אתה מביא תסריט לא הכי הגיוני מלכתחילה, וממנו מסיק שזה לא הגיוני שהרוסים ינהגו כך
לי יש תסריטים אחרים, וראייה אחרת של הסיטואציה.
1. התסריט שלך לא הכי הגיוני מלכתחילה.
ציטוט:
סוריה יורה טיל סקד או שולחת מטסים לעבר טורקיה כדי לפגוע במורדים על הגבול. טורקיה מיירטת את הטילים / המטוסים הסוריים.
מה עכשיו עושה רוסיה ? יורה את הטילים המופלאים על טילי הפטריוט שמופעלים על ידי האמרקאים/הגרמנים וגורמת למותם ?
פותחת מלחמה מול חברת נטו ? (וטורקיה זה לא בדיוק גרוזיה). ?
|
אם כל מה שסוריה רוצה לעשות זה לפגוע במורדים על הגבול, וטורקיה מיירטת לה את הטילים, בוודאי שהסורים לא ייכנסו למלחמה כוללת בטורקיה וישגרו טילי איסקנדר רק בשביל זה.
אבל במקרה של מתקפה כוללת של סוריה על מדינות זרות, בתגובה לתקיפה עליה, הוא עלול לעשות כך, ראה בסעיף 3 .
2. אני לא חושב שהמטרה של הרוסים בהצבת טילים כזאת (אם היא נכונה) היא לתקוף את טורקיה, או לעשות בהם שימוש.
אלא כאמצעי הגנה מפני מתקפה של מדינות זרות על סוריה.
הצבת טילי הפטריוט בטורקיה היא אמנם לכאורה רק הגנתית, אבל למעשה זה מאפשר להם (או לארה"ב) ביתר קלות אופציה התקפית, בידיעה שיש להם הגנה. הגנה יותר חזקה מאפשרת התקפה יותר חזקה, בידיעה שתוכל לספוג את התגובה הקשה יותר.
לכן אני מאמין שאם היתה או תהיה הצבת טילי איסקנדר בסוריה, המטרה הגנתית מבחינת הרוסים, כדי להרתיע את ארה"ב טורקיה ומדינות אחרות שעלולות להתערב בסוריה.
אבל למרות הכוונות ה"טובות" של הרוסים, בגלל שהמצב נפיץ, עלול להיעשות בהם שימוש בתסריטים אחרים.
3. התסריט שאני מדבר עליו הוא
3.א. מתקפה כוללת של סוריה ואולי חיזבאללה על מדינות זרות, לצורך תגובה או הגנה עצמית, לאחר שתקפו אותה (ייתכן בתגובה לשימוש פנימי בסוריה בנשק כימי של אסד)
3.ב. או מצב שלא תקפו את סוריה, אבל אסד עומד להפסיד למורדים, עם הגב לקיר, ואין לו מה להפסיד. הוא תוקף את המורדים ואולי גם ריכוזי אזרחים סונים בנשק כימי, כאמצעי האחרון שיאפשר לו לשרוד, או בבחינת "תמות נפשי עם פלשתים", ויודע שזה עלול להביא עליו מתקפה מצד מדינות הקואליציה בראשות ארה"ב שאמורות לאבטח את הנשק הכימי במקרה כזה, ואולי לתקוף באופן כולל בסוריה.
לכן ייתכן שבו זמנית עם התקפה פנימית בנשק כימי על מורדים ואזרחים, הוא יתקוף במתקפת פתע מדינות שכנות שסביר שהן עלולות להתערב ולהגיב, כדי להרתיע אותן מהתערבות.
ומה יותר מועיל מלהרתיע מהתערבות, מאשר תקיפת סוללות ההגנה נגד טילים שלהן, כדי להבהיר להן שהן חשופות לאלפי הטילים של סוריה, ביניהם טילים מדוייקם וטילים עם נשק כימי. גם בתסריט הזה חיזבאללה עלולים להתערב לצד אסד.
4. בניגוד אליך,
אני לא חושב שפוטין מודאג בכלל או צריך להיות מודאג מכך שאם יירו את טילי האיסקנדר על סוללות הטילים בטורקיה, נאט"ו עלולה להיכנס למלחמה ברוסיה. לדעתי זה מופרך.
גם פוטין יודע את זה ולכן אין לו בעיה לספק את הטילים, אם זה לא פוגע באינטרסים של רוסיה במקומות אחרים.
אף אחד בנאט"ו לא ייכנס למלחמת עולם ברוסיה בשביל טורקיה או סוריה.
יגיבו מידתית, רק נגד סוריה. צריך לשים דברים בפרופורציות, וגם חברות נאט"ו יעשו זאת,
הרי אין סכנה שסוריה תכבוש את טורקיה.
חברות נאט"ו צריכות לסייע למדינת ברית מותקפת, הסיוע יכול להיות אבל לא חייב להיות שימוש בכח צבאי.
"בהתאם לכך, הן מסכימות שבמקרה של התקפה כזו, כל אחת מהן, בהתאם לזכותה להגנה עצמית המוכרת על פי סעיף 51 לאמנת האומות המאוחדות, תסייע לפי הנחוץ למדינה או למדינות שהותקפו, באופן עצמאי או בשיתוף פעולה עם המדינות האחרות. הסיוע יכול לכלול, לפי הנחוץ, גם שימוש בכוחות מזוינים."
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A0...%D7%98%22%D7%95
|