multi-purpose (dev+vm/multimedia/gaming) machine
שלום לכולם!
אני צריך עזרה בבניית קונפיגורציה של מחשב.
1. תפקיד המחשב הוא, כפי שכבר צצינתי, מגוון... פיתוח+מכונות וירטואליות\מולטימדיה\אחסון קבצים\משחקים.
1.א. מכונות וירטואליות - הכוונה היא שככל הנראה תהיה מכונה וירטואלית אחת רצה קבוע + אני אריצ כמה מכונות נוספות במהלך שלבי פיתוח מסוימים.
1.ב. "מולטימדיה" -- אני לא הולך להקים אולפן וידאו כמובן, אני רק רוצה לנגן סרטים (כולל HD) ולפעמים להעתיק וידאו ממצלמה דיגיטלית ולחתוך (כלומר, יכולות עריכה ממש פשוטות - אין לי צורך בכלים מקצועים).
1.ג. אחסון. זה אומר כמה דברים... הרבה מקום, מהירות ו- חשוב - שרידות... בקיצור, RAID5
1.ד. משחקים... אני לא משחק בדרך כלל, אבל אני כן רוצה שיהיה לי את האפשרות להתפרק לפעמים... אז למרות שאני לא אשתמש בזה הרבה, אני כן רוצה את ה- performance כאן. אבל, מכיוון שאני לא גיים-פריק, אני לא רוצה SLI
אני צריך בעצם מערכת שלמה (כולל מסך וכל הפרפרייה)
לגבי תקציב... נגיד שאני רוצה להישאר בגבולות של 6-7 אלף, אבל לא בהכרך, אז אפשר להתחיל מ-"לא מובל, אבל במגבלות ההגיון" ומשם נגיע לענשהו
---
בשורה תחתונה, עד כמה שאני רואה, אני צריך משוהו מעבר לממוצה... מצד שני אני כמובן רוצה לחסוך כמה שניתן (למשל, לקנות מעבד בשווי חמשת אלפים שקלים לדעתי זה מיותר אם לא מופרע)
עיינתי ברשת, ואני שולל את אפשרות ל- AMD כלל כרגע. כמו כן, אני חושב שה- chipset'ים הטובים כרגע הם של INTEL.
פה כבר מתחילות "בעיות"...
1. P35, X38... היום כבר ראיתי אפילו כתבה על הכרזה על לוח אם ראשון המבוסס צ'יפסט X48 שעדיין לא פורסם... אני רואה ש-X38 בסה"כ נותן PCI-E X16 נוסף, הדבר שאני לא צריך, אבל גם מעלה את מגבלת ה-FSB, שכאן אני בספק... מה באמת אני "זוכה" בזה שאני לוקח לוח שיקר מהמבססי P35 כמעט פי שניים?
2. מכיוון שאני צריך RAID5, הרשימה של לוחות מצטמצמת, במיוחד אלה שמוכרים בארץ... אני חייב southbridge מדגם ICH9R... לוחות ספורים שנמכרים כאן יש להם את זה
3. eSATA. אני רוצה את זה... מה שלא ברור לי, במה (חוץ מ-קונקטור) שונה e-SATA מה-SATA רגיל.. ? ז"א אם לא מצויין על הלוח (או לא מופיע על rear panel) שיש e-SATA, האם מכל לוח שיש לו SATA פורטים על הלוח אני אוכל להוציא את הקונקטורים החוצה (ע"י לוחית נוספת) ?
"כמה" לוחות שאני מתלבת ביניהם כרגע: (כולם אם SB ICH9R כבר)
ASUS P5K-E
ASUS P5K-E/WiFi-AP
ASUS P5K Premium/WiFi-AP
ASUS P5K Deluxe/WiFi-AP
ASUS P5E - X38, 1600FSB, 4xDDR2-1200
ASUS P5E WS Professional - X38, 1600FSB, 4xDDR2-1200
Gigabyte GA-P35-DS3R
Gigabyte GA-P35C-DS3R - P35, 1333FSB, 4xDDR2-1066/2xDDR3-1333 combo
Gigabyte GA-P35-DS4
Gigabyte GA-X38-DQ6 - X38, 1600FSB
Gigabyte GA-X38-DS5 - X38, 1600FSB
Abit IX38 QuadGT - X38, 1600FSB
יש עוד לוחות שתואמים צ'יפסטים שאני צריך, אבל זאת נכון להיום רשימת ההתלבתות...
כרגע אני חושב שמבחינת הפיצ'רים הכי טוב מאלה הוא ASUS P5E WS Professional
אבל המחיר... אני לא יודע אם כל זה שווה 1660 ש"ח (המחיר לפי KSP). ה- P5E טיפה יותר זול, אבל עדיין, אני לא בטוח שצריך להוצי יותר מ-600 או 700 ש"ח על לוח אם...
מה תמליצו? (כמובן, בהתחשב למטרה המקורית של המחשב)
מבחינת המעבד... מאוד מסקרן אותי לראות את ה-Penrynn יוצאים אבל אפשר לחכות ל "גירסה הבאה" לנצח אז כאן בחרתי כרגע את E6750 כהכי שווה מבחינת מחיר-ביצועים.. אם יש הצאות אחרות, אשמח לשמוע
כרטיס גראפי... פה אני מעבד את אצמי גם
מישהו יכול להסביר במילים פשוטות אתההבדלים בין גרסאות ה- GT, GTS, GTX ו-GTX Ultra של nVidia ? בכל אופן, כרגע נראה שהכי "משתלם" לקחת 8600GT, האם זה נכון? או שכדאי להסתכל על ה-G92 ? (דרך אגב, איך ניתן להבדיל בין 8800 שבנוי על הצ'יפ G92 לבין ה-8800 מבוסס 90nm ?). ואיזה יצרן (או דגם ספציפי) אתם יכולים להמליץ?
דיסקים הכל פשוט, שלושה דיסקים WD Caviar 500G - WD5000AAKS כך שבסה"כ יהיה שטח 1T ...
או... וכמעט שכחתי את המארז!
פה אני ממש לא מתמצא... חשבתי לקחת את:
Thermaltake Soprano Dx VE7000BWS/VE7000BNS
... נראה טוב והוא טרמלטייק אז חשבתי אמור להיות "בסדר"
אבל אחר כך קראתי את הכתבה שהראל כתב ואני חושב שכדאי שתמלצו מה אתם חושבים שנכון...
מה שחשוב לי במארז (לפי סדר עדיפויות)
1. הספק סביר ומספק את כל המחשב לעיל (בנוסף למצויין למלה יהיה עוד צורב DVD וזהו פחות או יותר... )
2. זרימת אוויר טובה, בנוי לקירור טוב
3. שקט. המחשב יהיה בחדר בו אני ישן...
4. פשטוט הרכבה (גישה נוחה לחלקים, ללא ברגים וכו')
5. מראה
6. מחיר
7. משקל
(כלומר, המשקל הוא הכי פחות חשוב )
אוף.. יש לי דרישות, אני יודע
תודה על העזרה מראש.
נערך לאחרונה ע"י poncha בתאריך 02-12-2007 בשעה 07:09.
|