה לכינוי 707, ולאחר מכן אוחדה עם שייטת 13.
בתחילת שנות ה-80 הפכה היחידה לעצמאית, בעלת סמכות מקצועית בחיל הים למשימות תת מימיות. לוחמיה הם היחידים בצה"ל שמסוגלים לפעול בעומק של 90 מטרים מתחת לפני הים. שלל משימותיהם כוללות תיקון כלי שיט מתחת לפני המים, ניסויים מסווגים, חבלה, איתור וסילוק פצצות תת מימיות.

בנוסף, עוסקים לוחמי היחידה בשליית כלי שיט וכלי טיס מהמצולות, לדוגמה שליית "הנחשול" בים סוף, החיפושים אחרי הדקר, ושליית מטוסים שהתרסקו בים.

במהלך דיונים על תקציב צה"ל וחשש מקיצוץ שמרחף מעל תקציב הביטחון, למרות התוכנית הרב שנתית, דורשים קצינים בכירים בצה"ל לסגור את הילת"מ ובכך לחסוך משאבים ועלויות.

התנגדות שנובעת מיוקרה
גורם שהיה מעורב באחד הדיונים סיפר בפורום סגור: "אנחנו כל הזמן מחפשים דרכים לחסוך עלויות ומשאבים במקביל לשמור על רמת היכולת המבצעית. כסף רב מושקע ביחידה הזו, לא רק באימונים אלא גם בציוד כמו רובוט שנרכש עבורה לאחרונה".

לדבריו, "כשניתחו את משימות היחידה התברר שחברות אזרחיות יכולות לבצע עבודות ריתוך ותיקונים. את היכולות המבצעיות אפשר להטמיע ביחידת סנפיר ובשייטת 13 כמו בעבר הרחוק".

ההצעה עוררה התנגדות בחיל הים. קצינים בחיל טוענים כי סגירת היחידה תביא לקצה של מסורת ארוכה. "היחידה שווה כל שקל רק עבור רגע יום הדין בו יצטרכו לסייע לפעילות

מגוונת בדגש על מלחמה", אומר אחד הקצינים המתנגדים.

מנגד, טוען הגורם שהשתתף בדיון, כי התנגדות חיל הים להצעה נובעת מטעמי יוקרה. "כמו ששאר המערכים בצה"ל ביצעו התייעלות ועוברים לעידן הרובוטיקה אין שום סיבה שבחיל הים לא יפנימו את המהלך", הוא אומר. "מיקור חוץ יביא לחיסכון עצום בעלויות, ובנוסף יהיה אפשר להפנות את כח האדם של היחידה ליחידות עילית אחרות".

גורם צבאי בכיר אמר לקצינים בפורום סגור: "לא יהיה מנוס למחשבה מחודשת לא רק בחיל הים אלא במערכים נוספים. הסיבה היא הקיצוץ הצפוי שיפעילו על הצבא בעקבות מה שמתרחש בכלכלה העולמית".
לכתבה המקורית
_____________________________________
תרגישו חופשי לצפות בגלריה שלי
וגם במצגת המובחרות
אין כל ערך להחלטת הכבשים בזכות הצמחונות בשעה שהזאב נשאר בדעה אחרת.

(ויליאם רארף אינג')
גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש.
(אלוף מיל' עוזי דיין)


נערך לאחרונה ע"י צופה ורואה בתאריך 19-02-2009 בשעה 11:19.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #17  
ישן 23-08-2011, 17:02
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
סיירת המצולות - כתבה מבמחנה על הילת"ם
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי צופה ורואה שמתחילה ב "ילת"מ - היחידה לעבודות תת-מימיות של חיל הים"

הכתבה הובאה לפני מספר שנים בפורום מתגייסים אבל לא כאן בפורום. יש פה מספר אזכורים מעניינים כגון שליית השדלג שטבע בים סוף וחילוץ גופותיהן של תא"ל שמואל אלדר וסג"מ אילן גור שנספו בתאונת הקוברה.

http://dover.idf.il/IDF/News_Channe...007/10/2201.htm

צוללי היחידה למשימות תת-מימיות, המוצבת בבסיס חיל הים בחיפה משתתפים מדי יום בפעולות חילוץ, מתקנים כלי שיט ומרתחים כשצריך - וכל זה מתחת למים · "יש לנו ידע שלא נרכש בדקות – רק משנים על גבי שנים של עבודה בים", מעיד רס"ב יובל גונדה ומצהיר: "אנחנו מוקד ידע מקצועי"

כששעון היד מורה "מאוחר בלילה", לא תמצאו את הצולל וצוותו שוכבים במיטתם וחולמים על ים שקט בבוקר שלמחרת. למרות שהיו ערים מי-יודע-ממתי וביקרו בים בנקודות עומק שונות, וכן, אף שלרובם יש משפחה שמחכה להם בבית – כרגע הם בעיצומה של משימה מיוחדת עליה ידברו כולם בבוקר שאחרי, אם לא תסווג כסודית ביותר. עם קצת עזרה מאל הים אולי עוד יספיקו לצאת הביתה בשעה סבירה. כלומר, מוקדם יותר מאתמול.

היחידה למשימות תת-מימיות (ילת"ם), המוצבת בבסיס חיל הים בחיפה, הוקמה בשנת 78' לאחר שנים של פעילות תחת השם "יחידה 707". עם הקמתה של יחידה עצמאית - למשך מספר שנים סופחה היחידה לשייטת 13 - בשם חדש וייחודי, הוכשרו אנשי צבא ותיקים לפעולות צלילה ייעודיות. בשנת 1982 החל צה"ל בגיוס מסודר ליחידה. סגן-אלוף מרדכי אלקובי, כיום מפקד היחידה, גויס במסגרת קורס שנפתח ב-83'. "קיבלנו זימון הביתה, עם עמוד הסבר על יכולות היחידה. זה לא היה סודי, אבל משום שתדירות פתיחת הקורס הייתה אחת לשנתיים רק מעטים הצליחו להגיע אליו".

ליבת היחידה מבוססת על צוללים מקצועיים, המבצעים מגוון פעילויות מתחת לפני המים: משיפוץ ותיקון של כלי שיט, דרך ריתוך וחיתוך תת-מימי, ניסויים תת-מימיים וכן חבלה וסילוק פצצות. במסגרת הפעילות מקיימת היחידה קשר הדוק עם הגורמים השונים בחיל הים, ביניהם שייטת הסטי"לים, שייטת 13 ושייטת הצוללות. שירות צבאי ביחידה מכשיר את החיילים למספר תחומים עיקריים: הצלילה המקצועית, מערך ה"סנפיר" ומערך החבלה.

צולל מקצועי מוסמך לצלילה עד לעומק של כ-90 מטר לצורך ביצוע פעולות מורכבות במים; מערך ה"סנפיר" החדש יחסית, נוסף ליחידה בשנים האחרונות ועיקרו הגנה על סביבת הנמל ובדיקת אוניות הנכנסות לתחום הימי הטריטוריאלי של מדינת ישראל; חבלה תת-ימית עוסקת בסילוק ונטרול אמצעי לחימה מהים. בסיום המלחמה האחרונה, למשל, פעלו החיילים לסילוק נפלים שנמצאו במים. לא אחת קורה ששחיינים מזהים עצמים מסוכנים בכנרת - וגם אז מוזעקים חבלני הילת"ם לסייע. רק לאחרונה נקראו לעזרה באזור ים המלח, עם גילויו של מצבור נשק גדול מימי קום המדינה שנחשף בגלל השאיבה המתבצעת בים.

אחת ההצלחות הגדולות של היחידה מן השנים האחרונות הינה שליית ספינת הסיור מדגם "נחשול" שטבעה בספטמבר 05' במעמקי ים סוף. כלי השיט השוקל כ-13 טון וכולל שני מקלעי מאג ומערכות גילוי וניווט משוכללות, נמשה מעומק 500 מטר מתחת לפני הים באמצעות רכב תת-מימי מסוג "סרטן", מהוותיקים שבשירות היחידה. מספר חודשים לאחר הטביעה, בתקציב של כמה מאות אלפי שקלים בלבד, הסתיימה הפרשה. כך נחסכו מיליוני שקלים לתשלום, אשר היו משולמים מכיס החיל אילו הופקד המבצע בידי גורם מקצועי אחר. סגן מפקד הילת"ם, רב-סרן אילן לוי, נזכר בהצלחה האדירה של המבצע למול הביצוע המורכב שלו. הוא, מצדו, מודה שלא אחת נאלצו המחלצים להשתמש בפתרונות "יצירתיים", כלי הרכב שנבחר למשימה ושלבסוף סיפק את הסחורה במלואה היה פשוט וותיק למדי.

עם קבלת נקודות הציון מהיחידה האחראית על סריקת שטחים והצבעה על מיקומם המדויק של עצמים מתחת לפני הים, יצא צוות בפיקודו של רס"ן לוי לחפש אחר הספינה הטבועה. הכל היה במקום, הרכב התת-מימי הורד לעומק הנדרש, ונראה היה כי ההצלחה קרבה להופיע. אבל במים התגלו רק סלעים. יומיים של חיפושים לא העלו אף לא שריד ל"נחשול", שנהג לעגון במפרץ העיר אילת לצד היאכטות הגדולות שעל המזח ולהשתלב בנוף המקומי. מכאן פנה רב-סמל בכיר יובל גונדה למצוא תשובה מכיוון אחר לגמרי. "יובל הבין שהייתה חייבת להיות שם טעות. הוא חזר לדבורה שנקרתה לאותה נקודה בה טבעה הספינה, ומצא נקודה חדשה לגמרי, 200 מטר מהנקודה בה צללנו", מספר רס"ן לוי.

בשלבים הבאים חוברו ערכות בחרטום ובירכתיים ומשכו את הספינה בעזרת חבל מיוחד עד שלייתה המוחלטת מהמים. "יש לנו ידע שלא נרכש בדקות – רק משנים על גבי שנים של עבודה בים", מעיד רס"ב גונדה, צולל בכיר ביחידה המשרת בה מאז שנת 1986 ואחד השמות המרכזיים מאחורי הצלחת המבצע. "אנחנו מוקד ידע מקצועי, ואנחנו יודעים להשתמש בידע הרב שצברנו כשקורה אירוע שמצריך זאת. ההצלחה עם ה'נחשול' היא אחת ההוכחות לכך".

בדיעבד התגלה מקור הבעיה: בניגוד לסברה שהכלי פגע בעצם תת-מימי, התברר כי היה זה בעצם מעביר הכוח בין המנוע למדחף שנסגר וקרע את הדופן של הספינה, וכך נוצר חור שגרם לשקיעתה. רס"ן לוי: "לרגע לא פקפקתי בכוחה של היחידה לעמוד במשימה, והאמנתי ברכב שלנו כל הזמן. אפילו שהוא ישן, במשך שנים הוא משרת אותנו נאמנה. ועשינו עבודה טובה באמת, מקצועית ורצינית".

רס"מ שגיא ורד, שסופר 11 שנות שירות ביחידה, הצטרף לשורותיה בגיל 4. אביו של שגיא, רב-נגד (מיל') פטר ורד, שנפרד השנה מצה"ל עת יציאתו לגמלאות, הוא ממקימי היחידה. "זאת הייתה קייטנת הקיץ שלו. בכל יום היה בא לבסיס ויושב על שובר הגלים עם הבן של מפקד ילת"ם לשעבר, ושני הילדים הקטנים היו משחקים ביחד בים", מספר האב הגאה. היה זה רק עניין של זמן עד שיילך בעקבות אביו ויפתח שושלת קטנה ביחידה הבלתי רגילה הזו. שגיא מתקשר אליו. הם משוחחים מעט ומנתקים. "אני מלמד את הבת שלו לשחות", אומר פטר מיד עם הניחו את השפופרת. "הנכד והנכדה שניהם מאוד קטנים, אז אני עורך להם שיעורי שחייה". הנכד, אגב, הגיע זה עתה לגיל משמעותי בשושלת: ארבע וחצי. "שגיא ידע לצלול כבר בגיל 8. מיכל הצלילה היה יותר גבוה ממנו", הוא מספר, וכמעט שוכח לציין את הנתון החשוב ההוא – העובדה שבמשך שנים רבות שימש, בנוסף לתפקיד האבהות, כמפקדו של שגיא.

"אתה יודע, כולם שואלים - איך יכול להיות שאבא ובן משרתים ביחד באותה היחידה, ועוד האבא הוא המפקד של הבן? אז גם בשבת מדברים על היחידה, והנשים מתערבות אז אנחנו אומרים להן כך וכך ויוצאים החוצה ומדברים, וככה זה. איך עשינו את זה? הבהרתי לו את משמעות החיים, והוא קיבל את זה. אמרתי לו שלפעמים אצטרך להגיד לו מה לעשות, והוא יצטרך... לא לענות, וככה זה. וזה הצליח".

היו צעקות?

"ודאי. מרימים קצת את הקול, וזהו. הוויכוחים אף פעם לא עברו הביתה. יצאנו מהשער של הבסיס, סגרנו את העניין. בית זה בית, צבא זה צבא. מה, לא הצללתי אותו מאה, מיליון פעמים? בצלילה אני נותן תדריך, אומר לו מה לעשות - והוא מבצע".

אז התנהגת אליו כמו מפקד ולא כמו אבא?

"לא. לא היו הנחות. אותו הדבר כמו עם החיילים האחרים. תשמע, מפקד היחידה הנוכחי היה חניך שלי. כל אנשי הפיקוד היום היו חניכים שלי. את כולם אני לימדתי, כמו שאבא מלמד את הילד לשחות".

עד פרישתו בפברואר השנה היה רנ"ג (מיל') פטר ורד החייל הוותיק ביותר בצה"ל. במשך 46 שנה ליווה את היחידה, מאז היווסדה ועד היום. שבוע לפני שחרורו מצה"ל, בעקבות שיחת הקפצה בהולה, גילה שייאלץ לדחות את טיול הפרישה לתאילנד שתכנן יחד עם אשתו לטובת משימה בצרפת בשירות משרד הביטחון.

"זה היה ביום ראשון, באתי הביתה בארבע אחה"צ, ובשתיים לפנות בוקר כבר הייתי על המטוס. עוד ציינתי שאני לא יכול לנסוע כי ביום חמישי אני אמור להשתחרר מהצבא, וביום שני בבוקר אני אמור לטוס לתאילנד. הבטחתי לאשתי. בסופו של דבר השתחררתי בטלפון". אשתו כבר הייתה בסיפור הזה, ועל כן קיבלה את הביטול כמובן מאליו. "תאילנד לא בורחת. עם השחרור טסנו - וכל האיים נשארו באותו המקום".

ובאשר לשגיא – נראה כי צילו המאיים במקצת של האב הדומיננטי לא פגע במקצועיות ובמוטיבציה האישית שלו, ובמהלך השנים השתתף הילד במספר מבצעים גדולים ומוצלחים. העיקרי שבהם, הוצאת שרידי מסוק הקוברה שהתרסק אל מול חופי נתניה ב-98' וחילוץ גופות הנספים, תא"ל שמואל אלדר, מפקד בסיס פלמחים וסג"מ אילן גור – היווה את המשימה הגדולה הראשונה שלו כצולל מקצועי. "אני זוכר הרבה שעות צלילה, ואת הוצאת הגופות כמובן. אני לא הוצאתי אותן פיזית, אבל השתתפתי בחילוץ. הגופות הוצאו באופן מיידי, אך תהליך הוצאת שרידי המסוק ארך יותר; חודשיים-שלושה של עבודה מאומצת, שהיה בה סיפוק רב. מדובר בעבודה מאוד מאתגרת, בצלילות לא פשוטות. אתה צריך לצלול במטרה להשיג משהו – להוציא חלקים של מסוק מהמים. היה ים מאוד סוער באותה תקופה, מאוד לא שגרתי, שזה גם חלק מהאתגר - עבודה בתנאים לא סטנדרטיים".

כבר לא "שטח סגור" לגברים בלבד
לשינוי התפיסתי באשר למקומה של האישה בצבא הישראלי הצטרפה באחרונה גם היחידה למשימות תת-מימיות, עם פתיחתה בפני צוללות בנות. כיום יכולות חיילות להתגייס לשניים מבין תפקידי היחידה - צוללת מקצועית או צוללת במערך הסנפיר.

סמל שקד טרנר הייתה אחת משתי חיילות שלקחו חלק בקורס הסנפיר האחרון, יחד עם שבעה חיילים בנים. חלקו הראשון של הקורס התקיים בחורף – בהחלט לא זמן אידיאלי לשחייה. סמל טרנר מספרת שצלילות התקיימו בכל שעות היממה, ומסעות נערכו אחת לשבועיים לפחות. חוויה שזכורה לה במיוחד היא הטילוף (שחייה עם סנפירים המורכבים על רגלי הצולל) מזיכרון יעקב לנווה ים, מרחק 10 קילומטרים אותו עברו בשחייה. "זה היה דבר שתמיד דיברו עליו ביחידה. כל מחזור היה אומר שהוא יהיה זה שיבצע את הטילוף מחיפה לעכו, כמו שעושים בשייטת", מספרת סמל טרנר. "אבל אף אחד לא זכה לעשות את זה באמת. אנחנו זכינו. קמנו מוקדם בבוקר, הגענו אל מול זיכרון יעקב וטילפנו במשך 5 שעות עד שהגענו לנווה ים. על החוף חיכו לנו ההורים עם ארוחה גדולה שהכינו בשבילנו. זו הייתה הפתעה נעימה. הופתענו מכך שעמדנו במשימה המתישה הזאת".

פתיחת היחידה בפני ציבור הנשים נקבעה לפני כשלוש שנים. "החלטתי לבדוק את הנושא, ולנסות לקבור את הסטיגמה לפיה מקצוע הצלילה הוא שטח סגור לגברים, מספר מפקד הילת"ם. "הרצנו פיילוט שבמהלכו צירפנו בנות לאחד הקורסים. ואכן, נוכחנו לראות - במהלך הקורס וגם לאחריו – שהמהלך הוכיח את עצמו. הבנות גילו יכולת עמידה בכל המשימות ואפילו אתגרו את הבנים". כעת, המקצוע היחיד ביחידה שסגור בפני נשים הוא תחום החבלה. "מי שבולם כרגע את השתלבות הבנות בתחום החבלה זה יחידת יהל"ם, שמכשירה את החיילים שמגיעים אלינו", מבהיר סרן יואל כהן, קצין חבלה ביחידה. "אני מקווה שבשנה הקרובה נצליח להביא לשילוב של בנות בקורס". "אני לא רואה סיבה שבנות לא תהיינה חבלניות תת-מימיות", אומר מפקד הילת"ם, "הן הרי משתלבות נהדר בכל המקצועות האחרים".

"יש לפעמים הרגשה שבוחנים אותי יותר מאשר אחרים", אומרת סמל טרנר, "אבל בסופו של דבר, אנחנו עושות כל מה שהבנים עושים. המשימות שלהם הן גם שלנו. ואנחנו מבצעות אותן על הצד הטוב ביותר. ברור".

בשנים האחרונות מקיימת היחידה שיתופי פעולה רבים עם ציים זרים מרחבי העולם. התרגילים המגוונים קשורים לרוב לנושא חבלה, וכך, כפי שמתאר המפקד סא"ל אלקובי, לשני הצדדים ניתנת ההזדמנות ללמוד על סוגי טכניקות וצורות לחימה חדשות. "חיל הים הישראלי נמצא במקום מצוין מבחינת רמת הצלילה והציוד. כמובן שלא בכמויות – אבל בסך-הכל, הרמה של החיל ושל היחידה ממוקמת גבוה מאוד בהשוואה למה שראינו בעולם".

מחזק את הדברים רס"ב גונדה: "אנחנו יחידה קטנה עם ציוד לא רב יחסית, אבל בצבאות אחרים משתגעים כשהם רואים את הדברים שאנחנו מסוגלים לעשות. בסופו של דבר אני חושב שאנחנו אטרקטיביים. צה"ל הוא צבא ייחודי עם הרבה ניסיון, שנצבר מעבודה ממושכת בשטח. שיתופי פעולה הם תמיד מקור לעניין וגיוון, וכל צד מרוויח"
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #18  
ישן 23-08-2011, 22:45
  erangh1 erangh1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 14.06.05
הודעות: 214
ולאן ילך הכסף?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי צופה ורואה שמתחילה ב "ילת"מ - היחידה לעבודות תת-מימיות של חיל הים"

תמיד כשעולה הצעת התייעלות מגוכחת ככל שתהיה צריך להבין מאותו גורם מסתורי:

לאן ילך הכסף?....הרי זה לא יחזור לכיס האזרחים, זה כסף שיימשך ע"י גוף אחר בצבא בסופו של דבר ובאורח פלא כנראה לגוף אליו שייך אותו הגורם המציע את ההתייעלות.

יש לא מעט סיפורים על איך חיל האוויר(לדוגמה) הפיל במכוון פרוייקטים של חיל הים רק כדי לרכוש עוד איזה מסוק וחצי, כנראה שלא זו הבמה לחשוף אותם. גם בתוך החיל גנראה יש כמה נשמות טובות...

אני מציע שלפני שבכלל דנים בסכום (המאד קטן) שאפשר לקצץ מסגירת היחידה והחלפתה ברובוטריקים לבדוק מה עלות האחזקה של הרובוטים (שקצב התקלות שלהם בים אדיר) מי יתחזק (חברה אזרחית?...בשבת?...במלחמה?...מעבר לקוי האוייב?...) ואיזה משימות שילת"ם עשו יישארו ללא מענה..

חלק מתקציב היחידה בכלל ממומן ספציפית לפרוייקטים (כולל רכש ציוד שמשמש אח"כ שנים) או משימות מסויימות אין תקציב אחד ענקי שניתן קבוע, כמות האנשים שם מזערית וכל אחד שווה זהב, אין אנשים כאלה!!!

רעיון מטופש, וזה שזהות המציעים לא נחשפה רק מחזק את זה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #21  
ישן 05-09-2015, 21:14
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
Undersea Link in Israel’s Missile Development Chain
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי צופה ורואה שמתחילה ב "ילת"מ - היחידה לעבודות תת-מימיות של חיל הים"

http://www.defensenews.com/story/de...chain/32401387/

HAIFA NAVAL BASE, Israel — Behind the scenes of Israel’s ballistic missile test program, some 100 meters deep underneath the sea, are divers from the Navy’s Underwater Missions Unit (Yaltam) trained in rapid search and recovery of spent boosters and debris bearing often essential data for government and industry developers.

A little noticed link in Israel’s missile development chain, the professional diving unit — less than the size of a battalion — is written into tests of missiles launched westward over the Mediterranean from the national launch site at Palmachim Air Base whose debris must be scoured by development officials back at Ministry of Defense headquarters in Tel Aviv.

Whether it’s the developmental exo-atmospheric Arrow-3 — which failed an intercept last September and was aborted in a follow-up test in December due to a glitch in its air-launched target — or periodic tests of Israel’s two-stage Jericho II long-range ballistic missile, Navy divers will be ready to deliver precious cargo back to the MoD.


“We are part of the test scenario from the beginning,” said Lt. Col. Ido Kaufman, the unit’s commander.

“Since we don’t have a lot of unpopulated land, our industry experiments take place over the sea. And when something falls, one of our missions is to make sure its not explosive anymore. Then our experts will wrap it and lift it up because the development authorities will be waiting for the data.”

Other times, said Uzi Rubin, a former director of MoD’s Israel Missile Development Office (IMDO), debris might not be needed for after-action analysis, but for security purposes to prevent it from falling into unauthorized hands.

“Usually we get all the data we need from telemetry. But when there’s insufficient telemetry or when a failure may have come from something we didn’t measure, then there is value in recovery,” Rubin said.

And the mission is not trivial. Unlike desert-based trials of shorter-range systems where debris is relatively easily recovered by search teams on the ground, visibility under the sea is measured in a mere handful of meters.

The Underwater Missions Unit’s search-and-recover missions are phased and involve specialty sensors, robotics and multiple teams on and under the water. Technicians use ship-towed side scan sonar to mark locations. Once they “get a mark,” the unit usually deploys robots to pinpoint location. Only then do the divers — deployed in pairs — descend for work that usually lasts no longer than 10 minutes.

“We don’t complete the mission with only one couple. The first pair will locate the target. The second will mark it, the third will inspect it, the fourth will connect it and so forth and so on,” Kaufman said. “Each couple is deployed on a two-hour dive, but their particular part of the mission is only 10 to 12 minutes.”

Other missions assigned to the unit include explosive ordnance detection and retrieval; neutralization and recovery of IEDs and mines; submarine rescue; salvage operations; and the planting of sensors to detect enemy frogmen approaching the shores or attempting to rig offshore assets.

In parallel, the unit is the go-to address to recover the remains of citizens and even tourists who have drowned in the Mediterranean Sea, the Dead Sea or the Sea of Galilee. And every month for the past 15 years, nearly the entire unit is devoted to scouring for the remains of an instructor pilot whose plane crashed into the Sea of Galilee back in 1962.

“If 10 years ago, we limited it to a four-kilometer radius and we knew where the tail was and where the wing was, now we’re at his chair in the cockpit," Kaufman said. "We’re now at the stage of vacuuming mud from the seabed.” The unit has not yet found the remains of the pilot, 1st Lt. Yakir Naveh, although they recovered a wristwatch that was positively identified by his widow.


“It’s something unique that we pride ourselves on in the IDF: We strive never to leave anyone behind,” Kaufman said.

The unit trains annually with its counterpart in US European Command, the Rota, Spain-based Explosive Ordnance Disposal Mobile Unit 8. Their most recent drill, dubbed Noble Melinda, took place in July.


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.gannett-cdn.com/-mm-/f5165edfa19bcf273643df7b3770f5690bca06dd/r=x404&c=534x401/http/cdn.tegna-tv.com/-mm-/75504f7a28003da413e58a619249b4396c322590/c=0-0-3788-2848/local/-/media/2015/08/26/DefenseNews/DefenseNews/635761892132907362-Israel-divers-4.jpg]
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #24  
ישן 25-02-2016, 21:57
צלמית המשתמש של סירפד
  סירפד מנהל סירפד אינו מחובר  
מנהל פורום צבא ובטחון
 
חבר מתאריך: 04.05.02
הודעות: 22,952
כתבה מאתר יוהל"ן
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי צופה ורואה שמתחילה ב "ילת"מ - היחידה לעבודות תת-מימיות של חיל הים"

מאת סיון גונשורוביץ

כבר לאחר שעות ספורות מהתרסקות מטוס הskyhoop, המשמש לתרגול חניכיי קורס טייס, מתכנסים כלל הצוללנים לתדרוך של גורם בכיר בחיל האויר. "בדיוק פה, מול חופי אשקלון, בעומק של 43 מטרים נמצאת המטרה", מצביע המפקד על נקודה זעירה הנמצאת על מפת המשימה. "אומנם למזלנו החניכים הספיקו לנטוש את המטוס, אך חשובה לנו סיבת ההתרסקות ופה אתם נכנסים לתמונה".
אם היו מגלים לרב"ט גלי סבח, המעידה על עצמה כי מאז ומתמיד הייתה נחושה להיות טייסת בחיל האויר, כי תהיה מעורבת בתרחיש הנ"ל טרם גיוסה סביר להניח כי הייתה מגיבה בנשימת רווחה גדולה על כך שלא מצאה את עצמה בקרקעית הים התיכון. היא לא הייתה מעלה על דעתה את האפשרות ההזויה כי למעשה היא נמצאת בכלל מצידו השני של המקרה, אומנם אכן במעמקי הים, אך הפעם חיה ונושמת, צוללת.
"מאוד התאכזבתי כשהודיעו לי שנפלתי מגיבוש הטיס בגלל שאני קטנה מידי פיזית, אך הכל לטובה. מצאתי תחום עניין מדהים שהיה לי זר לחלוטין. ברגע שהראש יורד מתחת למים, פתאום זה לא משנה אם לפני שנייה היית עצבנית או מצוברחת. את נכנסת לשקט, לעולם אחר".

לכתבה המלאה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
הכתבה משנת 2009, ועדיין מקרה יחיד (לדעתי) שרואים את מגדל הצלילה של חיל הים.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
גם כשלא היה הרבה, היה לנו הכל

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:15

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר