04-11-2007, 00:40
|
|
|
חבר מתאריך: 21.07.07
|
|
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "בדיוק, ראש ממשלה צריך לפעול רק לפי מה שהבטיח, בדיוק כמו שרון ב2003, נכון?..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
אני מניח שאתה תמכת בגירוש רבבת היהודים מגוש קטיף, לפני שנתיים. יש לך מושג מה היה המצע
שעל פיו נבחר שרון? מצע שקבע שאף נקודה לא תזוז. מצנע ביקש ממנו לפנות רק את נצרים
בתמורה לכניסה לממשלה, ואפילו לזה סירב שרון. כעבור כמה חודשים, ללא כל הסבר, שינה שרון את
דעתו והוליך מהלך מנוגד לגמרי להבטחותיו הפוליטיות. למרבה הפלא, השמאל הדמוקרטי, שתומך
בקיום ההבטחות לבוחר, לא ראה שום בעייה עם ההתנהלות הטוטליטארית של שרון, שכללה:
1 פיטורי שרים ש-ה-י-ה ח-ש-ש שיצביעו נגד (הם פוטרו ל-פ-נ-י ההצבעה).
2. הפרת התחייבות ישירה לבוחרי מפלגתו שיכבד משאל דמוקרטי, שבו הובס.
3. מניעת הפגנות במערב הנגב, תוך הורדת חובשי כיפה מאוטובוסים שנוסעים דרומה מ-ח-ש-ש
שיטלו חלק בהפגנות.
4. החזקת ילדים בני 14 במעצר במשך חודשים.
5. קבלת החלטת ממשלה על "פינוי מדרוג", ואז התעלמות ממנה.
6. תכנון והשקעת מיליארדים במנגנון גירוש, תוך השקעה אפסית במנגנון של פיצוי ושיקום למגורשים, ששנתיים אחרי הגירוש, עדיין חייים במחנות פליטים בחראווילות מקרטון.
מסתבר שכשמבצעים מדיניות של גירוש יהודים, כבר לא כ"כ חשוב מה בחר העם, נכון?
אם אתה חושב שהרוב איתכם, אדרבא, תמוך בבחירות, ואם יקרה הבלתי יאומן, ואולמרט ינצח
בהן, אז יהיה מקום לבצע את הגירוש הזה. להגיד שכרגע, אחרי שנה וחצי של ירי אינסופי על
שדרות, ומלחמה זוועתית בצפון, עדיין יש לו מנדט ציבורי - זו בדיחה נלעגת.
|
לא הצבעתי שרון.
שרון היה ראש ממשלה וכל עוד החלטותיו לא מנוגדות לדמוקרטיה או לעקרונות של מדינת ישראל הוא יכול לבצעם, נתתם לו מנדט של 4 שנים?...בעיה שלכם, וגם שלנו כנראה...הייתם צריכים לבחון אותו יותר לעמוק לפני שאתם בוחרים בו לראשות הממשלה.
אולמרט נבחר בלי שום הסתרה על עמדותיו רק לפני שנתיים...מה קרה מאז שצריך ללכת לבחירות חוזרות?
ונגיד שנלך לבחירות חוזרות וביבי ינצח, מה גורם לך לחשוב שהסקרים יתמכו בו, ומה אז? שוב בחירות? ושוב בחירות? מתי זה ייגמר...?
אם יש משהו שלמדתי על מדינת ישראל, תמיד שאתה בקואליציה ישנאו אותך ושאתה באופוזיציה יאהבו אותך...ככה זה.
סקרים זה כלום חוץ מנייר ואוי לנו אם נסתמך עליהם ונפעל לפיהם.
כל עוד אין שום חוק בכנסת הנוגע לסקרים אני בכלל לא רואה אותם כקריטריון שצריך לפעול על פיו, ואני מקווה שגם כך הממשלה.
אולמרט נבחר בגלל תוכניותיו המדיניות, תרצה או לא תרצה, סקרים לא ישנו את זה.
|