05-11-2007, 22:06
|
|
|
חבר מתאריך: 08.09.07
|
|
הוענק אות המופת בטיסה
טקס הענקת אות המופת בטיסה נערך אתמול (ראשון) בבית חיל האוויר בהרצליה.
אות המופת בטיסה מוענק לאנשי צוות-אוויר שסיימו לפחות 25 שנה של טיסה פעילה במטוסי ומסוקי קרב, תובלה, תובלת סער, תובלה קלה ובבית-הספר לטיסה. בין מקבלי האות היה סא"ל אליהו מנחם ז"ל ממרכז ניסוי טיסה (מנ"ט) שטס 33 שנים ונפטר לפני שש שנים. את האות קיבלה בשמו אלמנתו.
"אנחנו, היושבים באולם זה, טסנו בחיל-האוויר כמעט מחצית משנות התעופה של העולם", אמר תא"ל (מיל') אמיר נחומי שסיים 37 שנות טיסה ובתפקידו האחרון הדריך בבית-הספר לטיסה, בדברים שנשא בשם מקבלי האות. "אני חושב שהתודה הראשונה מגיעה לאשתי ולמשפחה. מי שמבלה כל כך הרבה שנים בטיסה, עבודה ועשייה מחוץ לבית לא היה מצליח לעמוד בזה ללא התמיכה של המשפחה. בנוסף, אני רוצה להודות למפקד חיל-האוויר ולפיקוד על המסורת הזו, שהיא ערך יפה וחשוב ואני מאמין שתמשיכו בה".
מפקד חיל-האוויר העניק לכל אחד מ-13 אנשי צוות-האוויר תעודה ומדליה. "אני מרגיש שיש לי זכות גדולה להעניק לכם משהו שהוא בעיני מאוד סמלי ומאוד משמעותי", אמר האלוף שקדי. "המילה מופת היא לא מקרית, כי בעיני מה שעשיתם הוא במובנים רבים למופת לחיל-האוויר, למופת לצבא ההגנה לישראל ולמופת לחברה הישראלית בכלל. מעל 25 שנות טיסה בטייסות מבצעיות במערך התובלה, המסוקים והקרב ובבית-הספר לטיסה, זה דבר שהוא כמעט חסר תקדים במחוזותינו. אני רוצה לומר לכם, מקבלי אות המופת, שאתם ראויים להרגיש מאוד מאוד גאים על מה שעשיתם. אני חושב שטביעות האצבעות שלכם, בכל מה שקשור לנעשה בחיל-האוויר, ניכרות בכל מקום".
מקור: http://www.iaf.org.il/Templates/Art...=40&docID=27221
|