24-11-2007, 17:24
|
|
|
חבר מתאריך: 03.07.05
|
|
אתה שואל שאלות כלליות מדי.
אתה יודע, זה כמו לשאול מה עדיף להיות כבאי או פרמדיק - שניהם תפקידים באותו תחום (הצלה), אבל מתעסקים בדברים שונים לגמרי שרק באופן עקיף נפגשים. (זו לא הדוגמה האולטימטיבית, אבל זה מה שיש לי בכובע כרגע...).
אסביר לך משהו, אולי תבין...: תחשוב על כך שיש מספר תחומים במחשבים, ומה שציינת הם נפרדים. בגדול שניהם משתלמים באזרחות אם אתה משקיע ומפתח אותם. אם סיימת קורס נתמ"מ ולמדת בנפרד, והקמת מעבדות עם VPC\VS\VMWARE בבית והתחלת לתרגל התקנה של שרתים, הבנת מה זה DNS ו- DHCP ואיך הם פועלים, ומה זה LDAP, ומה בכלל AD עושה ואיך הוא מתרפלק, ומה זה SCHEMA וכו'. וניגשת לבחינות חיצוניות ואתה MCSE, ואח"כ קראת והתנסת ולמדת וניגשת לקורסים (דרך הצבא או מחוצה לו) שמפתחים את הידע שלך, וניגשת לבחינות MCTS ו- MCITP מתאימות, אתה יכול להגיע למקום די מכובד באזרחות בתחום הזה.
קל וחומר לגבי טמ"מ, אם סיימת וניגשת לבחינה(או בחינות אם אתה מחלק את ה- CCNA לשני בחינות) של ה- CCNA, ואח"כ 'השתפשפת', ולמדת לעומק את נושא ה- Firewalls/IDS/IPS או התעמקת ברשתות ותקשורת לעומק (מישהו אמר Routing Protocols?), וניגשת לבחינות המתאימות של ה- Vendors המתאימים (Check Point/Juniper/Nortel...) או שהמשכת עם הסיסקו ל- CCSP\CCNP, אני מבטיח לך שאם באמת תלמד ותבין ותיגש לבחינות ותצבור נסיון - יעסיקו אותך במקומות טובים ובתפקידי מפתח (זה גם תלוי במוטיבציה שלך לחפש עבודה ). ואם תגדיל לעשות, ויהיה לך מימון כספי (טיסות לחו"ל, בתי מלונות וכו') תעשה CCIE, תחזור לארץ ותפנה לאחד מה- ISPs הגדולים (בזק\נטוויז'ן\ברק...) אני מאמין שישמחו לקבל אותך בזרועות פתוחות לעבודה .
כל התפקידים דורשים ישיבה מול המחשב, ואני מאמין שהישיבה תהיה כמה שעות טובות לפחות... וגם חשיבה, אם אין לך סבלנות ורצון לשבת ולחשוב איך לפתור בעיות (אחרי הכל אתה לא יכול לאפס הגדרות או לפרמט שרת חשוב רק בגלל שאין לך כוח לחפש פתרון...) אז התחום שלך לא פה.
|