27-10-2007, 18:35
|
|
|
חבר מתאריך: 02.03.06
|
|
לא להחליף גרביים כל יום זה כבר לא עניין של מבצעיות או כוננות, זה עניין של להיות ליכלוכון או לא.
אני אישית החלפתי גרביים כל יום (חוץ מבמארבים וכאלה), ואפילו ציחצחתי שיניים במארבים כשירדנו לעמדות יום. אולי יש לזה קשר לעובדה שגם היום, עשר שנים אחרי, יש לי את כל השיניים המקוריות שלי ולא צמח לי שום דבר בין האצבעות.
גופיות לבנות היום הן משהו שכל המערך הלוחם לא מסתובב איתו כסוג של סמל סטטוס, אבל בזמני בחש"ן וחת"ם ממש לא התייחסו לזה - הכלי עושה מספיק רעש ובולט, ככה שהגופייה הלבנה זה לא מה שיחשוף אותו.
צריך לקנות מעט מאוד דברים, וגם אותם לא לפני הטירונות אלא רק כשיוצאים הבייתה ויודעים מה באמת חסר. הרכש החוץ-צבאי היחיד ששווה באמת להשקיע בו זה עוד גרביים (לא מריקושט, סתם גרביים אפורות שנראות בדיוק כמו גרבי הצבא מהשוק), כנראה שעוד כמה גופיות בצבע זית (אם הגופיות הלבנות הן מחוץ לתחום כיום), הרבה תחתונים מהסוג שנוח לך איתו (זה משהו שהצבא לא מספק באיכות טובה - בזמני היו מין תחתונים לבנות ומגעילות שנראות כמו שילוב בין חיתול לחוטיני ונראה לי שאפילו בסאונת גייז לא תתפוס מישהו שמוכן ללבוש את זה, כיום יש איזה סמרטוט סביר יותר), מצית (לשפצורים, ולא צריך זיפו - מצית פלסטיק מעפן מהפיצוציה יספיק) סכין יפנית עם גוף ממתכת (עולה 3-4 שקל, ולא נשברת אחרי חמש דקות כמו הפלסטית שתקבל בבקו"ם), טסטר של "צ'מפיון" (עולה איזה 10-12 שקל, זה עם הפקק הירוק מאחורה, ולי הוא החזיק מעמד שנתיים של פירוק והרכבת מאגי"ם ומקכי"ם עד שנשבר. אם יש לך מברג טוב, אז אפילו אותו לא צריך) וזהו בערך - הוצאה די חד-פעמית, שאם תקנה את פריטי הלבוש בשוק אז היא גם לא אמורה לעלות לך יותר מ100 ומשהו שקל, ו100 שקל אתה ממילא אמור לקבל בבקו"ם.
|