לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 08-10-2007, 23:07
צלמית המשתמש של BUBY
  משתמש זכר BUBY BUBY אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 31.12.03
הודעות: 6,670
הלחם הראשון שלי, מקמח מלא

אפיתי עבור אבא שלי כיוון שלא ניתן להשיג בחנויות,
לחם בחנות במשקל 750 גרם עולה 16 שקלים.

זה המקום להודות לכם, חברי פורום גורמה על שלא נתתם לי לקנות מכונה לאפיית לכם, והכרחתם אותי לאפות לבד - חוויה נהדרת!

מצרכים בסיסיים: קילו קמח מלא, 50 גרם שמרים טריים, כפית וחצי מלח, 2 כוסות מים פושרים, 4 כפות שמן קנולה.

לעשות גומה בקמח, לשפוך את המים עם השמרים ולאחר שהומסו לגמרי, צריך להפוך את הקמח מהצדדים על העיסה, להוסיף את המלח והשמן (עדיף שלא יחלחלו ישירות למים עם השמרים) וללוש, לאחר שנוצר בצק כדאי ללוש על שולחן מקומח - הרבה יותר נוח!
להחזיר לקערה לתפיחה עד לגלישה מהקערה.
לאחר התפיחה ללוש בשנית, בעדינות, לחתוך לשניים או שלושה חלקים תלוי בגודל הלחם הרצוי.
להניח בתבנית משומנת, לחרוץ 3 חריצים על כל חתיכה, לכסות במגבת ולתת לו לתפוח 10-15 דקות.
להכניס לתנור לחום של 160-180 מעלות ל35-40 דקות.
לאחר האפיה כדאי להשאיר בתנור עם דלת פתוחה, ולאחר 5 דקות להוציא למקום קריר ולכסות עד שיגיע לכעשר מעלות מעל טמפרטורת החדר, רק אז הלחם יהיה רק גם מבחוץ ומוכן לחיתוך

תסלחו לי שאין תמונות של ההכנה אבל מההתלהבות לא היה לי את האפשרות והזמן לצלם
הלחם השמאלי שוקל 750 גרם, הלחם הימני שוקל 700 גרם.
עלות ההכנה היא בערך 10 שקלים, במקום 32 השקלים שהיינו משלמים בחנות

והתמונות:
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


אחרי שהפכתי את התבנית בהוראת הגר המקסימה,


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


נערך לאחרונה ע"י אבי האומה בתאריך 15-10-2007 בשעה 11:19. סיבה: בקשת הגולש
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #9  
ישן 09-10-2007, 11:37
  אבי האומה אבי האומה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 26.10.01
הודעות: 3,292
קצת טיפים
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי BUBY שמתחילה ב "לגבי הטעם, אבא שלי אמר לי -..."

כל הכבוד על התוצאה הראשונית,וזה לא מזל של מתחילים אלא אהבה להכנת אוכל.
בזמן לישת הבצק,עדיף ללוש למשך 15-20 דקות עדיף על שולחן עץ,ולא על השיש.
אסור שתחדור רוח פרצים ותפגום בטמפרטורת הבצק בזמן הלישה.
אם יש לך זמן עודף,עדיף להגיע להתפחה שלישית לפני האפיה.
לפני האפיה יש להניח תבנית עם מים רותחים ליצירת אדים העוזרים ללחם לתפוח או לחלופין תבנית של קוביות קרח.
לאחר עיצוב כיכרות הלחם,נא לחרוץ בעדינות בעזרת סכין חדה בכדי לשמור על צורתו
לחמם את התנור ל-180 מעלות ורק אז להכניס את הבצק.
בהצלחה.
_____________________________________

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.gifs.net/animate/yellowrose.gif ]

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 05:05

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר