03-10-2007, 07:17
|
|
|
חבר מתאריך: 16.04.07
|
|
תאונות דרכים.
השבוע הזדעזתי מ2 תאונות קטלניות שבהן קפחו את חייהם משפחות שלמות. (אחת בכביש הערבה משפחת ברנשטיין ואתמול בכביש הבקעה משפחת עמר)
נשאלת השאלה בכל פעם מחדש למה זה קורה?
יש אומרים שתנאי הכביש אינם טובים -ואיני שולל את העובדה הזאת .כנראה שיש גם לתנאי הכביש חלק בתאונות.
אבל יש לי מה לומר בקשר לנהגים הישראליים ,ובעיקר לכאלה שיוצאים לנהיגה בחופשות . אלה אינם יודעים לנהוג.
אני נוהג לצערי לא מעט. השבוע ממש חששתי לחיי מעבר למקובל. אנשים נוהגים (מה שנקרא נהגי משפחות שישבת) בצורה כ"כ גרועה ,אינם שמים לב למה שקורה סביבם ,עסוקים עם הילדים מאחור , רדומים או השד יודע מה נכנס בהם -אבל הם מסכנים את עצמם ואת זולתם בכבישים. פשוט פחד נוראי.
אלה מאפיינים אחרים מאשר נהגי חמישי וששי בלילה (הצעירים המטורפים שחותכים כל מה שזז כשהם ממולאים סמים ואלכוהול) באמת משהו אחר .
התנהלות חסרת הבנה למתרחש סביבוחוסר הבנה בסיסי של מה צריך לעשות בזמן נתון .
אתמול יצאתי ממחלף לכביש ראשי ,יש מסלול האצה , לפתע חותך אותי נהג עם משפחה ברצונו לעצור בצד הכביש (הילדה רוצה לעשות פיפי) בצורה שחשבתי שמדובר במחבל מתאבד שבא להרוג אותי.
ניסיתי לברוח ,ניסיתי לבלום - שום דבר לא עזר לי. הוא נכנס בי מהצד ,סה"כ נזקי פח. באמת שלא נורא.
שאלתי אותו אם הוא ראה אותי מנסה להאיץ? לדבריו הוא בכלל לא הבין שזה מסלול האצה ושאסור לעצור שם .הילדה בכתה שרוצה פיפי אז הוא החליט לעצור במקום קרוב. אדם נחמד ,בעל משפחה ,5 נפשות יושבות בקופסת פח מתוצרת קוריאה (ואפילו לא מהמשובחות) . אם הייתי נוהג במשאית זה היה נגמר ב3 הרוגים לפחות . אצלו.
אפשר להשתגע.
העיקר נגמר בשלום .
לא מבין איך נותנים לאנשים כאלה רשיון נהיגה. שיקחו מונית ספיישל ויסעו לטייל. הרבה יותר זול ובטוח.