19-11-2007, 23:34
|
|
|
חבר מתאריך: 27.02.06
|
|
לפני שאתם קוראים את תגובתי הסבר קצר; לא מדובר פה חלילה בהשתפכות פסיכולוגית אלא במשהו מעיק שאני בטוח יושב קצת על הלב לרוב חברי הפורום המילואימניקים.
אני חייב לציין שאחד הגורמים שמעודד את תחושות המרמור והקיפוח בקרב חיילי המילואים עד גיל 36 אינה רק התקשורת או האישיות הנמושה שלנו אלא הדור של הורינו שפשוט לא מבין שהמציאות השתנתה לחלוטין.
הנני מעריך שBA בן גילו של אבי, כך שאני בן גילו של ילדיו; כאשר במשך לימודי באוניברסיטה לפני 13 שנה ובתחילת דרכי בעבודה נוכחתי בחוסר הצדק בחלוקת נטל המילואים, וכפועל היוצא באטימות של החברה הישראלית (מרצים, בוסים, חברים לספסל הלימודים וכו') כלפי ה"צרכים המיוחדים" שלי כחייל מילואים המשרת 35 יום בשנה (מודה, לא הגעתי ל200 יום בשנה, אך עדיין ה35 יום שלי השאירו הרחק מאחור את כל שאר חברי הזכרים לספסל הלימודים והעבודה), כאשר צרכי המיוחדים הנם בין היתר - השלמות משיעורים, מועדים מיוחדים, חופשות לבילוי עם המשפחה לאחר העדרות של 4 שבועות מהבית וכן מעמסה על המעסיק בשל העדרי הכפוי וצורך להפגין מחויבות יתר בעבודה ע"מ לספק את המעסיק ששווה לא לפטר אותי.
כאשר הבעתי את תחושות המרמור שלי בפני אבי נתקלתי באותו בוז מתנשא שBA הצליח להפגין בתגובתו כאן, וע"כ תחושות המרמור הפכו לתחושות של פראייריות.
מכיוון שהדרך היחידה להפגין לBA ולשאר הדור שלו באופן אוביקטיבי ונטול רגשות את חוסר השיוויון הזועק הנו בצורה מספרית אנסה לעשות זאת באופן יצירתי.
בהנחה שלדברי BA בשגרה שירת 40-50 ימי מילואים בשנה כקרבי, אצא מנקודת הנחה שרוב הג'ובניקים באותה תקופה שירתו כ30 יום בשנה בממוצע (מהסיפורים של קרובי משפחה ג'ובניקים אני יודע שהמספר הזה פחות או יותר משקף את המציאות דאז של "0" אי גיוס או השתמטות). כך יוצא שחייל קרבי היה משרת בממוצע פי 1.3-1.6 יותר ימי מילואים בשנה מרוב האוכלוסיה החייבת בשירות מילואים בתקופת ההורים שלנו.
קיום חייל מילואים קרבי המשרת כ35 יום, משרת פי 3.5 ימי מילואים יותר מרוב האוכלוסיה החייבת במילואים ומשרתת במילואים (בהנחה שרוב האוכלוסיה משרתת עד 10 ימי מילואים בשנה). זאת מבלי להכניס לחישוב שמעל ל80% מהאוכלוסיה החייבת בשירות מילואים אינה משרתת כלל.
לא משנה איך תשחקו עם המספרים האמת המרה הנה שהדור שלנו נושא באופן יחסי בנטל מילואים ואחראיות כבדה בהרבה מדור ההורים שלנו, אך הם מעדיפים לקטלג אותנו כבכיינים.
|