23-11-2007, 14:28
|
|
|
חבר מתאריך: 12.04.07
|
|
עזרה בג'אוה סקריפט. בדיקת חוקיות נתונים.
שלום!
אני בונה מערכת אתר בPHP וMySQL, ואני צריך להשתמש במספר פונקציות של JS, ושאני מנסה להשתמש בהם אני נתקל במספק בעיות.
יש לי טופס כזה: <form method="post" action="?update" name="update" onSubmit="return validateForm();"> (אלה ההגדרות של הFORM) ואני רוצה לבדוק חוקיות נתונים, כפי ששמתם לב, אמרתי לו שבעת השליחה הוא קודם יחזור לvalidateForm בJS שמכיל את קטע בדיקת הנתונים.
יש לי מספר של INPUT מסוג טקסט.
אז עשיתי ככה: (בJS)
קוד:
<script language="javascript">
function validateForm() {
var Flag=true
if (document.update.firstname.value=="")
{
Flag=false
alert ("נא לכתוב את השם")
document.update.firstname.focus()
}
if (document.update.lastname.value=="" && Flag) {
Flag = false
alert ("הדואר האלקטרוני אינו תקין")
document.update.lastname.focus()
}
if (Flag==true) {
alert ("הנתונים תקינים למשלוח")
}
}
</script>
מה שאני רוצה שיקרה זה ככה:
הטופס לא יכול להישלח למערכת עד שכל השדות מלאים.
במידה ונמצאה שגיאה, אז הוא מציג את השגיאה באמצעות חלון כזה (alert ) שמכיל את הודעת השגיאה.(בהתאם לנוסח שציינתי בקוד.). ואם נגיד יש 2 דברים לא תקינים בטופס, הוא יציג רק את הראשון, ולא גם את השני (ההודעה השניה.) והוא בכל זאת לא ישלח את הטופס עד שהכל יהיה כמו שצריך.
הבעיה שלי היא כשאני לוחץ על כפתור השליחה, נגיד ויש תקלה - הוא מראה את הודעת השגיאה ואחרי זה שולח באופן מידי את הטופס למערכת. ובמידה שכל הנתונים נכתבו כמו שצריך, אז הוא מראה את ההודעה: "הנתונים תקינים למשלוח" ואז אני לוחץ אישור והוא שולח. את הalert של הנתונים תקינים למשלוח אני יחליף לשליחה, אבל מה אניי עושה עם הקטע שיש לי בעיה כזו שהוא מראה את הודעת השגיאה ואחר כך שולח מיד??
בתודה מראש,
יובל.