25-10-2007, 05:08
|
|
|
חבר מתאריך: 24.03.04
הודעות: 64
|
|
שלום אבא שלי מכין יין ואנחנו צריכים קצת עזרה....
שלום לכולם, אז ככה היין שאנחנו מכינים נמצא עכשיו בעיצומה של התסיסה השאלה היא איך אפשר לסנן אותו מהליכלוכים הקטנים שנשארים מהזגים לאחר הסינון??... בפעם שעברה שהכנו תמיד היו בסוף הבקבוק כל מיני ליכלוכים ממש קטנים שמפריעים בעין נורא ושלא יצאו בסינון, בפעם הזאת אנחנו רוצים להשתדל שזה לא יקרה שוב עכשיו נתנו לנו עצה לקחת חלבון של ביצה עם קצת מים ולשפוך לחבית וזה ימשוך את הזגים(=הלכלוכים הקטנים)שנותרו למטה ולא יצאו על היין לתוך הבקבוקים, השאלה שלי היא האם יש דרך אחרת?, אני מכיר נייר שהוא בעצם מסננת נורא צפופה? שהשתמשנו בבי"ס מזמן כדי לסנן גיר מהלוח שפוררנו לכוס מים כך שנראה לי שזה יהיה ממש אפקטיבי כי הלכלוכים קצא יותר גדולים מפירורים של גיר, השאלה היא האם יש דרכים ידועות ונפוצות לסינון המוחלט אם כן מה הן? ואם מישהו מבין על איזה נייר סינון אני מדבר ואיפה אפשר להשיג אותו אודה לו מאד.... בכל מקרה אבקש רק מאנשים שמבינים באמת וניסו בהצלחה את הדברים הנ"ל להציע הצעות מכיוון שמדובר פה בכמות גדולה מאד של ענבים ויין שחבל שילכו לפח מאי הבנה כל שהיא....מצטער על כמות השאלות ותודה מראש לעונים על הרצון הטוב!!!
|