19-10-2007, 17:52
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.06.06
הודעות: 7,595
|
|
חוזה השכירות תם ובעלת הבית לא מחזירה בטחונות
לבן שאול, הברמן של הפורום וכל מי שרוצה לתרום:
חוזה שכירות של דירת מגורים תם לאחר שנת שכירות. השוכרת עזבה את המושכר כפי שקיבלה אותו, אין לשוכרת חובות בגין המושכר (חשבונות חשמל, ארנונה וכו') וכל אותם חשבונות עברו על שם בעלת הבית. עד כאן הכל ממש לפי הספר.
השוכרת התקשרה לבעלת הבית כדי להזכיר לה שהיא צריכה להחזיר את הבטחונות (שלושה שטרי בטחון בסך מצטבר של 20,000 ש"ח ושלושה צ'קים פתוחים לפקודת נותני שרותים, כגון:חברת החשמל) וכמו כן עליה להשיב לשוכרת הפרשי שכירות בסך כ- 500 ש"ח בגין הפרשי שער דולר.
כאשר בעלת הבית הבינה שעליה להשיב לשוכרת כסף היה זה כהצגת סדין אדום לשור עצבני במיוחד. בעלת הבית קיללה את השוכרת והודיע לה שבמהלך שנת השכירות בוצעו תיקונים בדירה בסך של כ-600 ש"ח (שלא היו ולא נבראו) ולכן היא שומרת לעצמה את ההפרשים והבטחונות.
כאשר שוחחתי אני עם בעלת הדירה בקשתי לראות קבלות בגין אותם תיקונים. כמובן שאין לה מה להציג. הטענה שלה היא ש" קבלות עולות הרבה כסף בגלל המע"מ ". בקשתי ממנה שתביא את אנשי המקצוע שלטענתה ביצעו תקונים או שתחתים אותם על נייר כלשהו. היא טענה ש" לאנשי מקצוע יש הרבה עבודה ולכן לא ניתן לצפות מהם לזכור כל לקוח ".
יודגש כי בחוזה השכירות אין סעיף האומר כי בעלת הדירה יכולה לחלט הפרשים לטובת השוכר אלא עליה להגיש דרישה בכתב ואח"כ תביעה.
ועכשיו לשאלתי העיקרית, לאיזה בית דין על השוכרת לפנות במצב שנוצר: לבית דין לשכירות או לבית דין לתביעות קטנות?
עד כמה שידוע לי בית דין לשכירות מתעסק רק עם אנשים שנמצאים בסטטוס של שוכר-משכיר והוא נוגע לנושאים כגון הפחתת דמי שכירות ותיקונים במושכר.
האם בית דין לתביעות קטנות יסכים לקחת על עצמו את הטיפול בעניין או שהוא יגלגל אותו לסמכות משפטית אחרת?
האם העובדה שסך שטרי החוב שבידי בעלת הבית עומד על 20,000 ש"ח בעוד שתביעה לתשלום המוגשת לבית דין לתביעות קטנות עומדת על סך מקסימלי של כ- 18,000 ש"ח בלבד תגרום לבין הדין לתביעות קטנות לא לטפל בעניין?
בתודה מראש
_____________________________________
נערך לאחרונה ע"י צ'נדלר בינג בתאריך 19-10-2007 בשעה 17:55.
|