מאז החלו בהרחבת גני הבהאים פוזרו הבטחות שיהיה מעבר חופשי מרחוב יפה נוף
עד המושבה הגרמנית. המציאות היא שניתן לבקר בחצי העליון ואולי לחוד בתחתון אבל רק בהזמנה מראש של מקום בסיור מודרך. עד היום לא בקרתי בגנים החדשים. היות ובאו אלינו אורחים מירושלים, מצאתי בכל זאת תירוץ להיכנס. בסיור זה (שנראה שמטרתו היא לסיימו כמה שיותר מהר) כל הזמן שומרים את צעדיך שחס וחלילה לא תעז להתרחק מהעדר אפילו מטרים בודדים. אם תרים קצת את קולך, מיד תספוג נזיפה מנומסת אך תקיפה (ולא מדובר כאן בהפרעה למדריך בהסברים שממילא כמעט ולא היו).
אני תמיד משאיר את התמונות שאני מצלם כמו שהן. אולי פעם אשפץ תמונות נבחרות.
שווה בהחלט לבקר גם ליד עכו, לפי עדויות של אחרים. אני לא הייתי שם שנים רבות.
ישנה עוד חלקה קטנה ובמרכזה אובליסק, באזור כרמל צרפתי בחיפה. אבל הבהאים
ברוב אנטיפטיותם לא מרשים להכנס. נסיתי מספר פעמים להכנס לבד אפילו מטרים בודדים,
למספר דקות לצלם. לא נתנו לי בנימוק שזה שטח פרטי.
גן אחוזת הקבר אינו חשוף לשמש כמו הגנים בחיפה ולכן נהנה פחות מן הנוף הסובב או ממגוון צבעים.
לאיריר - יתכן ואתרע מזלך לפגוש מדריכה לא נחמדה [ויתכן כמובן שאנו פגשנו במדריכה טובה ] . מבחינתו אנו הסיור היה מהנה מאוד, המדריכה הייתה סבלנית והאריכה בהסבריה ונעשו אתנחתאות רבות לצורך התבוננות וצילום.
אכן גינון מקצועי !!השמועות אומרות כי הקבלה לעבודה בגנים הבאהים כרוכה בתואר כלשהוא באגרונומיה/גינון/כל דבר אחר עם קשר לידע מעבר לידיים.
ניתן לגשר על הדרכה לקויה בתיאום מראש והצגת היקף הביקור.
לליבני אוסיף כי השומר לגן, מהכניסה בדרך יפה נוף ,הוא בחזקת קרוב של עמית לעבודה.
הגן בחיפה נחשב ליפה בעולם ברמת מרכזי הבאהיים העולמיים.יצא לי להיות במרכז בהודו ואכן לבד ממבנה מאד מפואר בצורת לוטוס הגנים היו מרשימים אך לא כמו במרכז העולמי בחיפה(ככה זה כשאתה קרוב לצלחת) אסר הבנאט הבאהי בחר בו את מיקומו.
אמנם אינני זקוק להסברים,כי יש לי ידע לא רע מקריאה. וכן שתי הוצאות שונות של הספר
door of hope
על תולדות הבהאים בארץ. אבל אתה כותב:
"ניתן לגשר על הדרכה לקויה בתיאום מראש והצגת היקף הביקור."
לא ברור לי על איזה תיאום אתה כותב, אולי אתה יודע על תיאום שיעזור לי להיכנס
לכמה דקות לחלקה בכרמל צרפתי.
האמת שגם המשפט לליבני נראה לי כמו כתב חידה אבל זה בינכם.