במקור נכתב על ידי golani_2
א')מבחינתי תל-השומר, צריפין, גלילות, הקריה וחבר מרעיהם נופלים תחת אותה הגדרה כמו בסיסי ח"א (שאפשר לכנותם גם "בסיסי בושת") אני מניח, בשל ההיכרות היחסית שטחית שלי עם החייל הכחול שגם שם יש מעין מדרג וברור שבבסיסים מרכזיים (תל נוף, רמת דוד וחצרים) תהיה רמה גבוהה יותר מה"תתי-בסיסים", אבל עדיין, אין מקום להשוואה בכלל.
הצחקת אותי.
האוכל שבסיס חיל האוויר בצריפין נחשב האוכל הטוב בצה"ל, וזה מטבח מאוזרח. אגב, בהתחשב בזה שמרבית האוכלים בו הם במגזר העליון ביותר של "הזוחלים", והם עושים לנו טובה הם לא בהייטק (כפשוטו), לא נהוג בחיל להתלונן על האוכל שם.
אין מקום להשוואה בין הקריה, גלילות, צריפין ושאר בסיסי המרכז לבסיסי השטח. היתרון היחיד של בסיסי השטח הדרומיים זה הת"ש, אבל לא האוכל (המדרוג בחה"א הוא פשוט: ככל שרחוק יותר מהמרכז התנאים טובים יותר. גם בתוכניות שירות, אגב)
המטבח של חצרים הוא מהמזעזעים בצה"ל, גם האוכל לא משהו.
בפלמחים אכלתי בשר חתולים, למרות שהאוכל בחר אוכל קצינים בו לא רע בכלל.
הטכני על הפנים. בכל סטנדרט שהוא.
עובדה - חד"א קצינים מצויין, לפחות בזמן שהאוכל היה בקייטרינג או חצי קייטרינג או מהשזהלאהיה. בשאר הזמן, לא משהו.
על נבטים כבר דיברתי - כשיש הקצאות טובות האוכל טוב. חבל שכבר שנה וחצי אין יותר הקצאות אוכל נורמליות.
ברמון לא אכלתי, כנ"ל על רמת דוד.
ב') המקום היחידי שאני באמת יכול להעיד שבאיזשהי צורה האוכל הוא בסדר זה במוצבים בצפון, שבהם מקבלים יחסית יותר אוכל ואוכל יותר טוב (שוב, הכל יחסי) ויותר מכל, אתה מבשל לעצמך את האוכל.
ג') אבט"שים זה לא דוגמא לכלום.
אה, כשבסיס שלם עושה את האבט"ש ברציפות, זאת עדות ראויה (כל פעם בערך 10 אנשים. אני מכיר את מרבית אנשי הבסיס, ושמעתי מהרבה מאוד אנשים שאחרי שהתרגלו לאוכל באבט"ש הם לא מסוגלים יותר לאכול בבסיס. לי נהרס התיאבון אחרי האבט"ש, ואני לא ממציא)
|