09-12-2007, 02:30
|
|
|
חבר מתאריך: 31.03.02
הודעות: 400
|
|
שום מקולקל בשל עצמו לא אמור להזיק, אבל בקטריית הבוטוליזם לעיתים קרובות מאוד חייה על השום. במצב נורמלי שבו יש הרבה חמצן, החיידק לא גורם לנזק. לעומת זאת, בהעדר חמצן (לדוגמא אם השום נשמר הרבה זמן בתוך שמן, אפילו אם לא מקולקל) הבקטרייה מתחילה לייצר את רעל הבוטוליזם. זה אחד הרעלים ההכי מסוכנים שנמצאו אי פעם, ויכול לגרום לבעיות בעצבים ואף מוות בכמויות יחסית קטנות. לכן, אם יש לך לדוגמא סלט עם שום ושמן - תמיד לשמור במקרר ולאכול במהרה אחרי ההכנה.
במקרה שלך הסכנה בבוטוליזם היא לא גדולה, כי אני מניח שהייתה גישה של חמצן לשום, אבל לשם ביטחון אני לא מציע לאכול שום דבר מקולקל. אל תשכח שה"קילקול" הוא ריקבון כתוצאה של פעילות של בקטריה, ותמיד יכולה להיות סכנה.
ואגב, לfcf, אפשר לאכול שום בלי שום דבר, ועוד איך אני עשיתי את זה הרבה, למרות שעכשיו בגלל הריח הרע מהפה אני בד"כ לא עושה את זה.
|